Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-23

• 81 394
  • 741
  •   1
Отговори
# 510
Доста се строи определено и се изкупува на зелено. Което не е лошо да има по-голям избор. Презастрояването е неприятно. Изкупуването на зелено ми се струва, че е свързано и с постоянното подклаждане на идеята, че ипотечните кредити са с ниски лихви. Не го разбирам аз този "келепир", който не го знаеш до кога ще трае. Това което и преди споменах е, че никога не съм виждал толкова реклами на имоти. То са брокери, то са нови сгради, то е чудо. Високи цени, високи печалби, следователно и масирана реклама. А това определено също поражда търсене. А движението на цените зависи и от града и от района и от много други фактори. А строителството наистина изглежда наистина има адски бързи темпове. А мислите ли, че това усилено строителство и бързане ще доведе до по-ниско качество?

# 511
  • София
Аз 2005 та купих първото си мое собствено жилище. Пак така, понеже плащах ипотека колкото наема.
Ама да ви кажа, преди туй съм била на куп квартири и у дома си е най - добре. Но накрая точно преди 2005 та живеех в една мансарда, малка, на две нива, на хубаво място и я бях направила бонбон Blush с мебели и аксесоари.
Още страдам от умиление като се сетя. Работех, имах пари, пътувах много по света ( по работа) , сама без деца и грижи, без ипотеки и ядове.  Абе 100% щастлива. Grinning Grinning
и този живот си има кефове ....

# 512
  • София, Bulgaria
Моята статистика е следната: 50 проверени имота според зададени критерии/ това означава снемане на пълна характеристика с максимални детайли/, 7 от тях са съвсем близо до критериите и са избрани за огледи, от тях 2 стават наистина, 1 купуваме.

# 513
В момента до март,април пазарът е в зимен сън, след това чакай ... равновесие

Еми да изчакаме март и април Simple Smile

# 514
Моята статистика е следната: 50 проверени имота според зададени критерии/ това означава снемане на пълна характеристика с максимални детайли/, 7 от тях са съвсем близо до критериите и са избрани за огледи, от тях 2 стават наистина, 1 купуваме.

Какви става с другите 6? Или поне с втория от двата. Щом са стигнали до етап оглед след пресяване, то тези оферти, си мисля, не са никак зле? Защото да отсееш от цялата плява и фалшиви обяви 6-7 апартамента, си е като да търсиш и намериш злато от речния пясък

За 10-12 години съм дала около 45 000 лева за наеми Nerd

# 515
  • София, Bulgaria

Какви става с другите 6? Или поне с втория от двата. Щом са стигнали до етап оглед след пресяване, то тези оферти, си мисля, не са никак зле? Защото да отсееш от цялата плява и фалшиви обяви 6-7 апартамента, си е като да търсиш и намериш злато от речния пясък

За 10-12 години съм дала около 45 000 лева за наеми Nerd

Ами нищо не става, просто на огледа виждаме, че не са нашите апартаменти или че въпреки първоначалното проучване нещата не са това, което сме очаквали. Може да е нещо дребно на пръв поглед, но преценяваме, че ще донесе след себе си още допълнителни разходи или съмнителен резултат.

Много често апартаментите за оглед са под 7, може да са 5, но 1 от тях ще става. Най-трудно е когато има много голямо разминаване между очакване и реалност. Имам предвид, че харесваме имоти, които са значително над бюджета, а тези които са в бюджета не са ок. Тогава вариантите са 2: променяме бюджета или променяме параметрите. Чудесата не влизат като опция.

Цитат
Защото да отсееш от цялата плява и фалшиви обяви 6-7 апартамента, си е като да търсиш и намериш злато от речния пясък
Отсявам само от реалните обяви. Фалшивите си личат от километри и нямам чудене.

# 516
Имотите на зелено не се купуват само от частни лица. Много агенция купуват части от сгради и се надяват да продадът на акт 16 с доста по голяма надценка. Имаше една гоооляма агенция, при предишния растящ бум се хвърли на 2 сгради, голяма част с кредити и част от новостроящи блокове.
Агенцията вече не съществува. Сградите пустеят, банките от години са ги облепили с обяви за продажби и не се продават, а са на хубави мести.
Това, че 30 процента от новите апартаменти са купени на зелено, не значи, че в тях ще се живее след това. Може дълго да отлежават и да чакат добри препродажни цени.

# 517
Аз от 4 месеца гледам активно, всеки ден повечето сайтове и сме били на 3 огледа. Нищо не ставаше дори с компромис. На вторичния пазар няма нищо нормално. А новите строежи хората ги изкупуват преди първа копка още, което е направо плашещо.

# 518
Аз съм прегледала сигурно хиляди обяви, а на колко огледа съм била не съм броила. За повечето - снимките лъжеха, описанията лъжеха, а за няколко - чак на място заявяват, че не искат купувач с кредит. Защо са те разкарвали и не са казали предварително - и те не знаят.

# 519
  • София
Здравейте, да попитам ако някой знае и може да помогне. Оглеждаме се с мъжа ми евентуално за двустаен НС на зелено (инвестиционен) в Динабад. Този месец там започнаха два нови строежа, но нищо не мога да намеря в Нета за възложителите, съответно никъде не ми излизат и продажби на евентуални апартаменти в тях, а навсякъде чета, че читавите апартаменти се разпродават дори преди още да има дупка. Инвеститорите са "Мастер Флоу" ООД и "Вилдом Инвест" ООД, съответно със строители "Гелак" ООд и "Маркан" ЕООД. За строителите намерих инфо, но нищо няма за инвеститорите и самите сгради.

# 520
  • София
Ми звънни и питай. Колкото по - потайно, толкова повече ако бях аз бих избягала. Thinking

# 521
  • София
На кой на строителя ли? Може и така да направя, но попитах и тук.

# 522
Здравейте, да попитам ако някой знае и може да помогне. Оглеждаме се с мъжа ми евентуално за двустаен НС на зелено (инвестиционен) в Динабад. Този месец там започнаха два нови строежа, но нищо не мога да намеря в Нета за възложителите, съответно никъде не ми излизат и продажби на евентуални апартаменти в тях, а навсякъде чета, че читавите апартаменти се разпродават дори преди още да има дупка. Инвеститорите са "Мастер Флоу" ООД и "Вилдом Инвест" ООД, съответно със строители "Гелак" ООд и "Маркан" ЕООД. За строителите намерих инфо, но нищо няма за инвеститорите и самите сгради.

Ако не те затруднява, може ли да ми напишеш повече подробности за тези два строежа - местоположението горе долу и цена на кв.м? Може и на лични, Дианабад е хубав квартал, но зависи къде е сградата, че вече и на СГ викат Дианабад.

# 523
  • София
За съжаление не знам каква е цената. И аз търся подробности. Знам само строител и инвеститор и то от информационните табели. Иначе местоположението на мен лично ми харесва. Не знам доколко си запозната с Дианабад, но и двата (близко са един до друг) са в частта, която е близко до метрото. Реално погледнато се падат срещу кулите на Софарма и Литекс, като единият гледа към бензиностанцията на Петрол, другият е приблизително 200 м. по-навътре в квартала. Ако разбера нещо повече, ще ти пиша на лични.

# 524
Много ти благодаря, да, мястото е добро, обаче трябва да се внимава да не са залепени зад някои от 20 етажните блокове, и то точно откъм южната страна. Особено този по-навътре и аз бих го погледнала, иначе до бензиностанцията се сещам за петното, там обаче май има висок блок точно от юг.

Общи условия

Активация на акаунт