Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-23

• 80 766
  • 741
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте, това е първото ми мнение, регистрирах се заради тази тема Simple Smile

Имайте предвид, че близо до мястото, където излиза метрото, се чува доста тракане - това не прави впечатление през деня сред останалите шумове, но вечер сигурно е много досадно. Познати живеят от другата страна - в Изток, срещу сградата на Артекс\Доверие, и казват, че в началото метрото е било доста тихо, но с годините се е разтракало доста. Но предполагам, че се свиква с това.

# 526
  • София
Май си права - като че ли точно от юг е високият блок. Там като че ли просторът ще е от изток с лице към бензиностанцията.

# 527
Еми не е много ок да гледа към бензиностанцията, а аз съм си фен на юга. Особено важно е да се прецени има ли потенциал за застрояване наоколо, че напоследък купуваш в просторно и  зелено и след две години установяваш, че си в бетонен лабиринт.

# 528
  • София
Преди години (20012-2013) още не се бях регистрирала тук и четях тази тема. Тогава бяха по 400-500 страници темите, та си спомням че се информирах как седеше въпросът, че купувахме първо за живеене, а после още един за инвестиция. Болшинството се възмущаваше как никога няма да даде 500-600 евро на м2 и ще чака цените да паднат до "себестойността" от 200-250 евро. Сега при двойно по-скъпи цени (ние купихме готов двустаен 70м2 за 40к евро, сега плащате по 70к на зелено), всеки ден се появява някой че търси инвестиционен апартамент. Обмисляйте ситуацията от много аспекти - ОК ли е за инвестиция, когато всички купуват като ненормални. Замислете се върху думите на Мишелин, че при толкова много инвестиционни имоти след време и наемите ще паднат, няма да са на това ниво. Мисълта, че с наемът ще плащате ипотеката ще ви изиграе лоша шега. Взимането на кредит трябва да мислите най-лошите варианти, а не най-добрите. особено в БГ  Wink

# 529
Едното блокче в Дианабад се строи малко навътре - от едната му страна са панелки, отделени с малко зеленинка, от другата - блок от 90-те години и остатък от стари съборетини. Доста голямо място са оградили и разчистили, не знам дали всичко ще е строеж, дали ще озеленяват наоколо или пък ще е блок и голям паркинг край него (това е най-лошо). Пада се малко в ниското, доста е мръсен въздуха, защото минава голям трафик, събират се изгорели газове от кръстовище, което е почти постоянно задръстено. Някак се пада улицата над него от югоизточната страна и сигурно ниските етажи няма да имат много слънце.

Другият е на ужасно кофти място, беше доскоро автосервиз. От едната страна е висок блок (южна-източна) от другата пак висок блок, построен преди няколко години. Точно отсреща е бензиностанцията, минава метрото, много е натоварен трафика и е страшен прахоляк. Ако няма дървета да го отделят, всичко това ще отива към блока. 

# 530
По-голямата или тази, която в момента довършват? Която довършват е на крато инвест. Другата не мога да си спомня. На мен не ми харесва,че е точно на пътя, но на по висок етаж,може би, става.

Намерих я...Аквачар

Аквачар би трябвало да е името на сградата. Строителя е Крес Инвест.
Преди питаше за имот за ремонт сега нови сгради Simple Smile

Разширяваме търсенето  Grinning

# 531
Преди години (20012-2013) още не се бях регистрирала тук и четях тази тема. Тогава бяха по 400-500 страници темите, та си спомням че се информирах как седеше въпросът, че купувахме първо за живеене, а после още един за инвестиция. Болшинството се възмущаваше как никога няма да даде 500-600 евро на м2 и ще чака цените да паднат до "себестойността" от 200-250 евро. Сега при двойно по-скъпи цени (ние купихме готов двустаен 70м2 за 40к евро, сега плащате по 70к на зелено), всеки ден се появява някой че търси инвестиционен апартамент. Обмисляйте ситуацията от много аспекти - ОК ли е за инвестиция, когато всички купуват като ненормални. Замислете се върху думите на Мишелин, че при толкова много инвестиционни имоти след време и наемите ще паднат, няма да са на това ниво. Мисълта, че с наемът ще плащате ипотеката ще ви изиграе лоша шега. Взимането на кредит трябва да мислите най-лошите варианти, а не най-добрите. особено в БГ  Wink

Ако ти трябва жилище за живеене и имаш възможност няма според мен място за колебание, а да си намериш точното жилище. Ако обаче се купува за инвестиция наистина е добре да се мисли доста повечко.

# 532
  • София
Поне половината от купувачите са с цел инвестиция. А голяма част от тях са с ипотека. Друга голяма част разпродават по провинцията и купуват в София. А трета голяма част са и двете  Simple Smile

# 533
А какво ви е мнението за имоти, пуснати на търг от ЧСИ? Струва ли си да се гледат и каквинса рисковете при такава покупка?

# 534
  • In transit
По-голямата или тази, която в момента довършват? Която довършват е на крато инвест. Другата не мога да си спомня. На мен не ми харесва,че е точно на пътя, но на по висок етаж,може би, става.

Намерих я...Аквачар

Аквачар би трябвало да е името на сградата. Строителя е Крес Инвест.
Преди питаше за имот за ремонт сега нови сгради Simple Smile

Разширяваме търсенето  Grinning
После ще разширите и бюджета... Grinning

Тази сграда Аквачар дето е на Крес Инвест...там е свлачище(целия район)...да си знаете. А Крато инвест докато не продадат всички имоти в една сграда не вземат Акт 16, защото продават 50/50... т.е на 50% от пазарната цена и не искат да плащат данъци.

Мислех си, че всичко съм видяла, но се оказа, че винаги има какво да види човек...като тази баня: https://bazar.bg/%D0%BE%D0%B1%D1%8F%D0%B2%D0%B0-19722707/%D0%BF% … D1%81%D0%BA%D0%B8 ScreamScream

# 535
Ахахаха, тоя е е*аси царя, ква баня си е направил не е реално. Оригинално е,  на мен ми харесва как е направено всичко. Пролет, лято, есен дали няма да си прекарваш времето на тая открита тераса/покрив, а? Simple Smile)

# 536
 Хора, четете малко тези теми, през две седмици някой пита за имот от ЧСИ. Накратко, няма я далаверата вече,  ако това ви е целта. На търговете се образуват опашки като за хляб и цените са около пазарните.

# 537
Поне половината от купувачите са с цел инвестиция. А голяма част от тях са с ипотека. Друга голяма част разпродават по провинцията и купуват в София. А трета голяма част са и двете  Simple Smile

Няма лошо да продадеш в провинцията да купиш в София, защото в момента цените навсякъде са високи. И както много добре го описа една потребителка нагоре - вноската ти може и да се вдигне малко в следващите години, но наема ще се вдигне със сигурност и то по-сериозно. Справка - вижте движението на наемите в последните десет години.

Като се купува имот трябва да се мисли не за 2 години напред, а за 10-15.

# 538
А като свършат купувачите в страната? То и да се продават с идея да се купи в София, много ще са продавачите, но няма да са останали хора, които да искат да купуват на места извън София (изключвам курорти и някои много популярни места).

# 539
Ами тогава ще гледаме извадени на пазара прескъпи имоти, които престояват с години. Както сега една сграда на Якубица, която вече три или четири години не могат да продадат цялата и е на шпакловка и замазка. Още си седи.

Общи условия

Активация на акаунт