Раждане във II САГБАЛ Шейново

• 93 582
  • 757
  •   1
Отговори
# 495
  • WonderLand
Вчера ме изписаха от Шейново след 7 дни престойи реших да споделя впечатленията си. Раждах без избор на екип, нормално, без епидурална по стечение на обстоятелствата при др. Стивасарска, след това бях във ВИП стая. Като цяло съм доволна от всичко там, раждането ми мина бързо, не особено леко за мен, но нормално според лекарския екип. След като ме приеха ме оставиха да се движа и разхождам колкото искам, да не кажа, че почти не ме оставиха да седна, в следствие на това получих разкритие за отрицателно време и като си поисках епидурална ми казаха, че на тоя етап не може, защото просто няма да ме хване навреме. По време на самото раждане екипа беше много внимателен и ми помагаше и напътстваше. Аз не успявах да напъвам добре и се наложи епизиотомия, след което бебето излезе с два напъна. Дадоха ми го да го гушна и го сложиха до мен докато ме шиеха, след това ми сложиха торба с пясък и ме оставиха да лежа около 2 часа в коридора, тъй като са в ремонт и са с ограничен капацитет. Това не ме притесни. Таткото имаше шанс да гушне бебето в момента в който ме изкараха от родилна зала.
Свалиха ме в стаята на първия етаж и на следващата сутрин дойде акушерка да ме раздвижи и заведе до тоалетната, а после ми доведоха бебето. Родих в 1:20 на 26.06, в 3 ме свалиха в стаята, в 6 ми донесоха бебчо и ми помогнаха да го закърмя. Като цяло персонала беше много дружелюбен, имаше само 2 - 3 малко по-сопнати особи, но и двамата бяхме обгрижени. Визитациите се случват редовно, а за бебетата се грижат много добре в детското отделение. Има помпа за кърма, която може да се ползва почти през цялото време. Дамите в стаята за кърмене са изключително отзивчиви и много подробно отговориха на всичките ми въпроси, включително и ми показаха как да се грижа за хигиената му.
 ВИП сектора е с отделна баня и тоалетна, а стаите се чистят по 3 пъти на ден. Посетители може 24/7, което не е възможно в общите стаи. Бебето може да е при вас през целия ден и през нощта, а ако имате нужда може да го оставяте в детското отделение. Храната не е особено добре, но пък винаги могат да ви носят храна от вън. Майсторите и ремонта не ме притесниха, тъй като не минаваха през ВИП сектора, но минаваха през останалата част от отделението. Като цяло мисля, че ВИПа за мен беше най-добрия избор. Ние бяхме там 7 дни заради зелени води и инфекция при бебчо в следствие на това. Педиатрите не пускат бебчета, които не са 100% здрави да си ходят. Имат всичко нужно за тях и ако в някой момент ви потрябва нещо винаги се отзовават. Бебетата се преглеждат щателно 2 пъти на ден.

Ами мисля, че е това. Малко дълго и объркано, но дано е полезно на някого.

# 496
Здравейте Simple Smile
Февруари 2017г. родих синът си в Шейново. Без избор на екип. Секциото направи др Китанова.
Всичко беше ок, като изключим личния ми избор да ползвам ВИП стая. Смятам го за моя грешка по ред причини описани в темата.
Секциото беше по мед. причини - 2 дни след термин (бебето беше високо и поради увита пъпна връв 3 пъти, нямаше шанс да слезе в родовия канал).
Предстои ми раждане през октомври 2019г. Отново мисля да родя в Шейново. Този път искрено се надявам да успея да родя нормално.

Въпросът ми е:
Можете ли да ми препоръчате лекар, който е за нормалното раждане след секцио?
Иска ми се да направя консултации при него и евентуално да избера екип за да съм сигурна, че ако има шанс за нормално раждане ще се опита.

д-р Китанова също изражда нормално след секцио

# 497
Здравейте Simple Smile
Февруари 2017г. родих синът си в Шейново. Без избор на екип. Секциото направи др Китанова.
Всичко беше ок, като изключим личния ми избор да ползвам ВИП стая. Смятам го за моя грешка по ред причини описани в темата.
Секциото беше по мед. причини - 2 дни след термин (бебето беше високо и поради увита пъпна връв 3 пъти, нямаше шанс да слезе в родовия канал).
Предстои ми раждане през октомври 2019г. Отново мисля да родя в Шейново. Този път искрено се надявам да успея да родя нормално.

Въпросът ми е:
Можете ли да ми препоръчате лекар, който е за нормалното раждане след секцио?
Иска ми се да направя консултации при него и евентуално да избера екип за да съм сигурна, че ако има шанс за нормално раждане ще се опита.

д-р Китанова също изражда нормално след секцио

Благодаря. И аз си мислех да се консултирам първо с нея, но бях леко предубедена заради по-рязкото и отношение. И все пак, всеки си е различен с неговите си особености.
Ще се срещна и с нея със сигурност Simple Smile 

# 498
Здравейте, Anvadileva, не знам дали ще е "вашият" лекар, но бих ви препоръчала д-р Василев, завеждащ Рискова бременност. При него родих двете си дечица. Привърженик е на естественото раждане. При бебета 3850 и 3600 гр, първото преносено 5 дни, а при второто бях на близо 40 години, никога не ми е намеквал за секцио. При първото раждане не избрах ВИП стая и не сгреших, сега при второто- избрах и пак не сгреших. Като второ бебе, естествено и безпроблемно раждане, нямах нужда от никой, освен от уединение с бебчето си. Друг много голям плюс е че мъжът ми и баткото идваха всеки ден.
Успех ви желая 🍀

Благодаря Heart
Ще го имам в предвид.

Д-р Василев силно подкрепя нормално раждане и преглежда обстойно без да претупва нещата.
И аз съм с две ръце "ЗА" да се прегледате при него. Simple Smile
Успех!

# 499
Здравейте!

Имам въпрос относно дрешките за бебето в Шейново. В какво състояние са те? Когато бебето е с мен в стаята, мога ли да го обличам с мойте дрехи?

Ако се отнася за помпа за кърма, може ли по някакъв начин да се стерилизира в болницата?

# 500
  • WonderLand
Ззравей,

Дрешите са хубави и чисти, аз не съм обличала с мои дрешки бебчо защото е излишно подмятане. В детското отделение си ги обличат, почистват, а ако се наложи да преобличаш докато е при теб просто се качваш и си искаш дрешка. Те си ги перат и дезинфекцират специално и не мисля, че ще се зарадват ако им го върнеш с различни дрешки, може и да ти се скарат даже. Там бебоците задължително са с дълго ръкавче и крачолче, не се изкушавай да го събличаш и обличаш в по-леки неща.

Колкото до помпата за кърма от понеделник до петък между 14ч и 18ч може да се ползва стерилизатора в стаята за кърмене. Там има и други помпи, които да пробваш. Аз си бях взела моя стерилизатор обаче за да не се съобразявам с работното време и ми беше по-удобно.

# 501
Ззравей,

Дрешите са хубави и чисти, аз не съм обличала с мои дрешки бебчо защото е излишно подмятане. В детското отделение си ги обличат, почистват, а ако се наложи да преобличаш докато е при теб просто се качваш и си искаш дрешка. Те си ги перат и дезинфекцират специално и не мисля, че ще се зарадват ако им го върнеш с различни дрешки, може и да ти се скарат даже. Там бебоците задължително са с дълго ръкавче и крачолче, не се изкушавай да го събличаш и обличаш в по-леки неща.

Колкото до помпата за кърма от понеделник до петък между 14ч и 18ч може да се ползва стерилизатора в стаята за кърмене. Там има и други помпи, които да пробваш. Аз си бях взела моя стерилизатор обаче за да не се съобразявам с работното време и ми беше по-удобно.

Благодаря!

# 502
Здравейте,
Имам следния въпрос. Отивайки да раждаш без избор на екип - плащаш ли самото раждане?

# 503
  • WonderLand
Ако си носиш направлението за раждане от ЖК не плащаш нищо.

# 504
И аз се включвам да споделя мнение за раждането. Бях с избор на екип и акушер, като ме изражда д-р Китанова. На пръв поглед изглежда малко дистанцирана, но като цяло съм много доволна. Още с постъпване в Шейново започна да ме преглежда периодично, т.к. бях с изтичащи на части води и слаби контракции. Раждането предизвикаха с окситоцин, заради водите, един ден преди термин. Самият процес малко се проточи при мен, но мина нормално с епизотомия и три шева. Екипът беше с мен през целия ден буквално, като се включи и още една лекарка, без да е ангажирана. Изключително добро отношение получих. Забележката ми е само към акушерките в неонатологията, 90% от които са много дръпнати. Неонатолозите са много отзивчиви и обясняват вдичко от до. Консултантите по кърмене също са отворени към диалог и дават ценни съвети. Като цяло съм с много положителни впечатления от болницата и персонала.

# 505
Здравейте, предстои ми секцио (планово) другата седмица в Шейново. Ходих на отворените врати, но не бих казала, че ми стана ясно как се случват нещата. Имам едно секцио вече, но в Токуда.
Та ако може някой по-подробно да ми разкаже какво да очаквам, може и на лично, ще съм благодарна.
Знам, че влизам на предния ден, в обща стая, после ме подготвят за операция и след операцията - в реанимация, а после се надявам да ме вкарат във ВИП, че само там са с климатици. То сега е ок, ама др. седмица вече пак ще е топло.
Та не ми е ясно какво ще се случи с багажа ми през това време, когато мен ме разнасят по операционна, реанимация и т.н.
Таткото ще види ли бебето и кога? А аз? Казаха 2 часа било някъде и можело да го поискам???
Ще имам ли достъп до външния свят, телефон ще мога ли да ползвам? Киндъла ще ми дадат ли??
И т.н и т.н чуденки...

# 506
  • WonderLand
Не всички ВИП стаи са с климатик, аз бях във ВИП стая без и си беше топло, но от бременността усещането за жега е засилено, като родиш много бързо ще отмине жегата. За секциото не знам как са нещата, но като те преместят в родилното ще можеш да излизаш, да се разхождаш, да правиш каквото си искаш общо взето стига да се чувстваш добре, ако си във ВИП таткото може да е при теб 24/7. Колкото до киндъла не мисля, че ще ти е до него точно тогава, но разбира се можеш да си го вземеш заедно със всичко, което смяташ, че ще ти е от полза. Аз бих предложила шише, ръчна помпа и стерилизатор да си вземеш. На мен това ми бяха най-полезните неща докато бях там.

# 507
Благодаря, имаше няколко нови ВИП стаи, които нямаха преди месец климатик, но акушерката каза, че ще сложат. Иначе за вещите и излизането насам-натам като ме преместят знам, но за реанимацията не съм наясно какво и как. Примерно вода ще ми дадат ли, то аз ще нося някакви шишета, ама как ще ги докопам Simple Smile пък за киндъла все ще имам време, пак за реанимацията ми е мъката Simple Smile
Преди 3г раждах в Токуда, там няма престой в реанимация, в стаята ме върнаха, та затова този период ми е най-мъглив

# 508
  • WonderLand
Кажи си, че искаш в стая с климатик, че преди 2 седмици нямаше.

# 509
  • Елин Пелин
Здравейте,
Бихте ли ми препоръчали акушерка в Шейново и ако сте имали избор на такава- как се свързахте с нея, и като цяло каква е процедурата? Кога е най- удачно да и се обадя в началото на бременността или  преди раждането? Може ли да споделите по-подробно? Благодаря Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт