Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-23

• 81 683
  • 741
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте,
какво е мнението ви за старите тухли и апартаментите за тотален ремонт, но на прилична цена?

Няма по-добро от към качество/цена.

# 211
На повечето от тях трябва да се започне с подмяна на ел. и ВиК инсталацията, да се има предвид, че преди 64-та година антиземетръсните изисквания са били занижени. От там нататък мисля, че има много хубави имоти на добри места с красиви гледки, ако се направи добре ще стане хубав апартамент. Минусът е, че обикновено съседи са хора с не добри финансови възможности и липса на желание за поддръжка на общи части, което ако се наложи апартаментът да се дава под наем ще е сериозна пречка. Друг минус според мен е обикновено една баня и тоалетна за имота, както и в повечето случаи липса на гараж и паркомясто.

Как ги измисляте тия...

# 212
Не е вярно, че старите сгради са запуснати - ние търсихме точно в такава и бяха все по-добре поддържани от панелните - по-малко хора (които обаче се интересуват от поддръжката на домовете си), се разбират по-лесно да направят ремонт на входа.
А това, че е с една баня е странен коментар - повечето апартаменти в бг са с по една баня... На който не му харесва - има начин - ние си направихме допълнителна тоалетна (за сметка на килера...).

# 213
Здравейте,
какво е мнението ви за старите тухли и апартаментите за тотален ремонт, но на прилична цена?
Най-добрият избор за мен, но трябва да се предвиди сериозен бюджет за ремонт, имайте го предвид. Както по-нагоре са писали - започва се с подмяна на ел. инсталации, ВиК, парно, дограма, врати, изправяне на криви стени, наливане на нови замазки, къртене на мозайки и стари настилки.. Само наема на контейнер и изхвърлянето на отпадъците е сериозно перо дори.

# 214
На фона на тухления апартамент за тотален ремонт има и друг - панел, саниран, с около 6-7 000 евро по-висока цена, но обзаведен. Неговият недостатък е, че е по-малко квадрати, кухнята и хола са заедно и е тесничко, блока има асансьор.
Локацията на първия повече ми харесва, както и разположението. На другия предимството е пък, че е обзаведен и оправен изцяло.

# 215
Това, че е обзаведен изцяло и уж оправен, но кой знае как никак не е предимство.

Ремонт се прави, но разпределението и големината няма как да се променят.

# 216
Панел, по-малък като квадратура, че и по-скъп? Обзавеждането по вкуса ви ли е? Основен ремонт правен ли е?

# 217
Много добре е обзаведен, разгледахме го. Сменени инсталации, ВиК, дограми, всичко.
И аз съм на мнение, че обзавеждането не е преди всичко. Важно е несъмнено, както е вярно, че пълен ремонт ще отнеме много повече време и средства, но важното е накрая да се чувства комфортно вътре човек. Оф, както за дълго време нищо по вкуса ни нямаше, сега дилема.

# 218
Ремонтът не е толкова тежко преживяване, ако имаш налични финанси. Викаш майсторите, избираш си материалите и те вършат останалото. Хем накрая става точно, както ти искаш. Simple Smile

# 219
Здравейте,

Заслужават си, но цената обикновено е не-прилична.
Понякога са надценени с над 30 % не от пазарна цена а от това което струва реално.

Пример от един оглед в търсен квартал, 55 м2 за над 85к еври и апартамента е с конструктивен проблем и почти никаква баня. Това в 08.2017 - стои непродаден до момента

# 220
Здравейте,

Понякога са надценени с над 30 % не от пазарна цена а от това което струва реално.

Пример от един оглед в търсен квартал, 55 м2 за над 85к еври и апартамента е с конструктивен проблем и почти никаква баня. Това в 08.2017 - стои непродаден до момента
Това е изключение, а не правило.

Ремонтът не е толкова тежко преживяване, ако имаш налични финанси. Викаш майсторите, избираш си материалите и те вършат останалото. Хем накрая става точно, както ти искаш. Simple Smile
Само дето не става точно толкова лесно, колкото е описано Simple Smile

# 221
Нямам никакво отношение към майстори, ремонти и не знам колко струва цялостен ремонт. То си е доста относително, де, предвид крайния резултат, който искаш да постигнеш. Мнението ми за ремонти се базира основно на разговори с приятели, които обзавеждат апартаменти, някои даже на тапа, не тотал щета. И пак отиват доста средства.

Благодаря Ви за отговорите!

# 222
  • София
Тапата е много по-добър вариант от тотал щетата. Там поне имаш нова ВиК инсталация, готова дограма, а в повечето случаи и готова ОВИ и интериорни врати Wink

# 223
Здравейте,

Това е изключение, а не правило.

Няма да споря - в рамките на 12 месеца в оглеждания от мен район, всичко което беше излязло на пазара си стои  НЕПРОДАДЕНО
 Защо смятам така - ми просто никой не ги е купил на търсената цена.
Просто не е това цената
Успех на купувачи и продавачи

# 224
И за тази вечер приключвам с питане
 На един флаер, брокерка от агенция е написала буквално

КОНФИДЕНЦИАЛНОСТТА  Ви е гарантирана        ...???

За каква конфиденциалност става дума???
Нещо тайно ли се продава...

Общи условия

Активация на акаунт