Нашите кухни - 72

• 119 466
  • 841
  •   1
Отговори
# 255
Не, не, не се обиждам! Hug
Нямаше да попитам ако самата аз нямах съмнения!
Отворена съм към предложения, като константите са винтиж стила, белият цвят и вратичките да не са от този тип "фрезовани" или "таблени" или както там се наричат.

Последна редакция: нд, 11 фев 2018, 21:20 от Svilenka

# 256
Мира, кухнята ще я правя по поръчка. Много изгодно ми идва, още повече, че попаднах  и на готин майстор.
Няма да е нищо префърцунено.
За повечето хора ретро бялото ще е грозно, защото изглежда все едно е издраскано цялото, очукано и отдолу прозира леко сивкаво.
Повечето хора сега предпочитат лачено бяло.
Плотът ще го съчетавам с 'дървесен' гранитогрес.
Но гърбът може би ще е някакъв много свело сив, или термо плоскост..

# 257
И аз съм харесала ретро кухня и искам да е такава кухнята, но сега се чудя дали кухнята да е в един цвят или да е с кафяв корниз над горните шкафове, също така декоративната греда на аспиратора и цокъла.
Нещо подобно на линка: https://www.enikom-m.com/bg/product/0/kuhnya-viena-klasik-4/75751-1_74_166.html
https://www.enikom-m.com/bg/product/0/kuhnya-viena--klasik/60362-1_74_166.html
или в един цвят - харесала съм кухнята от Диалог - Дария.
http://kuhnidialog.bg/%D0%BA%D1%83%D1%85%D0%BD%D0%B8/%D0%BC%D0%B … %D0%B8/daria.html
Ще се радвам да разбера какви са вашите мнения относно цветовете.

# 258
  • София
И аз съм харесала ретро кухня и искам да е такава кухнята, но сега се чудя дали кухнята да е в един цвят или да е с кафяв корниз над горните шкафове, също така декоративната греда на аспиратора и цокъла.
Нещо подобно на линка: https://www.enikom-m.com/bg/product/0/kuhnya-viena-klasik-4/75751-1_74_166.html
https://www.enikom-m.com/bg/product/0/kuhnya-viena--klasik/60362-1_74_166.html
или в един цвят - харесала съм кухнята от Диалог - Дария.
http://kuhnidialog.bg/%D0%BA%D1%83%D1%85%D0%BD%D0%B8/%D0%BC%D0%B … %D0%B8/daria.html
Ще се радвам да разбера какви са вашите мнения относно цветовете.
ragazza84, лично на мен много ми харесват двуцветните кухни от този тип, защото внасят акценти. В първите две кухни акцент са ретро аспиратора и фурната, които се губят при едноцветна кухня, както е при третата. Когато мислих моята кухня и аз имах големи колебания, но финално избрах този вариант. Единственият недостатък е избора на работен плот, гръб и уреди. За да не стане шарения и безвкусица е добре да избереш светла ретро фурна, светъл плот с котлони, ретро аспиратор и ретро дръжки. Този тип кухня е доста "задължаваща". Аз бях купила черни уреди преди това и сега единствено те ми "вадят очите". Ето погледни:

# 259
Аз ще правя кухня в ретробяло. Гърбът трябвало да бъде ката плота, но на мен ми се струва прекалено, нали?
А плотът ще го съчетавам с пода.

Защо гърбът трябвало да е като плота?! Съвсем не е задължително, даже според мен не е и препоръчително. Прекалено много се затваря кухнята така, освен ако не е чисто бяла или чисто черна. Пък ако и двете, плот и гръб, са с дървесен декор, става една... Scream

Моя близка приятелка има двуцветна ретро кухня от Еником. Гърбът е плочки на Cifre Ceramica и много приятно се съчетават. За да е хубава такава кухня обаче наистина е задължително всички електроуреди да бъдат също от ретро серия, у тях дори смесителя в кухнята отговаря на стила. А пък ако е и в едно помещение с трапезарията и хола - всички мебели в дома трябва да са в този стил - ако не сте го помислили това, да напомня. Simple Smile

# 260
Аз сутринта попаднах на тази фирма и ми хареса нещо такова - 1, 2

На първата гърба само не ми харесва такъв.

# 261
  • София
Гледам, че ретро фурни нямат пиролизи, в случая какво трябва да гледам?
Има и ретро фурни с пиролиза, но цената им сигурно няма да ти хареса.
Това, с което трябва се съобразиш е обем на фурната (колкото по-голям, толкова по-добре), наличие и брой на телескопичните водачи, гаранция (отново, колкото по-голяма, толкова по-добре) и наличие на плот с котлони от същата серия. Ако ще има микровълнова, тя също трябва да е от тази серия. Не е фатално да са от различни серии, стига цветово да не се разминават. Ако хладилникът ще бъде свободностоящ, погледни предложенията на Gorenje за ретро хладилници. Ако е вграден, отпада това ограничение.

# 262
  • Пловдив
Здравейте! Решили сме да сменим кухненското обзавеждане. Гледахме кухни в Айко и там видяхме, че чекмеджетата имат скрити дръжки (има място къде да се сложат пръстите и да дръпнеш), но по магазините не ги откривам. Ако някой знае къде мога да ги намеря (дори и онлайн) ще съм му много благодарна.
водят се вкопани дръжки.
Изглеждат много ефектно, но поддържането им е ужас - ви-на-ги покрай фугите остават следи, които на мен лично ми бодат очите Simple Smile Затова и в сегашната си кухня предпочетох стандартните дръжки Simple Smile

# 263
Мира, плотът от втората кухня много ми харесва.
При мен само цветът ще е състарено бяло, кухнята няма да е ретро. Защото се увличам по някакъв микс между индустриално и скандинавско интериорно излъчване.
Много исках завесите да са от лен и/или "зебло", но мм още не се навива.

# 264
Ненавиждам всякакъв тип  дръжки,дори и линейни  не мога да преглътна заради мижавите цветове ,за това за моята кухня се спрях на този тип отваряне с бъркане зад вратата.Видимата лайсна ще е медна  Two Hearts а самата кухня трюфел,крем и дървесно цвят бърбън.  За гръб взех гранитогрес имитация на мрамор 120/60 ще се озорят при рязането ,защотоима скосове,но....каквото такова.Реших да не слагам горен ред -акцента ще е на меден абсорбатор на Елика -този
 надявам се да заспи с мрамора. Избрах 60 см миялна и пиролизна фурна на електролукс .Оставих място до фурната за вградена кафе машина ,ако ми изпадне нещо изгодно,ще си я монтирам,на първо време ще е затворено със стъклена врата тонирана в черно. Острова ще е с чекмеджета и тип летящ със стъкло от едната страна.

# 265
Острова ще е с чекмеджета и тип летящ със стъкло от едната страна.

Може ли да споделиш малко повече инфо за острова! Какъв е този "тип летящ"?

# 266
От едната страна подпрян на стъкло

# 267
Каква е функцията на това осветително тяло до телевизора?

# 268
  • София
Медният абсорбатор е разкошен, завиждам ти съвсем добронамерено! Аз пък се загледах в дивана - сякаш са визуализирали нашият, като цвят, модел, дори възглавничките!

# 269
Най- вероятно има още едно такова осветително тяло от другата страна на телевизора.... Просто дизайнерско хрумване.

Общи условия

Активация на акаунт