С какво ви дразнят свекървите - тема 91

• 78 048
  • 763
  •   1
Отговори
# 255
То все ще намериш начин да спреш колата от движение, но проблема с бабата седи. Тя явно не осъзнава вредата, а си гледа нейният интерес.
А дали да не поговориш отново с нея? Може пък да е вид загриженост, но да не осъзнава конкретни параметри на проблема и да си мисли, че помага?
Относно "нейния" интерес е да не се установи наследствена обусловеност.
Материално е ОК, обгрижена финансово, но не и емоционално.
Нейната "загриженост" е вид платформа.
Важното е да няма публична информация (излагация).
След като узнах, че синът ми е бил на улицата,
споделейки "живот" два дни, да проси, в Плевен....
(към днешна дата, благодарение на екипна дейност от лекари, нещата придобиват вид)

Последна редакция: чт, 18 яну 2018, 23:27 от Анонимен

# 256
  • при късмета
Поне веднъж като се изложиш може да си признаеш. То не, че точно от теб се очаква де. Само се излагаш повече. Пиша го ясно, защото само ти не го разбираш. За всички други е ясно още от предната тема и даже повече хора ти го казаха в прав текст, ама сигурно защото си брюнетка, само ти разбираш всичко Joy

K.A.G, чудно защо сега не реагираш на лични обиди? Нали заяви най-отговорно, че би защитила всеки при такъв случай?

# 257
  • София

K.A.G, чудно защо сега не реагираш на лични обиди? Нали заяви най-отговорно, че би защитила всеки при такъв случай?

Какво да реагира, като чете първо твоите обиди и после, моята констатация? newsm78
Дай да видим, с какво те засегнах, та определи написаното като " поредното плещене"?
Само защото съм обяснила, че застрахователят не уведомява, че вече си без ГО?
Къде съм твърдяла, че КАТ  не изпраща известията, та изсипа куп обвинения?

Е, как по- меко да характеризирам такъв вид влизане с бутонките, превърнал се в навик? newsm78

# 258
  • при късмета
Ти хубаво обясняваш, че застраховател не уведомява, че си без, ГО, само дето никой преди това не го е твърдял. Както винаги обясняваш, нещо което никой друг не е обсъждал Joy

# 259
.

Последна редакция: пт, 19 яну 2018, 19:27 от Lisa.

# 260
... и се чудя аз ли се филмирам излишно илии?
Да, излишно се филмираш. Писането по скайп, вайбър или месинджър не е като телефонния разговор, в който отговор трябва да се върне веднага и се вдига шум. Никакъв психологически тормоз няма при теб, а съвсем обикновена ревност.

PAV, доста неясно пишеш и трудно се разбира какво изобщо искаш да кажеш. От това, което успях да разбера, явно си много разстроена и момчето ти има сериозен проблем, а бабата ти е най-малката грижа. Заеми се с момчето си и направи всичко, което зависи от теб за неговата сигурност и безопасност.

# 261
Да, Pav, явно минавате през нещо трудно. Фокусирай се върху момчето, а бабата- нормално да те дразни, само тя липсва, оплаквай си се от нея, въпреки " анализаторите", да ти олеква, но иначе я игнорирай и не се натоварвай с глупостите на недобронамерен човек. И аз имам такива роднини, в тежки периоди вместо да помогнат с нещо, ми те повече ядове ми отварят, та и с тях да се занимавам. Ми дразни, много ясно. Като не помага, поне да не пречи, а то...

# 262
С нищо.Свекърва ми е прекрасен човек!Вече 5 години споделяме един покрив и не сме се скарали и веднъж.
Нейният си живот е доста объркан-заеми,неплатени сметки,липса на здравни осигуровки,пълна дезорганизация.Но като свекърва не ми е казала на въпреки нито една дума.Както и аз на нея разбира се Simple Smile

# 263
Да, излишно се филмираш. Писането по скайп, вайбър или месинджър не е като телефонния разговор, в който отговор трябва да се върне веднага и се вдига шум. Никакъв психологически тормоз няма при теб, а съвсем обикновена ревност.

Винаги събота и неделя сутрин си пишем с дъщеря ми. И двете ставаме рано, даваме си отчет какво ще правим, къде ще ходим. Добре че синът е некомуникабелен. Как си - добре съм, чао.  Да не страда някоя снаха.

# 264
Тази храна - дроб, карантии е много вредна за бъбреците  - да си знаете, не е въпрос само на вкус.
Всъщност, точно обратното е, полезни са.И то много.Естествено, не за ежедневно ядене, но 4-5-6 пъти месечно биха донесли само полза.Но това е тема за друга "тема"...

Аз писах, че моят мъж обядва при майка си от 10-на години насам.Работи близо до дома й, не му е проблем.На мен също.
Обаче, в коментирания случай:ако свекърва ми всеки ден му "досажда", питайки кога е ял, кога е спал, кога е ср.л, кога е еб.л, кога е блял...ами, сори, и на мен ще ми дойде в повече.Все пак говорим за вече пораснал мъж, а не за 5-годишното момченце, което е отглеждала.
Големият ми син, на 29, от 10 години не живее с нас.Чуваме се 1-2 пъти месечно, понякога и по-рядко.Ако има проблем (негов или наш, тогава по-често.Аз съм на принципа "Щом не се обажда, значи всичко е наред."Той си знае, че при проблем/ако му се идва/ако иска да ни чуе/ако има нужда от нас-за помощ/за компания или друго, винаги сме на линия, така че рядко се случва просто прозвъняване от типа "Как си?Какво правиш/правите?Наспа ли се, наяде ли се?" и т.н.

# 265
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
youmakemehappy, хайде обърни нещата така- какво точно ти пречи това писане?
Ако тя не му отнема от времето, какво би правил той?

Скрит текст:
Ако е нещо определено- да свърши работа, да ти обърне внимание, можеш винаги да намериш как да му ангажираш вниманието.
Но, ако се дразниш само защото тя му пише- глупаво е.
Остави жената да свикне с факта, че той вече не е в къщи.

Ма ко, руса си, до сламено- вари те, печи те- все тая. Joy

И да, аз си правя застраховките, аз си плащам вноските, аз си прекарвам колата на преглед. Mr. Green

сещам се за много неща, които едно младо, самостоятелно живеещо семейство, все още без деца, може да прави сутрин, в двата почивни дни . Trollface
и всичките са неподходящи за описване във форума TrollfaceTrollfaceTrollface

ПАВ,
с "всезнайковци" няма оправия за съжаление. успех с лечението и много сили ти желая.
Скрит текст:
има ли как да прекъснеш телефонната им връзка?
блокиране на абонат? лека "грешка" на номера в указателя?

# 266
Според мен е важно дали са склонни да прекъснат разговора, ако отсрещната страна е заета. При майка ми само казвам: "Айде ще ти звънна по-късно, че сега излизаме" и тя не седи да се обяснява още 20 мин, а затваря. При родителите на МП си седя обута и с яке половин час, докато се опитва да им затвори, а те си каканижат ли каканижат, изобщо не чуват, че сме тръгнали нанякъде и сега не е момента да си разказват общите приказки. Иначе изобщо не ми пречи - ако иска може да ги чува и всеки ден, аз му напомням даже понякога да им се обади. Това, ако са в човешки период. Ако са в скандалджийски се покривам.

# 267
  • при късмета
Важното е и двете страни да приемат разговорите еднакво. Ако единия го приема като даване на отчет, а другия не спира да го прави, то тогава е адски дразнещо. Ако двамата обаче го приемат еднакво, а се дразни трета страна, то тогава вече е проблем. Третата страна хем се дразни, че това отнема от общото им време, хем някак не може много, много да вземе отношение и става сложно. Трябва в двойката да постигнат някакъв приемлив вариант

# 268

И аз мисля ,че се филмираш излишно. А и има и друго, вие от съвсем скоро сте самостоятелни и е нормално още на жената да и е притиснено за вас ,дали се справяте добре ,дали всичко вие наред. Ние с мъжът ми,като заживяхме заедно преди 10 год.  , свеки постоянно купуваше нещо за вкъщи( я тенджера, тиган, завивка, матрак, или даваше парите ние да си го купим), пращаше храна , а и доста често не си разчитахме добре финансите, та си опирахме до някои от родителите. Това важи и за моите родите , въпреки ,че от 3 години живеех сама, а мъжът ми 2 години е бил в чужбина. За тях това е нещо ново и искат вие да сте добре. Постепенно всички тези неща спряха и се канализираха, до чуване 2-3 седмично по телефона и евентуално 1 гости. Но това не преди да си драснем 1 -2 реда , ей така, как си , какво правиш, да си пратим просто целувка или нещо забавно. Все пак всички ние сме едно семейство , и е нормално да ни е грижа един за друг.

# 269
  • София
youmakemehappy, хайде обърни нещата така- какво точно ти пречи това писане?
Ако тя не му отнема от времето, какво би правил той?

Ако е нещо определено- да свърши работа, да ти обърне внимание, можеш винаги да намериш как да му ангажираш вниманието.
Но, ако се дразниш само защото тя му пише- глупаво е.
Остави жената да свикне с факта, че той вече не е в къщи.
сещам се за много неща, които едно младо, самостоятелно живеещо семейство, все още без деца, може да прави сутрин, в двата почивни дни . Trollface
и всичките са неподходящи за описване във форума TrollfaceTrollfaceTrollface

Нали това пиша и аз- ако си има други занимания, а ги игнорира и сяда да чете, е едно.
А, ако не му пречи, но момичето просто се дразни, че и на друг/а се обръща внимание, е друг разказ.

Общи условия

Активация на акаунт