С какво ви дразнят свекървите - тема 91

• 77 689
  • 763
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Значи, никаква сватба! Да си живеят незаконно!  Crossing Arms
Лесно ти е, защото на първа линия е синът ти, ама като дойде време на кифличката - ще те видя тогава дали няма да ревнеш, че не й предлагат брак.

# 586
  • София
Ах, този тиган, сънувах го по-миналата нощ!
Скрит текст:
Прибирам се в нас и заварвам някакви майстори, всички с дръпнати очи, как са се качили на някакви стълби в детската и кухнята и пробиват нещо по таваните. Започнах да се разправям с тях, викам, не мога да ги изгоня. Обясниха ми те, че някакъв съсед ги бил изпратил. Междувременно въпросният съсед пристигна (много приличаше на Ким Чен Ун, само че малко по-висок) и започна да се разправя с мен, че трябвало да ги търпя, защото той правел ремонт в тях и щели да му направят отстъпка, ако им намерел още един клиент. Вече съвсем побеснях, започнах да гоня и него, при което той, докато търчеше нагоре по стълбите (много беше пъргав) се обърна и ми просъска "Ще видиш ти като мъжът ти си дойде!". Тук вече започна да ми излиза пара от ушите, направих кръгом към кухнята и си мисля "Добре че взех тигана на Уиш", измъкнах го и като подгоних Ким Чен по стълбите... Тук се събудих, обаче се събудих бясна. Разправям го после на мъжа ми, той падна от смях.

# 587
Е, как? Няма някаква си снаха да слага алчно ръчище върху имотите на Мамин Златен Говендър. Ама зетят, само ако посмее да не падне не коляно с диамантен пръстен пред Кифлестото, какъв тиган го чакааа!

Ау, сега да чакам ли Ким Чен Ун да ме изпрати в концлагер за притежаване на нерегистрирано оръжие?

# 588
  • София
Закъсахме го, Уиш!

# 589
Тигана живее  собствен живот,преди малко бе цитиран в тема...патентовай го,че отлита.

# 590
Аз имам малко радикална гледна точка по тоя въпрос, та предполагам ще ме оплюят някои, но това е - не е нужно тъстовете и свекърите изобщо да се познават. Особено както в масовите случаи напоследък народа живее без брак, та не се налага да се запознават заради сватбата. Вярно, има някои неудобства - семейни празници, които трябва да се празнуват по два пъти за да няма недоволни или да се редуват. Но пък има и предимства.

Е, нека дискусията набере сила Simple Smile
Ние сме пълна противоположност. Със сватовете ходим заедно на почивка, без "деца и внуци", с нея излизаме по женски, имаме обща компания и т.н. Със сватята много си приличаме по манталитет и светоусещане. Не сме се познавали преди това. Семейството на дъщеря ми живее отделно, никой от нас не им се бърка. Когато се съберем родителите, имаме много теми за разговор и не ни идва на ум да коментираме "младите". Да не пропусна, внуците не са кръстени на никой, че при някои е голяма драма имената.Simple Smile

# 591
Това става ,защото ви е сте на едно ниво.

# 592
  • София
Добро утро! Как сте? Скоро не съм ви навестявала Wink

Предлагам малка порция смях за начало на деня.

– Мамо, влюбих се.

– Как се казва? Може ли да готви? Как изглежда? От добро семейство ли е? Какво е завършила? С какво се занимава? Сериозно ли ходите? Защо не ми каза досега? Кога ще излизате? Да ти дам ли пари?

– Тате, влюбих се.

– В жена?

– Да.

– Хубаво…

# 593
Жълто Цвете, "можеш ли да готвиш" беше един от първите въпроси, които ми зададе свеки, като се запознахме. Аз чистосърдечно казах не, въпреки, че можех това-онова. И тя изпадна в лек шок - ама как така, какво ще ядете и т.н. Питах я дали сина й за 15-те години, в които живее сам се е затрил, след като и той не може да готви  Mr. Green

# 594
Тигана живее  собствен живот,преди малко бе цитиран в тема...патентовай го,че отлита.
То да беше само в една.....има ли някъде нужда от набиване на канчета, и тигана Уиш-ов пристига на помощ.
Направо е като емблема вече на форума.    Laughing

# 595
Пак ще подчертая – в това отношение не я познава.
Не ми се вярва. Възрастен  мъж толкова да не е наясно на какво е способна майка му.
Абе, Уиш, не ти се вярва, но понякога и аз съм се изумявала до колко може да си заблуден и да не познаваш собствената си майка. Ситуация: Обсъждаме нещо предстоящо, примерно събитие, което трябва да обмислим как точно да се случи. Но към събитието има отношение и майка му. Той казва "ще стане така и така". Аз казвам "ми то хубаво, ама майка ти няма да е съгласна" - "Аааа, защо пък да не е съгласна. Няма да има нищо против."
Обажда й се с предложението си. - "Абсурд. Няма как да стане така."
О, изненада. "Ти от къде знаеше, че няма да е съгласна?" Ми познавам я от 10 години. Знам дори какви са й доводите да откаже. Ми той я познавал от 42, но не допускал, че може да има такива доводи...
И това не е еднократно. Случва се постоянно у нас.

И не е само до познаването те винаги трябва да са в контра особено , ако снахата е дала предложението !

# 596
  • София
Явно не се чете - синът е дал предложението.

# 597
Здрасти,
значи аз съм снаха от 18 години, което ще рече сериозен стаж, но моята винаги ме поучава и завършва с думите "Разбра ме, нали?" Туй като го чуя и ми иде да я пъхна в мазата. Моята не готви, не пере, не чисти, не върши никаква домакинска работа, но поучава за всичко. Деца също не гледа. Собствените й са отгледани от майка й /баба му на мъж ми/, внуците й си ги отглеждаме сами. Нооо, тя има виждане за възпитанието и отглеждането. Смешна е понякога, когато дълбокомислено завърши колко е непредвидим животът и същевременно идея си няма докъде е стигнал светът!
А за какво ме дразни? Ами почти за всичко.
Оня ден се обади 6 пъти да даде инструкции на сина си, как да пребори грипа с бабини Елачи.

# 598
Здрасти,
значи аз съм снаха от 18 години, което ще рече сериозен стаж, но моята винаги ме поучава и завършва с думите "Разбра ме, нали?"
Скрит текст:
Туй като го чуя и ми иде да я пъхна в мазата. Моята не готви, не пере, не чисти, не върши никаква домакинска работа, но поучава за всичко. Деца също не гледа. Собствените й са отгледани от майка й /баба му на мъж ми/, внуците й си ги отглеждаме сами. Нооо, тя има виждане за възпитанието и отглеждането. Смешна е понякога, когато дълбокомислено завърши колко е непредвидим животът и същевременно идея си няма докъде е стигнал светът!
А за какво ме дразни? Ами почти за всичко.
Оня ден се обади 6 пъти да даде инструкции на сина си, как да пребори грипа с бабини Елачи.
Аз като виден темерут и непукист, още на втория месец да съм се научила да отговарям "Разбрах.".
А после да си правя нещата по моя начин.И да я "пускам" покрай ушите си.
Щом не ми е в къщата, да си приказва каквото й се иска.А пък как ще постъпвам, си е моя работа.

# 599
Точно така. Щом не ми е в къщата, да си говори. А междувременно, бих усвоила навика системно да не чувам телефона и да пропускам нейни позвънявания.

Общи условия

Активация на акаунт