С какво ви дразнят свекървите - тема 91

• 78 069
  • 763
  •   1
Отговори
# 240
Бабата си има нейни интереси. Не ме интересуват.
Нямам комуникации и не желая такива.
Няма да допусна това МПС да е на пътя!

# 241
Ами спри го, де. От теб зависи.

# 242
  • при късмета
Звънни в която и да е застрахователна компания или КАТ. Това влезе още началото на миналата година. Занимавам се със застраховки от време на време.

Една кола не може да е опасна, само защото няма зимни гуми. За прегледа, едно е да не е минала в срок, съвсем друго, ако е не са ѝ дали преглед. Казваш, че ти си спряла документите, значи е първото.
Опасното е задкормилното устройство, а ти изкарваш виновен всеки друг за действията му, но не и него. както те питаха и тазад, как ще държиш отговорен приятел, ако го накара да направи нещо такова?
Преставам да пиша по казуса, защото продължаваш да пишеш неясно и аз лично, нищо не разбирам

На чии адрес се води колата? На адреса на собственика по талон ще пристигне уведомлунието, че няма ГО и имаш 15 дни от датата му на издаване, а не когато е стигнало до теб, да решиш какво ще правиш и да го направиш.

# 243
Пав , много неприятна  ситуация . Бащата на какво мнение е ?
Явно бабата не разбира сериозността. Но то , доколкото чета , не 320 , а и 20 км са рискови. Няма ли автобуси за гости ? Като толкова се искат , хваща рейса .

# 244
  • София
Застрахователните компании изпращат sms по предварителна уговорка, с който те подсещат за вноската.
Но, не си правят труда да ти пращат специално известие.

Проблемът на момчето е наличието на кола, която върви, защото явно, за него не представлява проблем да я подкара, независимо от възможността да го глобят.
Единственото решение е или да я продаде PAV, или да свали акумулатора и джантите и да ги даде на отговорно пазене някъде.

# 245
  • при късмета
Абсурт, къде точно прочете, че известието за дерегистрирането на автомобил се изпраща от застраховател?
Поредното плещене без нито да си запозната, нито да си разбрала за какво става дума, при това твърдиш неверни неща

ПАВ, ето ти малко информация
http://www.uab.org/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%86%D0%B5%D0%B4%D1%83%D1 … 0%BE%D0%BB%D0%B8/

# 246
Пав , много неприятна  ситуация . Бащата на какво мнение е ?
Бащата, син на бабата "мълчи" по всякакви въпроси.
От петнадесет години живее на 8 000 км, от БГ.

Явно бабата не разбира сериозността.
Но то , доколкото чета , не 320 , а и 20 км са рискови. Няма ли автобуси за гости ? Като толкова се искат , хваща рейса .
Всяко отстояние, различно от покритието на област Варна е рисково.

# 247
отговорно пазене някъде.
absurT  bouquet

# 248
То все ще намериш начин да спреш колата от движение, но проблема с бабата седи. Тя явно не осъзнава вредата, а си гледа нейният интерес.
А дали да не поговориш отново с нея? Може пък да е вид загриженост, но да не осъзнава конкретни параметри на проблема и да си мисли, че помага?

# 249
Интересно ми беше да попитам кой как се чува с родителите си. От има няма 4 месеца живея с половинката си, а от 5 години сме заедно, като преди да се изнесем сме били замалко в тях. Та допреди да се изнесем да живеем заедно не ми праввеше впечатление, но майка му всеки божи ден му пише(в което не намирам въобще нищп лошо- за тези, които ще си го помислят!!!).Но от 4 месеца насам тази женица всеки уикенд се започва от сутринта да му пише наспахте ли се, как сте, ще излизате ли и тн. и мен честно казано вече това започва да ме дразни. Че това си е чист психически тормоз, при положение че или в събота или неделя вечер сме при родителите му. Казах на приятелят ми, че това за мен не е ОК и той ми отвърна че едва ли не , нямало как да се случи женицата да  се съобразявала с това .... и се чудя аз ли се филмирам излишно илии?

# 250
  • при късмета
То все ще намериш начин да спреш колата от движение, но проблема с бабата седи. Тя явно не осъзнава вредата, а си гледа нейният интерес.
А дали да не поговориш отново с нея? Може пък да е вид загриженост, но да не осъзнава конкретни параметри на проблема и да си мисли, че помага?
Проблема изобщо не е у бабата. Може да се възползва от проблема, но не е у нея.

youmakemehappy и твоя проблем не е у свекървата. Не му казвай, че те дразни, че говори с майка си, а разговора трябва да е в посока неговата самостоятелност. Намесиш ли майка му е много вероятно да вземе нейната страна, както и е станало. А това не е добър признак по принцип. Говори с него само за вас двамата. Така по-самостоятелно ще си изградите ежедневието

# 251
  • София
Абсурт, къде точно прочете, че известието за дерегистрирането на автомобил се изпраща от застраховател?
Поредното плещене без нито да си запозната, нито да си разбрала за какво става дума, при това твърдиш неверни неща

А, ти къде точно прочете, че е влязло в сила миналата година? newsm78
Защо плещиш, без нито да си запозната, нито да си разбрала, че става дума за по- миналата, и твърдиш неверни неща? hahaha Joy

# 252
Проблема изобщо не е у бабата. Може да се възползва от проблема, но не е у нея.

youmakemehappy и твоя проблем не е у свекървата. Не му казвай, че те дразни, че говори с майка си, а разговора трябва да е в посока неговата самостоятелност. Намесиш ли майка му е много вероятно да вземе нейната страна, както и е станало. А това не е добър признак по принцип. Говори с него само за вас двамата. Така по-самостоятелно ще си изградите ежедневието
Какво имаш предвид с това да говорим само за нас двамата.
 Аз ясно му подчертах и той много добре знае, че аз дори аи говоря повече с неговата майка отколкото с моята. Той каза че не намирал нищо нередно в това да си пишели и тн. И аз казва окей аз нямам проблем да си пишете даже ми харесва , но не мисля че един вид трябва да даваме отчет какво ще правим и тн. при условие, че след няколко часа ще седнем заедно на една маса.

# 253
  • при късмета
Абсурт, 2016 го приеха, практиката по промяната започна от началото на 2017. Дали знаеш по-добре от мен? Имаш кола и книжка? Правиш застраховка повече от веднъж годишно, ако изобщо и толкова правиш, в което се съмнявам? Занимаваш се със застраховки? Кое?

youmakemehappy, правилно си му казала, че не е нужно да давате отчет. Точно тук трябва да му обясниш, че трябва да е по-самостоятелен. Кажи му, че ако искаше да живееш с майка му, щеше с нея да се изнесеш, а не с него. И той защо изобщо се е изнасял, като на майка си ще рапортува за всяко негово действие. Това не е самостоятелност и излиза от границите на загриженост. Той все едно си живее още с нея. Правилни са ти доводите, важното е той да ги разбере. Не искам да те плаша, но ако това не се случи скоро, може изобщо да не се случи. И добре правиш, че в началото още казваш кое те дразни. Изобщо е трябвало да се разберете предварително ( и сега не е късно да го направите) кой с какво може да направи компромис и с какво не може. Иначе все ще има недорязумения

# 254
  • София
youmakemehappy, хайде обърни нещата така- какво точно ти пречи това писане?
Ако тя не му отнема от времето, какво би правил той?

Ако е нещо определено- да свърши работа, да ти обърне внимание, можеш винаги да намериш как да му ангажираш вниманието.
Но, ако се дразниш само защото тя му пише- глупаво е.
Остави жената да свикне с факта, че той вече не е в къщи.

Ма ко, руса си, до сламено- вари те, печи те- все тая. Joy

И да, аз си правя застраховките, аз си плащам вноските, аз си прекарвам колата на преглед. Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт