Акушер - гинеколози Варна - 9

• 124 204
  • 847
  •   1
Отговори
# 105
  • Някъде там
Моля за бърза препоръка за гинеколог, трябва ми да е жена, да работи с НЗОК и да не се чака по 2 месеца.
Трябва ми за преглед, цитонамазка и евентуално ехограф. Не съм бременна, а питам тук, защото другите теми са по-стари
Много хвалят др Наталия Мирчева работи в АГ

# 106

Кабинетът й е зад окръжна болница, до малкото пикадили. Цените са нормални.

Миналото лято ходих на профилактичен преглед при въпросната докторка...не ме погледна нито на ефограф, нито ми взе цитонамазка, защото тези две неща вече не се покривали от здравна каса, но старателно ми обясни кое колко струва. Прегледа не трая повече от 2 минути..

Скоро посетих доктор Огнян Младенов и въпросните ехограф и цитонамазка се покриваха от Здравна каса.

Значи, много долни мър*ши са тези лекари.... Покриват се, много ясно. Те си мислят, че ние нямаме телефони и интернет да проверим националния рамков договор или да се обадим в НЗОК...
Благодаря за препоръката.

P.S. Исках да се запиша при Мирчева в АГ, но чак март месец.
Препоръчаха ми Петинка Цветкова и въпреки някои негативни отзиви ще ѝ се доверя. Знам за един случай на починала родилка, на която Петинка е следила бременността, но е държала за естествено раждане, а не секцио и това се е оказало фатално.
Въпреки това има и много доволни от нея, така че на 19ти след прегледа ще пиша ново мнение.
Искам да допълня още нещо важно - днес звънях в НЗОК да питам какви изследвания заплащат.
FT4
TSH
LH
FSH
Prolactin
Estradiol
Testosteron
Progesteron
Anti-TPO
С направление от личен лекар и бланка 4 при специалиста - гинеколог или ендокринолог, могат да се направят тези изследвания по Здравна каса.
Също така, касата поема изследване на натрий, калий, калций, фосфати и желязо.

Една дама във фейсбук група допълни, че НЗОК плаща и за общ и LDL холестерол, триглицериди, гликиран хемоглобин, ПКК, носен/или гърлен/ секрет, ехография на коремни органи, НО това не съм проверила по телефона.

Последна редакция: пт, 09 фев 2018, 03:01 от Betina Tsvetkova

# 107
Дами, предполагам и други като мен се следят при двама АГ. Регистрирах се в частна болница, но реших да посещавам и друг АГ, за който чух само положителни отзиви и самата аз съм много доволна от първото си посещение при него.
Отново от него разбтах, че не мога да се регистрирам успоредно на две места, дори и в единия случай да е платено.
Това, което не е ми е ясно е мога ли при втория АГ, който работи по ЗК, да се преглеждам с направление или самия факт, че вече съм регистрирана, макар и в частна болница, предполага, че трябва да си плащам прегледите?

# 108
  • Варна
Здравейте, моля за мнения за д-р Шопов за профилактичен преглед. Има ли ехограф и колко е стар/нов?

# 109
  • Варна
Здравейте,
Моля за мнение за проф. д-р Явор Корновски, имам записан час за утре. Става въпрос за вагинално течение, изключително нередовен цикъл и съмнение за киста.
Аз съм по-пълна и искам гинеколог, който наистина ще ми обърне внимание. Защото съм се наслушала на специалисти, които решават всичките ми проблеми с една дума 'Отслабни'!...

# 110
Здравейте,
Моля за мнение за проф. д-р Явор Корновски, имам записан час за утре. Става въпрос за вагинално течение, изключително нередовен цикъл и съмнение за киста.
Аз съм по-пълна и искам гинеколог, който наистина ще ми обърне внимание. Защото съм се наслушала на специалисти, които решават всичките ми проблеми с една дума 'Отслабни'!...

Здравей,

наскоро имах проблеми със съмнение за извънматочна и само проф. Корновски ми обърна внимание.
Много съм доволна от отношението му и смятам следващия месец да го посетя отново. Мои приятелки също ходят при него и са доволни.

# 111
Здравейте,
Миналата година ходих доста пъти при него. 2 пъти през 3 месеца ми маха полипи с хистероскопия. Може би и трета щяхме да направим, ако не бях отишла с гръм и трясък една вечер с поредния кръвоизлив в гинекологията на Окръжна. След консулт по телефона и конска доза лекарства, оправихме нещата. Та, относно свършената работа, съм с леки съмнения, но като отношение съм много доволна. Винаги прегледите и обясненията му бяха подробни и изчерпателни. Много е спокоен, любезен. Той е онко гинеколог и, до колкото знам, е много добър точно за такива проблеми.

# 112
  • Варна
Благодаря ви, момичета! Утре ще видим... Дано това да е моят лекар Simple Smile

# 113
  • Някъде там
Здравейте,
А как сте с щитовидната жлеза?

# 114
  • Варна
Бихте ли ми препоръчали лекар за следене на бременност по ЗК?
Избрала съм да раждам при др. Георгиев, но до колкото знам от преди години той Не следи по ЗК.
Четох за др. Мирчева, която пак е в АГ - мнения?
Колебая се дали пък няма да се отрази и това, че в една и съща болница при един ще се следя, а при друг ще раждам, но като не работи по ЗК моя избор за раждане...

Очаквам вашите препоръки от, които сте останали доволни.

# 115
Бихте ли ми препоръчали лекар за следене на бременност по ЗК?
Избрала съм да раждам при др. Георгиев, но до колкото знам от преди години той Не следи по ЗК.
Четох за др. Мирчева, която пак е в АГ - мнения?
Колебая се дали пък няма да се отрази и това, че в една и съща болница при един ще се следя, а при друг ще раждам, но като не работи по ЗК моя избор за раждане...

Очаквам вашите препоръки от, които сте останали доволни.
Ако имате предвид др. Георгиев от МД, точно той работи със ЗК.

# 116
  • Варна
От АГ - др. Георги Георгиев

# 117
  • Някъде там
Аз лично само положителни коментари съм чела за др Мирчева!

# 118
  • Варна

Д-р Георгиев следи по ЗК - по-точно акушерките му водят ЖК, а той води прегледите на ехограф (които са 2 за цялата бременност - в началото за БХС, и след това към 20г.с. за ФМ). ЖК общо взето мерят кръвно, кг, мисля, че от 5ти месец започваха да следят и тонове (това не е запис, да не се подведете Simple Smile ), и пускат изследвания, които са си по ЗК - 2 МБ, кръв и урина май 3 или 4 пъти за цялата бременност. Иначе ако искате д-р Георгиев да ви гледа на ехограф извън тези 2 прегледа по ЗК, си плащате "на частно" - 40лв е прегледа.

# 119
  • Варна
Това е от скоро нали?
Понеже с предната ми бременност той НЕ работеше по ЗК.. и трябваше да се запиша на друго място където да ми водят картона и изследванията... при него ходех само на частно всеки месец .

Щом вече работи по ЗК, къде са прегледите?

Общи условия

Активация на акаунт