Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-23

• 81 624
  • 741
  •   1
Отговори
# 330
  • София
С нерви и цитиране на неизвестни източници, за да се подкрепят изгодни факти спор не се печели. Казах ти, ще го повторя. АКо бетонът не е подложен на външни атмосферни влияния (както е в сградите защитен) няма ограничения на живота му. Всичко останало са спекулации с неясна цел  Wink

# 331
апел към всички - научете се на малко повече толерантност. Един мрънка от бабите; друг от цветята във входа; трети от шума, ревовете и т н на съседа - ако искаме да се съобразяваме само със собствените си разбирания - гората ни чака - да си строим къщи сами. АКо искаме да живеем сред хора - те са различни, както по привички, така и по възможности.Нека не си позволяваме толкова крайни изказвания, не сме на 12 все пак, да си мислим, че Вселената се върти около нашите желания/разбирания/стремежи!
Не, благодаря! Simple Smile

# 332
Вие сега ще изкарате, че бабите хвърлят по 20 бона през балкона, спестени от етажни такси. Grin Grin

# 333
Не са само бабите. Ние сме в нова кооперация, само с млади семейства и тук таме някой сам човек. Хора с възможности, живеещи в апартаменти с цени започващи от 80-90 хиляди евро. Таксата за вход на месец е около 16 лв., един съсед ги събира, но не всеки месец, а на година. Като гледах разчетите кой колко дължи по апартаменти имаше хора от години не бяха плащали и му дължаха доста солидни суми.

Колкото до моята сага с апартаментите - засега сме се спрели на тухлата, нищо че е за тотален ремонт. Даже утре щяхме да ходим на повторен оглед с компетентно лице, за да ни даде мнение за състоянието на апартамента. Но се отложи за идната седмица, та дано не ни мине котка път и да го изпуснем, че много си го харесах.
ММ и той склони, че е по-добрият избор от другия - обзаведения панел, пък и с ремонта докъдето можем.
Още веднъж благодаря на всички, които изразиха мнение по моя въпрос Flowers Hibiscus

# 334
Таксите имат малко общо с възможностите и пенсионерите - в сградата, където работя (сграда с офиси) има човек, който отказва категорично да си плаща месечните такси от няколко години. Не можем да го изгоним - има си договор за наем, на собственикът не му пука (той е труден за откриване и май е в друг град) и така... Въпросният все се оплаква, че няма пари, но по нищо не си личи, а и как така все няма??...

# 335
С нерви и цитиране на неизвестни източници, за да се подкрепят изгодни факти спор не се печели. Казах ти, ще го повторя. АКо бетонът не е подложен на външни атмосферни влияния (както е в сградите защитен) няма ограничения на живота му. Всичко останало са спекулации с неясна цел  Wink
+2
Бетонът си е ОК
Връзките може да са проблемни при 100+ години
А старите сгради на по 5-8 етажа на центъра, които са на плоча -са идеални
Ама адски са скъпи ап
Гледай да не в на етаж 5 без асансьор, щото за възрастни е непосилно да се качват

# 336
  • София
Вие сега ще изкарате, че бабите хвърлят по 20 бона през балкона, спестени от етажни такси. Grin Grin
аз съм мислила по въпроса, от къде окаяна баба с малка пенсия има няколко хилядарки, и не само ги има, ами ги мята през прозореца на някой си чиляк..... отговор нямам ..... нито от къде ги е спестила, нито зашо ги мята. нито нищо.....

# 337
Пести от такса вход

# 338
  • Бургас
аз съм мислила по въпроса, от къде окаяна баба с малка пенсия има няколко хилядарки, и не само ги има, ами ги мята през прозореца на някой си чиляк..... отговор нямам ..... нито от къде ги е спестила, нито зашо ги мята. нито нищо.....

Имат ги, защото мизерстват и пестят. Не пускат ток и парно, живеят на студено. Ядат кремвирши и деликатеси за по 3 лв. килото. Като се запролети, хукват за лапад. Дрехи и козметика не си купуват. Въобще нищо не купуват. И така.
А защо ги мятат - доверчиви са. И оглупяват още повече с годините.

# 339
Може да са от земя, или от друг имот, който са продали... Много хора имат имоти на село - дори да са незначителни, все струват нещо..

# 340
  • Бургас
И рента имат от земеделски земи, а и не на всички пенсиите са 200 лв.
http://www.economic.bg/bg/news/8/ot-pensionerite-u-nas-poluchava … leva-pensiya.html

# 341
+2
Бетонът си е ОК
Ама адски са скъпи ап
Гледай да не в на етаж 5 без асансьор, щото за възрастни е непосилно да се качват
+1 На мен ми писна да чета "Компетентните" изказвания на разни хора, които си нямат ама грам идея за якостните свойства на бетона, но не искат и да се образоват. Друго си е да прочетеш във вестника един човек какво казал и дали въобще го е казал.
Чудя се как тия хора на Корфу, например, живеят в едни има-няма 300 годишни сгради на един метър една от друга,, че и не се боят!?

# 342
За проблеми със съседи, които не си плащат таксата вход решението е Вход Мениджър. Не, че те са особено загрижени за естетиката на входа, но не пречат на подобрения, ако хората решат, че искат - намират фирми и поемат инициативата, а за плащането на таксите няма как да минеш метър. В нашия вход има само един апартамент, който не плаща и постоянно гледам на външната врата закачени призовки. Гонят ги до дупка. За това доколко е морално, аз не се наемам да коментирам. Факт е, обаче, че макар входа ни да не е красив, вратата се заключва стабилно, асансьора работи безотказно и си има авариен бутон, входа е чист и няма неща по площадките - никакви освен мразените цветя, но те не са на пода и не са много. Таксата ни е 17 лв, ние сме в тристаен - множко е, но в някои отношения са незаменими и аз нямам против да си плащам. 

# 343
+2
Бетонът си е ОК
Ама адски са скъпи ап
+1 На мен ми писна да чета "Компетентните" изказвания на разни хора, които си нямат ама грам идея за якостните свойства на бетона, но не искат и да се образоват. Друго си е да прочетеш във вестника един човек какво казал и дали въобще го е казал.
Чудя се как тия хора на Корфу, например, живеят в едни има-няма 300 годишни сгради на един метър една от друга,, че и не се боят!?

На сладки приказки не вярвам. За това помолих някой вещ, спициалист, да изкаже мнение. За старите бетони са доказали. Тук в Сф, нито вулкан имаме, нито морска вода. И с тия 50 години на новите бетони се шокирах.
https://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&s … -Qd80XLvnAphQlKhN

# 344
  • София
Цитат
Съвременният бетон – използван за изграждане на всичко от пътища до сгради и мостове – може да се разруши само за 50 години.
Ми разбира се че може. Ако е подложен на няколкостотин цикъла на замръзване и отмръзване може и за 2 години да се разруши. А за морска вода има специални бетони, издържащи на сулфити.
В сградите бетонът е целогодишно на температура 15-30 градуса и дефакто няма какво да го разруши.

Общи условия

Активация на акаунт