Продукти или марки, които никога не купувате

• 62 327
  • 594
  •   1
Отговори
# 180
  • Nice
Толкова пък да обичам всякакви такива храни за кокошки и птицеподобни Laughing
Най-вкусен ми е булгурът като го правя на всякакви салати, но мога да го ям и просто сварен с малко зехтин и сол.

Но фурорът покрай чията и киноата ми е прекален.
Слагат се къде ли не и се изписва с главни букви по опаковките.

Иначе на мен ми се струват перфекти като добавка към основно ястие, някое месо, риба и тн.

# 181
  • София
Просото е за папагала.
Чиата ми е гадна и лигава.
Гречката/елда също.
Житото е друго нещо.

Гфс и аз избягвам. И в напитки, и в сладки. И без това малкия налита прекалено на сладко.

# 182
Салата Табуле с киноа е убийствена.

# 183
Моя списък е крайно опростен. Ще напиша само какво купуваме :кафе, ориз, леща, понякога бяло брашно, олио, по- специфични подправки. Друго не. Меса си гледаме и колим за ужас на масовите съфорумци . Теле, прасе, пилета, зайци. Свекърите ми гледат крави за мляко, масло, сирене и кашкавал. Татко е по вина и ракии. Ние гледаме зеленчуците. Мъжа ми де, щото аз съм една фермерка... ум да ти зайде. Обаче пък обичам да готвя и правя зимнина. Всичко сладко и подобно си правим вкъщи с масла и със свинска мас. Малеее, кви курабии имам сега, не е за разправяне. Ядки и цитрусови също си гледаме. Орехи, лимони, мандарина, маслини. Имам 3 декара двор, та хич не ми е зле. Тва лято правих лютеница и догодина пак ще си направя. Двойна доза! Мразя да дам пари и насреща да получа нискокачествен и скапан продукт. Шоколад аз не ям, на децата и мъжа ми взимам Линд с идеята да  е хубав, ама нз.Туй общо взето братчета прасенца. Stuck Out Tongue Winking EyeStuck Out Tongue Winking Eye

# 184
Ако разщириш производството ще имаш доста клиенти ми се струва.

# 185
Рибозом, Shocked. ЗавидЕх, съвсем неблагородно. Това е моята несбъдната мечта. Може ли да ме вземете за братче прасенце? Laughing
И тези маслини, и цитруси... това всичко в БГ ли расте?

По темата – купуваме само основни хранителни продукти, 100% био, много голяма част от производители в региона. Плодове и зеленчуци ядем според сезона. Невиреещи в Европа неща не купуваме, с изключение на банани, подправки разни и шоколад. Heart Eyes Но шоколадът за мен е основен хранителен продукт. Joy

# 186
Рибозом, Shocked. ЗавидЕх, съвсем неблагородно. Това е моята несбъдната мечта. Може ли да ме вземете за братче прасенце?
Аз пък хич. Свекитата го правят туй, като знам каква е отрепия и мръсотия, няма лято, няма студ. Животните си искат... Храна, чистене, паша за някои...
Градината и тя.
Да не говорим, че е и скъпо - и храната, поддръжката, ветеринари, за градината ,оранжерии ако има още по-сложно. Тоци, води, консумативи...
После лятото буркани, всеки ден нещо, че като зазрее всичко 3 месеца си е промишлено производство.
Аз на този етап от живота си не бих си го причинила. Или не трябва да ходя на работа. Няма да ми стигне светлата част на деня в никой случай.

Обаче ми е кеф да им помагам, признавам. Особено за зарзаватите зимнини, да скубя и кормя пуйки и пилци съм първа Simple Smile)

Но като начин на живот. Тц.
На 35 съм, след още 30 ако доживея може би Simple Smile))

# 187
  • Велико Търново
Рибозом - направо ти завиждам! Съвсем истински и искрено!!! Адмирации! Simple Smile

# 188
Не завиждам на Рибозом, защото тази попара съм я сърбала, но я поздравявам и още повече родителите и свекърите ѝ  bouquet

Не купувам:

подправки смес с глутамат от рода на Пикантина
майонеза (правя си я за секунди)
готови сосове (но кетчуп и горчица купувам, макар че скоро мисля вече да си правя горчица от прах)
кисели краставички, кеф ми е да си ги правя сама
домати в консерва и всякакви конфитюри, имам си домашни, и компоти
подправки свежи или замразени - повечето си ги гледам сама и суша/замразявам
захар (последно преди половин година купих, така си стои)
лозови листа за сармички, ошмулвам всяка година една асма за ужас на бившия си съпруг, защото нали идеята  била да пази сянка  Laughing Laughing Laughing
доскоро яйца не купувах, имах си пет разкошни черни кокошчици. Бях чела, че е хубаво да се яде натрошена черупка от яйца, но така и не се престраших да опитам
ракия и вино не купувам
маргарин, безалкохолни
елда, потрисам се от спомена за вкуса ѝ
лешници и орехи, имам домашни
миналата година сях люти чушки рибки - е няма такъв кеф да не купуваш люти чушки, а да си скъсаш от градината! Повече им се радвах на тях, отколкото на доматите и краставиците.

# 189
мисля вече да си правя горчица от прах
Ако позволиш, една идея. Много лесно е да си направиш горчица от синапени семена- хем ще е оригиналната съставка, хем ще си сигурна какво точно има вътре. Рецептата е от проста по-проста. Купуваш си от аптеката или от някой хипермаркет едно пакетче синап. Може и бял, и черен. И от двата вида става ОК. Изсипваш синапените семена в голям буркан с винтова капачка (от тези от 800 мл). Заливаш с хубав ябълков оцет, така че течността да достигне до средата на бурката. Оставяш го да престои едно денонощие в хладилника. На следващия ден добавяш 1-2 лъжички мед, лъжичка сол и около 200 мл олио. После процедираш като с майонезата- пасатора в буркана и бръмчиш. Става страхотна едрозърнеста горчица. Да не говорим, че себестойността на целия гигантски буркан няма и 2 лева.

# 190
  • Пловдив
Вдъхнових се от писанията за домашната майонеза и още същата вечер купих миксер (майка ми ползваше за целта миксер навремето), мъжът ми ме овика здравата, че му пълня къщата с вещи, на всичкото отгоре с миксер не стана, само дето го купих, и по-лошо - и с пасатор (имам цели два) не става засега. И още по-лошо - миксера дори за тесто няма да го ползвам, защото имам машина, въобще чиста загуба е покупката.  Sunglasses

# 191
  • Nice
Като се сетя, че навремето баба ми я бъркаше на ръка...
Пробвала съм, но не ми се е получавало.
Ако имате кухненски робот може да пробвате в него.
Аз лично ползвам пасатор и няма лабаво при него- винаги става.

Нещо бъркате.

# 192
Сори за офтопика - Уиш, непременно ще пробвам! Благодаря!

Магдена, мога да ти помогна да успееш да направиш майонеза, ако искаш, пиши ми на ЛС  Peace

Не купувам и замразено пилешко и свинско месо.

# 193
  • София
А миксера спокойно можеш да го върнеш.

# 194
За горчицата и аз се навих
Благодарско!

Общи условия

Активация на акаунт