Пристрастяване към захарта

• 31 854
  • 373
  •   1
Отговори
# 105
Взех 5-htp добавка, на една американска марка. От днес започвам приема, ще пиша как се отразява и на апетита.

# 106
Купих си днес какаови зърна. Харесаха ми. Преди време бях започнала да ям канела с малко кисело мляко и усетих разлика в желанието си за сладко, но все забравям за канелата и посягам към друго сладко или храна. Имам известни притеснения към произволен прием на разни добавки и единствено за едни витамини за диабетици с включен хром в тях се замислям. На изследвания кръвната ми захар е все около 4.3 - 4.4, но последните години оформих един пояс от сланинки, който никак не ми харесва.

# 107
Аз също съм привърженик на носенето на храна от къщи. Или поне посещаването на такова място за обяд, където да може да се хапне нещо здравословно.  Peace

# 108
Не изчетох всичко, но от това, което прочетох, само почувствах раздразнение.
Не съм от най-търпеливите явно, но нещата не стават с приказки, а с действия.
Ако искаш нещо - го правиш.
Ако не го искаш - пускаш тема да си хортуваш.

Авторката преди време я зясакох в темата за НВВМХ - не потръгнаха нещата, няма лошо.

Не иска просто да се откаже от сладкото, това е!

# 109
Ами просто някои хора не са с толкова силна воля, което по-волевите не могат да го разберат. При тях не се случва ей така магията, искаш и го правиш. Като с цигарите и алкохола, някой хора ги отказват от раз, но са повече тези, които много дълго време не могат да се отърват от тази зависимост. Пък и темата да е пусната само за съчувствие - нищо лошо не виждам.

# 110
То на нея никой не може да ѝ помогне, това е ясно. Но пък четат и други хора, които могат да намерят нещо полезно за себе си.  Simple Smile

# 111
Когато си сигурен в решението си - съвсем леко се получават нещата.
И цигарите така спрях, хич не съм си и помисляла да запаля, когато реших да забременявам. Трудно беше, но нямаше път назад, беше немислимо.
С храната е същото - като си мотивиран, го правиш просто.

То кой знае каква воля не се иска, да излезеш от магазина без торба шоколади....чак пък толкова, не го разбирам това.

Не иска, не го прави. Това е за мен положението.

# 112
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
То кой знае каква воля не се иска, да излезеш от магазина без торба шоколади....чак пък толкова, не го разбирам това.

един път бях с колежки на коледен базар.
едната си взе нещо за ядене и буквално си го тъпчеше в устата Rolling Eyes
с пълна уста ми обясняваш: не съм гладна, но пусто изкушение... на теб не ти ли се яде от лакомия? чак трепереше, докато си тъпчеше храната в устата. Rolling Eyes
и аз не я разбрах и не защото й беше пълна устата.

има си просто такива хора.
осъзнаването на проблема е първата крачка. кога и как ще направят следващите си е тяхна работа. Peace

също има проучвания, че наличието на определени бактерии или гъбички могат да влияят върху нашето поведение, включително и подобно ексцесивно хранене.

на мен ми се яде много сладко, когато ми падне желязото. аз ям малко неща де (шоколад, сусамка, халва), но забелязвам, че нямам сила и нападам бързите калории.

# 113
Абсолютно е така. При авторката просто липсва желанието и е решила да помрънка. Лошо няма. Дано все пак темата наистина е полезна за други хора, които са твърдо решили да откажат сладкото.
И аз спрях цигарите без проблем след 8 години пушене, но сладкото е по - сериозен наркотик и въпреки всичко и то се спира. Който иска го прави!

# 114
Съгласна съм с горните две мнения.

И да, човек налита на сладко, когато тялото и клетките обикновено са му гладни - търси се бърза енергия. Номерът е, да си добре нахранен, с правилната храна, така щото самата клетка да е нахранена.....тогава няма просто да ти се яде и сладко и да се тъпчеш с него.

Една хубава вратна пържола с домат или краставица, после не ми се яде сладко изобщо. Нямам нужда.

Истината е, че човек не реши ли за себе си какво да прави, отвън е трудно да му се помогне. Думите се блъскат и не достигат до него.

# 115
  • Майна Сити
Авторката преди време я зясакох в темата за НВВМХ - не потръгнаха нещата, няма лошо.

Не иска просто да се откаже от сладкото, това е!

Бъркаш се и за двете  Wink
Никога не съм писала в темата за НВВМХ, по простата причина че не съм се интересувала от него.
И не че не искам да откажа сладкото - днес е втори ден, в който съм "чиста" (ако изключим двете мандарини сутринта, единственото сладко до сега).

# 116
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Номерът е, да си добре нахранен, с правилната храна, така щото самата клетка да е нахранена.....

понякога не е толкова лесно. Peace
има и други фактори.

не съди толкова бързо.

# 117
И не че не искам да откажа сладкото - днес е втори ден, в който съм "чиста" (ако изключим двете мандарини сутринта, единственото сладко до сега).

Браво! Давай все така.

# 118

Супер!
Стискай още няколко дни и апетита за сладко ще намалее.  Peace

Възможно е да почувстваш неразположение, главоболие. Това е, защото организмът се изчиства от прекомерните въглехидрати, които си консумирала. Трае няколко дни, не е страшно.

Обаче и не гладувай.
Храни се пълноценно с други неща.

# 119
И се наспивай добре, недоспиването засилва глада, а и раздразнението, оттам и желанието да се "успокоиш" с нещо сладичко. Успех.

Общи условия

Активация на акаунт