Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-23

• 80 756
  • 741
  •   1
Отговори
# 540
Е да, сигурно е тегаво да се продаде имот във Враца, но това е положението.

# 541
Аз не съм съгласна, че ще свършат чак купувачите.
Много хора им натежава в един момент живота в столицата, а сигурно и в други големи градове и си търсят вариант да живеят някъде на по-спокойно. Същото се случва в чужбина и понякога идват чужденци с идеята да си устроят живота в някое хубаво, китно селце/градче, а у нас къща в провинцията струва, колкото 2 месечни наема навън. Например, в родния град на моя приятел (Попово) доста жилища се изкупиха от чужденци. Сега, ясно, че това няма как да бъде някаква голяма вълна от купувачи, както е положението в София, но бавно бавно и този пазар ще си върви и крета.

# 542
Имайте предвид и все още немалкия брой хора, които живеят по няколко поколения в едно жилище - за мен това е много голям брой бъдещи участници на пазара на наемите\продажбите, поне в София и големите градове.

# 543
За съжаление дамата е много права "ще кретат".
Дори областни градове са вече със затихващи функции.
Отваря се една пропаст буквално и в цени и в доходи.

# 544
Попадна ми следната обява: https://www.olx.bg/ad/magazin-za-alkohol-i-tsigari-v-mladost-3-I … N.html#d29fd9a24e
Каква е уловката според вас и кое не е изречено? Основната им дейност била "намиране на топ локации, подходящи за Вашия нов и оборотен магазин"  ooooh!

# 545
Хора, четете малко тези теми, през две седмици някой пита за имот от ЧСИ. Накратко, няма я далаверата вече,  ако това ви е целта. На търговете се образуват опашки като за хляб и цените са около пазарните.
Ако няма какво да кажеш, просто не пиши нищо. Целта ми не е далаверата.
Видях един имот, продаден веднъж така и сега отново се продава чрез ЧСИ. Възбраните не са паднали при предишната продажба, което ме озадачи.

# 546
Аз не съм съгласна, че ще свършат чак купувачите.
Много хора им натежава в един момент живота в столицата, а сигурно и в други големи градове и си търсят вариант да живеят някъде на по-спокойно. Същото се случва в чужбина и понякога идват чужденци с идеята да си устроят живота в някое хубаво, китно селце/градче, а у нас къща в провинцията струва, колкото 2 месечни наема навън. Например, в родния град на моя приятел (Попово) доста жилища се изкупиха от чужденци. Сега, ясно, че това няма как да бъде някаква голяма вълна от купувачи, както е положението в София, но бавно бавно и този пазар ще си върви и крета.
Ако работата ти позволява да работиш дистанционно, чудесно. За съжаление все още много малко фирми предлагат тази екстра, освен ако не си фрийлансър или си имаш собствен бизнес, който да ръководиш дистанционно. В останалите случаи хората ще продължават да се бутат в големия град, съответно цените на имотите ще скачат, неизбежно е. Все още не смятам, че е аткрактивно да живееш някъде в околните на София села и да пътуваш всеки ден в задръстванията поне по 1 час в посока, за да стигнеш до центъра, където вече и паркирането е трудно. Друго си е да има добре уреден транспорт, разбирай метро, което да стига до всички части на града.

# 547
  • Пловдив
Ние също сме си харесали един имот от ЧСИ, но не ни допускат до оглед, та да видим...
Идеята не е в далаверата, а в конкретния имот.
Пролетен дъждец, ще се радвам, ако споделяш какво се случва с вашия имот, аз също ще споделям. Последно ни казаха, че огледи могат да се правят следващата седмица, имало вероятност дотогава собственикът да плати /сега разбрах за тази възможност/. Хмх...

# 548
  • In the shadows of my mind
Едното блокче в Дианабад се строи малко навътре - от едната му страна са панелки, отделени с малко зеленинка, от другата - блок от 90-те години и остатък от стари съборетини. Доста голямо място са оградили и разчистили, не знам дали всичко ще е строеж, дали ще озеленяват наоколо или пък ще е блок и голям паркинг край него (това е най-лошо). Пада се малко в ниското, доста е мръсен въздуха, защото минава голям трафик, събират се изгорели газове от кръстовище, което е почти постоянно задръстено. Някак се пада улицата над него от югоизточната страна и сигурно ниските етажи няма да имат много слънце.

Другият е на ужасно кофти място, беше доскоро автосервиз. От едната страна е висок блок (южна-източна) от другата пак висок блок, построен преди няколко години. Точно отсреща е бензиностанцията, минава метрото, много е натоварен трафика и е страшен прахоляк. Ако няма дървета да го отделят, всичко това ще отива към блока. 
И аз ги знам двете места. Това, което е до бензиностанцията ще е винаги сумрачно заради околните сгради, а кръстовището там е ужасно натоварено целодневно (да се чете - тъмно, с гледки към съседните блокове и шумно и мръсно). Метрото се чува определено, може би хората живеещи около линията са свикнали, но... аз лично не бих. Отделно, там вече имам чувството, че ще започнат да паркират един върху друг... Този по-навътре е една идея по-удачен.

*Бенджи*, как така не ви допускат до оглед? Стана ми интересно.

# 549
Ние също сме си харесали един имот от ЧСИ, но не ни допускат до оглед, та да видим...
Как така не ви допускат? Той трябва да е даден на отговорно пазене на собственика и същия е длъжен да ви допусне. Или ЧСИ-то нещо не посредничи добре?

# 550
  • Пловдив
Ей така: "пазач" е бившият собственик, има часове за оглед и тел. звънях му, казва че няма смисъл да го гледаме, защото водел преговори с банката и щял да плати и имотът да не стигне до търга. Звънях и на ЧСИ -то да му кажа, че не можем да го гледаме, оттам ми казаха, че има такава възможност до понеделник, да следим обявата на сайта им, ако платят, тя ще бъде премахната, ако ли не -можем да ходим да видим имота.
А това не е "атрактивен" имот, става дума за двор с малка къща по селата...
Или играят някакви игрички, или не знам... newsm78

# 551
Ако се водят преговори с банката - може, ама все пак има насрочена публична продан и за този един месец са длъжни да показват имота на желаещи.

# 552
И какво е удоволствието да имаш имот, още по-лошо -дом, който допследни се брани и хората имат надежди. Има случаи за след това счупени прозорци и други вандализми. Ако човекът се е примирил - Ок, но така е малко рисковано. И цените на финала не са много по-ниски.

# 553
аз разглеждам имотите, пуснати от ЧСИ и някои банки. На мен ми се струват доста скъпи; много близо до пазарната цена. Самата продан също има доста уловки. Би могло да изскочи нещо, но ще е случайност...

# 554
Като цялото файдата от ЧСИ отдавна е секнала, освен, ако не се намери нещо, което уникално много да ти допада като характеристики и цена.

Общи условия

Активация на акаунт