Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-23

• 81 674
  • 741
  •   1
Отговори
# 240
  • София, Bulgaria
Не мога да се въздържа да не кажа: не съдете възрастните хора, какво да направят  с 200 лв. пенсия и без това живеят на фотосинтеза? За това е виновно обществото. Да чукаме на дърво и да сме живи и здрави да стигнем техните години, че животът е много превратен. Не знаеш утре, какво ще ни сервира. Да не се окажем сегашни млади в тяхното положение. Само не казвайте НИКОГА не бих допуснал това....Че съм виждала къщи по 500 кв. строени преди 20г. като малки резиденции, а днес са превърнати в запуснати домове с 7-8 кучета и 20 котки...е  поне им е широко и има място за още толкова.
Моето впечатлени, че по-големи неприятности може да имаш от по-млади, безотговорни, нахални съседи,  независимо къде живееш в къща или в апартамент.

Последна редакция: чт, 25 яну 2018, 18:09 от tomeva

# 241
Томева, съжалявам ако така сте ме разбрали, просто възрастните хора не плащат за поддръжка, независимо дали са добри съседи или нахални или...смахнати, то и е срамота с тяхната пенсия това да се изисква. Същевременно обаче общите части си искат поддръжка и средства. И трябва да знаете, че някои от тях хем не дават пари, защото нямат, хем са против всяка промяна, преустройство и благоустройство. Аз искам да мога спокойно апартаментът да го дам под наем ако реша. Е, ако мирише на опикано от котки, мръсно и неприветливо, асансьорът ако е от 50 години дали ще мога да го направя това. Старото строителство е прекрасно, но съществува риск от лошо състояние на общите части, това е. Защото един нов блок дори и да няма добра поддръжка, все пак е новичко и мирише на чисто все още. А това за нашите старини - ами всички натам сме тръгнали, дай боже да съм с акъла си поне и да доживея старини. Но поне дотолкова да мога са съобразя, че 500 или 300 квадрата не мога да поддържам и отоплявам, та да ги заменя с нещо по-практично, като за мен на този етап от живота ми.

# 242
  • Бургас
В старите тухли, и въобще в старите жилища има повече възрастни хора, факт. Поддръжката на общите части обаче е въпрос по-скоро на организация, не само на пари. В блокове с професионални домоуправители си плащат всичко въпреки ниските пенсии.

На мястото на тези възрастни хора, които живеят сами или по двама в четиристайни жилища и мизерстват в една стая с изключено парно, ще продам жилището и ще си купя гарсониера. И ще си живея достойно с остатъка от парите. Но те нямат това мислене.

# 243
В старите тухли, и въобще в старите жилища има повече възрастни хора, факт. Поддръжката на общите части обаче е въпрос по-скоро на организация, не само на пари. В блокове с професионални домоуправители си плащат всичко въпреки ниските пенсии.

На мястото на тези възрастни хора, които живеят сами или по двама в четиристайни жилища и мизерстват в една стая с изключено парно, ще продам жилището и ще си купя гарсониера. И ще си живея достойно с остатъка от парите. Но те нямат това мислене.
Така е, ние имаме Вход Мениджър и ако някой не си плаща таксата започват да му пращат призовки и го съдят за тях. Няма скрито покрито. В целия вход няма празни апартаменти и само от един апартамент не плащат редовно. Затова пък липсва организация за чисто естетическата страна на нещата. Асансьора се оправя веднага, входната врата също, минава чистачка редовно, но иначе не е пребоядисвано, не е сменена дограмата - ей такива неща, които променят целия облик на входа.

# 244
Аз съм любител на котки, а съм далеч от пенсия; а що се отнася до цветята - цял живот гледаме и ще гледаме - и да, през зимата са във входа. На останалите съседи - също. Ако на някой не му хареса - такива въпроси се решават на общо събрание, малцинството се съобразява, или се изнася. Повечето съседи действително са възрастни, но са изключително прецизни що се отнася до поддръжката - сами се бяха организирали за боядисване, смяна на електрическите табла, врата, която се заключва и т.н. Предпочитам по-голямата част от съседите ми да са възрастни хора, отколкото да са шумни.

# 245
а що се отнася до цветята - цял живот гледаме и ще гледаме - и да, през зимата са във входа.
Нали са си ваши, защо не ги държите в апартамента, а в общите части?

# 246
  • София
Това ми напомня като подигнахме въпроса за пликчетата с боклук и всички скочиха в един глас "ми на кого пречат"  Mr. Green В България мушкатите и котките са бранят повече от
 пенсионерите  Mr. Green
а що се отнася до цветята - цял живот гледаме и ще гледаме - и да, през зимата са във входа.
Почваш спор с вятърни мелници  Sunglasses

# 247
Сега заради тази тема обиколих етажите от любопитство. Grinning На 2 от етажите имаме цветя - еми стоят много приветливо, не са на земята, на мен ми създават уют. Ще взема и аз да сложа някой колеус. Grinning

Това с пликчетата е отвратително.

# 248
През топлите месеци са в апартамента; през зимата (ок.два месеца) са в коридора на блока. Същото важи за всички останали етажи - явно моите съседи разсъждават като мен, което е чудесно. 
За да се държат толкова цветя вътре през зимата, трябва да има една стая, която е предназначена само за тях, което няма как да стане.
Пликчета не съм виждала - сигурно само в София ги има. Чух, че там на някои места си хвърляли боклука през терасата - също никога не съм виждала подобен куриоз и не знам дали е вярно.

П.п. не изкарваме всички цветя, а само тези, които обичайно са на балкона. В една от стаите имаме дърво (кафе) - ако продължи да расте както до сега - до 2-3 години ще бъде невъзможно да се изнесе и да искаме Simple Smile

# 249
  • София
Ами мушкато в саксия за балкон сложено напречно на стълбите и с течаща вода по естествен гранит за мен не е по-добре. Но това се нарича съобразяване със съседите и общите части на всички, а не спор на тема "ми те са красиви, какво ви пречат".

# 250
През топлите месеци са в апартамента; през зимата (ок.два месеца) са в коридора на блока.
Това е друго. Ние имаме съседка, която си ги държи целогодишно в коридора, че даже си развъжда още и май е превзела още един етаж.

# 251
Моята съседка точно над апартамента ми е голяма почитателка на мушкатото и от май до октомври целият и балкон е суперцветен . Дори съм и завиждала , защото аз не можах да се справя с едно, подарък ми беше. Тя не се усеща , че като ги полива , а аз съм на балкона , някой път тече вода яко при нас. Сега са и прибрани на площадката отгоре , на нас не ни пречат. Ние до нашата площадка не се спъваме в нищо  Rolling Eyes
Но това да са проблемите по време на огледите , де Smirk
Аз не бих обърнала внимание. При нас се подмени всичката съседска маса , имахме точно такива баби , живееха както описвате. С тях ядове нямах , дори ми носеха сладкиши. Бяха дами Laughing
Сега някакви младоци са надошли , още не ги познавам, след яки ремонти отвсякъде , ужас беше години Tired Face
И докато правеха купони от другата страна нон стоп , сега бебенце плаче Laughing
Живи и здрави да са.

# 252
  • София, Bulgaria
Аз мисля, че в старите сгради цветята по стълбището са най-красивото нещо в целия вход. Представете си входа без тях, колко по-мрачен ще е. Иначе шарен свят шарени хора... за 10 години в тази сфера никога, никога купувач, които харесва ново строителство не купил в последствие старо и обратно. Знаете хората в процеса на търсене променят своето виждане и могат да сменят квартали, квадратури и т.н. , но да купят ново строителство, при положение, че не го харесват или обратно не си спомням.
Възрастните хора много трудно сменят дома си, за тях това е равносилно на заличаване на целият им живот.
Мои познати изместиха 70 годишната си майка от 3-ст ЕПК в Младост в малък /50 кв.м./ 2-ст в Гео Милев, на много хубаво място, градинки, поликлиника, магазини... тихо. Жената 3-та година вече всеки ден ходи в Младост, там е нейната среда, нейните хора. В чудо са се видели и понеже не са някакви безотговорни деца/на по 45г./ се тревожат и какво да правят ще купуват гарсониера в Младост.
От 1 година стара софийска фамилия се кани да продаде имот в идеален център, в който никой не живее и не стигаме до никъде. При всяка среща с бабата на фамилията, жената още като ме види почва да реве... ужас.. и аз  се депресирам. След 3 месеца, хайде пак ми се обаждат.... готови сме... отивам аз... пак същото. Жената много добре разбира, че този имот трябва да се продаде, но сърце не и дава... Тя е на 75г. там е родена, там са живели до последно нейните родители...спомени...спомени... в тази възраст май това е по-важно от всичко.

Ако на някой му се струва, че темата се е отклонила от предназначението си, съвсем не е така. Недвижимите имоти са преди всичко емоция и хора. Имотите са само средство, инструмент за постигане на дадена цел, желание и т.н.

# 253
Томева, много ми харесва поста ти. Важно е да се говори за тези неща.

Иначе попаднах на тази обява, ако някой се ззинтересува или пък да я обсъдите, в София е. Нали се обсъждаха апартаменти за основен ремонт, тази цена наистина добра ли е?:
"Продавам тристаен непреходен южен апартамент в гр.София , кв.Младост 3 ,бл.347 последен осми етаж .Входър е поддържан , най - добрата локация в квартала.В близост има метростанция , парка на младост 3 , магазини и общината.Жилището е за основен ремонт това е съобразено с цената - 75000.Склонен съм на размяна за двустаен апартамент в комуникатувен район с доплащане от ваша страна.Ако имате някакви въпроси или искате оглед моля свържете се с мен на този номер 0884081608 ,не съм често във facebook.Нарочно не съм качил снимки защото брокерите ги свалят и си публикуват тяхни обяви.Не искам да работя с агенций."

Случайно попаднах на нея, нямам нищо общо.

Последна редакция: пт, 26 яну 2018, 10:16 от Freyda

# 254
  • София
Панелка на последен етаж за тотален ремонт на цена 1000 евро/м2 и видно желание от собственика й да се отърве от нея дори и чрез бартер. Супер оферта  Peace
Важното е, че не работи с агенциЙ

Общи условия

Активация на акаунт