Свети Валентин и подаръците

• 23 042
  • 289
  •   1
Отговори
# 120
Е ако нямате дете и не ви е добре с господин а - нищо не пречи да го смените. Аз подаръци не купувам и не очаквам да ми пратят. За мен по лошо от липсата на неподходящ подарър е разочарованието от не получаването му. Аз каквото искам сама си го купувам. Мъжът ми ми дава пари за личните празници. Ако не ми даде не бих била разочарована.

# 121
Цитат
Горкичките! Здраве ви пожелавам, здраве!
Нематериалното е вниманието, отделеното време, което другия споделя с теб, жестовете на обич, които всекидневно отправят към теб.. Мога да ви напиша цял роман по темата, но виждам, че няма смисъл. Жените просто си очакват подаръци и това си е..Погледнете се отстрани, а и най-вече погледнете от мъжка гледна точка..
П.п. Аз съм жена.. и след като мъжът ми всеки ден ми засвидетелства любовта си НЕ виждам повод за "разочарование", ако на 14-ти февруари не ми е КУПИЛ НЕЩО!

"Гроздето е кисело,защото е високо",така е при Вас ми се струва.

много съм си добре даже. ПРЕзадоволена във всяко отношение.. Инетересно ми беше вие какво мислите, но като гледам материалното е по-важно от всичко останало.

# 122
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Това с подаръците е просто жест, който изразява уважение и любов...и постоянните поводи на мъжете да отричат този ден са много досадни...
... Всяка година получавам рози на този ден ...това си е между нас...и аз и той знаем, че няма "нужда" от тези рози, но никога нито дума не съм чула срещу този жест  Simple Smile никога не сме го обсъждали...това е толкова дребно и естествено нещо...

# 123
Цитат
Нематериалното е вниманието, отделеното време, което другия споделя с теб, жестовете на обич, които всекидневно отправят към теб.. Мога да ви напиша цял роман по темата, но виждам, че няма смисъл. Жените просто си очакват подаръци и това си е..Погледнете се отстрани, а и най-вече погледнете от мъжка гледна точка..
П.п. Аз съм жена.. и след като мъжът ми всеки ден ми засвидетелства любовта си НЕ виждам повод за "разочарование", ако на 14-ти февруари не ми е КУПИЛ НЕЩО!

"Гроздето е кисело,защото е високо",така е при Вас ми се струва.

много съм си добре даже. ПРЕзадоволена във всяко отношение.. Инетересно ми беше вие какво мислите, но като гледам материалното е по-важно от всичко останало.
Ми, според мен, не се чувствате особено комфортно, защото хората (и мъже, и жени) Ви показаха колко нематериални подаръци и жестове можете да направите един за друг, а Вие все повтаряте: "...материалното е по - важно от всичко останало...". Не мога да си представя, че удовлетворени от живота хора-партньори ще стоят в бг мама и ще се забавляват как другите държат на жестовете един към друг, а Вие сте над тези жестове, на Вас не са Ви нужни....

и както пишете Вие:

# 124
аз само искам да ми покажеш къде съм написала, че материалното е по-важно от всичко?

# 125
Не, ти пишеш, че материалното е по-важно от всичко за всички останали освен теб. Въпреки, че по-голямата част от примерите в темата са за нематериални жестове. Само че тях ги прескочи набързо. Твоя воля. Simple Smile

# 126
  • Добрич
Къде съм написала,че подаръка задължително трябва да е материален?От всичко написано от Вас си изграждам мнение за личност с ниска самооценка,за която "Нали мъжа ми се прибира в къщи,ходим заедно на разходка и така ни вижда половината град,че сме заедно"е мил жест и споделени романтични мигове.
За протокола тази година за 14.02 мъжът ми е уговорил родителите ми да вземат децата,а той да ми устрои романтична вечеря.

# 127
  • София
А сига бе! Цяла тема е пусната понеже някой е толкова стиснат, че не може да купи една рози и един парюм/рокля или нещо друго по-евтино, било то и само 1 шоколад? Да питам автора на Коледа подарявате ли си подаръци, понеже и там не е личен празник, а общ, на НГ? Дали ше ти хареса да ти купят подарък, торта и да ти организират купон не датата на РД-то ти, а след 2 седмици?
Отговор на въпроса ти - нищо не е задължително, всичко е въпрос на желание и вътрешно усещане.

ПП първоначално темата не беше ли пусната от мъж, а сега се спряга в женски пол???

# 128
TsvetintheGarden, за рожден ден също ли смяташ, че е подмолен, за да се просят подаръци?
Хората си измислят всякакви поводи, за да има празник, забавление, повод за нещо по-различно от всекидневието. Независимо за какво е, нали поражда хубави емоции? Празнуваме всичко и ни е забавно. Подаръците ни са спрямо личните ни педпочитания.

Какво ще празнува друго семейство и какво ще си подарява, хич не ми е работа, за да давам акъл, нито ме интересува. Теб кой те кара да ги празнуваш? Какво ти пречат другите?

П.П. По повод 8 март и цветята - най-неприятни са ми масовите, изпросени такива. Намирам за ок мъж да подари на майка си, на жената до него, на сестра си, на дъщеря си, но тези, които тичат с букетите на конвейр обикновено са донжуани без грам покритие и жестът няма нищо общо с уважението, всичко е с користна цел.
За днешните деца-момчета впечатленията ми са положителни, дъщеря ми се връща и на 8 март, и Свети Валентин с цвете. При това не по изкуствен начин, по нареждане на учителката.

# 129
много добре посрещате във форума.. супер сте..разказах на приятелка от Ирландия за вашите отговори и коментарите спрямо МЕН, а не спрямо САМАТА ТЕМА..остана изключително учудена и доволна, че не живее в България и не й се налага да се сблъсква с такива хора.. ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ!

# 130
  • град-държава
Ти нещо се караш май! Какво ти пука за чуждите подаръци, аз не разбрах?

# 131
много добре посрещате във форума.. супер сте..разказах на приятелка от Ирландия за вашите отговори и коментарите спрямо МЕН, а не спрямо САМАТА ТЕМА..остана изключително учудена и доволна, че не живее в България и не й се налага да се сблъсква с такива хора.. ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ!
Съвсем добронамерено пиша следващите редове, защото не се отнасят само за форума и темата. Навсякъде посрещат спрямо онова, което виждат. Ако подходиш с пренебрежение към чуждия избор, определения от типа на - ти си подмолен и т.н. и то за въпрос, който е изцяло личен избор на двойка/семейство, рядко можеш да очакваш положително отношение, дори да мислят като теб.
Весели и на теб!

# 132
аз само искам да ми покажеш къде съм написала, че материалното е по-важно от всичко?
:
всичко до пари опира в крайна сметка, така ли?

На няколко пъти го пишете, само че в различни варианти - постоянно за това пишете: как всичко е материално, а както казвате Вие (отново):
за това говорим...и ако някой се засяга от думите ми, то е защото намира доза истина в тях..

И, моля, да ми отговорите на въпроса: Защо още от началото не казахте, че сте жена, въпреки че всички се обръщаха към Вас, все едно сте мъж? Това част от нематериалното забавление на Вас и партньора ли Ви е?

Ха, а като ще се представяме пред чужденците, писахте ли за Вашите писания или ги представихте романтично, сякаш е 14 февруари  Laughing

# 133
Не е жена, а тийн, на когото гаджето не обръща внимание.

# 134
  • Добрич
А какво ще направите за Вашата приятелка по случай Свети Патрик?Питам защото той не е български празник,но приятелката Ви е ирландка?

Общи условия

Активация на акаунт