С какво ви дразнят свекървите - тема 91

• 77 699
  • 763
  •   1
Отговори
# 555

Има такива, дето много държат да изглеждат невинни, бели и добри в очите на синчето.

Че, коя майка ще иска да изглежда черна и гадна в очите на детето си?

Моята свекърва, след като я прибрахме от поредното приставане у нас и аз дадох идеята да остане за зимата, че да не се охарчва за отопление с ток и нафта у тях, започна да ми върти номера, докато сина ѝ го няма.
Е, от третия номер нататък синът ѝ беше осведомен в подробности с доказателства и се стигна дотам да ѝ каже, че ако иска да си тръгне, ще я разбере, но да се опитва да го скара с мен, няма как да стане.........
Ти си била цял ангел да дадеш такова предложение. Аз по-скоро бих се съгласила да им плащаме отоплението само и само да не живеем заедно.

# 556
  • Варна
Пак ще подчертая – в това отношение не я познава.
Не ми се вярва. Възрастен  мъж толкова да не е наясно на какво е способна майка му.
Абе, Уиш, не ти се вярва, но понякога и аз съм се изумявала до колко може да си заблуден и да не познаваш собствената си майка. Ситуация: Обсъждаме нещо предстоящо, примерно събитие, което трябва да обмислим как точно да се случи. Но към събитието има отношение и майка му. Той казва "ще стане така и така". Аз казвам "ми то хубаво, ама майка ти няма да е съгласна" - "Аааа, защо пък да не е съгласна. Няма да има нищо против."
Обажда й се с предложението си. - "Абсурд. Няма как да стане така."
О, изненада. "Ти от къде знаеше, че няма да е съгласна?" Ми познавам я от 10 години. Знам дори какви са й доводите да откаже. Ми той я познавал от 42, но не допускал, че може да има такива доводи...
И това не е еднократно. Случва се постоянно у нас.

# 557
И моите наблюдения към моя мъж са същите. Имам доста по-точна преценка от него и за майка му и нейните реакции. И както казаха преди това някак си той не се впечатлява и не му пука. Давам пример, кучето на майка му почина, тя много страда за него и много искаше ново куче от същата порода - кокер шпаньол. И тъй като моят мъж съфинансира като реши да е бийгъл и край, не можах да го разубедя. Майка му се привърза към новото разбира се, но почти всеки път като се видим се оплаква от породата, има нужда от много движение, което двама пенсионери не могат да осигурят. И понякога споменава, че си обича кокер шпаньолите. Е колкото и да съм му казвала, че сгреши, моят мъж не пада по гръб, е глупости де, тя само си приказва...

# 558
Оки, Кали, съгласих се. Ама поне да я беше насолил след изцепката. Как така ще се обажда на родителите на жена му и ще им плямпа простотии?! А той е пропуснал момента със соленето. Ай, стига, бе! Мама ми ще се обади на тъщата да ѝ врещи, че жена ми не ми готви и не ме обгрижва и аз ще си трая, вместо да насоля яко мама, така че да не смее да повтори. Ааааа! Да не говорим, че нормален възпитан мъж би се обадил на тъщата да се извини от името на майка си за скандала, който е отнесла. Аааааааа!

# 559
  • Варна
Аз имам малко радикална гледна точка по тоя въпрос, та предполагам ще ме оплюят някои, но това е - не е нужно тъстовете и свекърите изобщо да се познават. Особено както в масовите случаи напоследък народа живее без брак, та не се налага да се запознават заради сватбата. Вярно, има някои неудобства - семейни празници, които трябва да се празнуват по два пъти за да няма недоволни или да се редуват. Но пък има и предимства.

Е, нека дискусията набере сила Simple Smile

# 560
Аз имам малко радикална гледна точка по тоя въпрос, та предполагам ще ме оплюят някои, но това е - не е нужно тъстовете и свекърите изобщо да се познават. Особено както в масовите случаи напоследък народа живее без брак, та не се налага да се запознават заради сватбата. Вярно, има някои неудобства - семейни празници, които трябва да се празнуват по два пъти за да няма недоволни или да се редуват. Но пък има и предимства.

При нас е точно така и аз съм доволна, защото няма опасност да се раззвънят на майка ми.
Всъщност запознаха се, защото веднъж се засякохме аз, майка ми и приятеля ми с баща му в метрото, така че са си разменили около 3 думи и толкова. Аз не виждам големия плюс от близко познанство.

# 561
  • София
Не мисля, че ако не се познават сватовете, не могат да сътворят мизерии, които да отровят живота на младите.
Честно казано, прекалено екстравагантно и крайно ми се вижда и не се сещам защо трябва да е така? newsm78

# 562
  • при късмета
Мисля, че няма "трябва" и "не трябва". Ще стане това, което двамата си изградят и ще им се месят, колкото позволяват. На жените се отдава повече да говорят на майките си с чисто информативен тон и търпят много по-малко акъли от тях. Ако го правят със свекървата, обикновенно от някакво криворазбрано възпитание.
На мъжете по- не им се получава информативния тон, все звучат, все едно търсят одобрението на майка си. Лошото е, че и да им се получи, то свекървата нещо нормално от ежедневието се опитва да го вкара в младото семейство, като проблем, дори където няма, като в коментирания казус. За какво е свекърва иначе Joy

# 563
  • София

При нас е нещо подобно – виждали са се веднъж (или беше 2 пъти Thinking ). Но това е заради държанието на свекъра ми, не е по моя инициатива.

# 564
За себе си не го приемам като опция. Това са родителите на съпруга ми, баба и дядо на децата ни.От друга страна са моите родители - същото. Да си въобразявам, че не влияят на живота ни, не.  Влияние винаги има. Като се зачете човек само в този подфорум, ще разбере, че влиянието идва и от други хора. Нямам желание да живея изолирано и да се "предпазвам" от нероден Петко. Като дойде Петко, го посрещам според както се е представил. Това е.

# 565
# 566

При нас е така. Виждали са се буквално по веднъж, колкото да ги запознаем.

# 567
Аз съм виден темерут и горещо одобрявам идеята на Хай.

# 568
На свекъра му бяха криви роднините на жена му, роди се детето и зачестиха контактите с моите родители...Естествено и закономерно намери за какво да им се цупи.

# 569
  • Варна
Е, радвам се да видя, че има и от моята порода тук. Намерили сме се Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт