Великобритания - Тема 73 Зимно - Пролетна

• 75 669
  • 725
  •   1
Отговори
# 705
  • Варна/UK
Добро утро, момичета!

Да питам на някой дали се е случвало това  newsm78
Влизам си вчера в онлайн банкирането и виждам, че имам превод от 268 паунда и пише/ BGC - Bank Giro Credit/ Само това и сумата. Почвам да се чудя от къде са парите, защото не очаквам нищо освен заплатата ми, която също беше преведена вчера. Поразрових се из нета да видя какво е това BGC и пише следното A bank giro credit is basically a paper slip addressed to a bank branch instructing it to credit a specified sum of money to a named account at that branch. ... A bank giro credit is not a payment instrument, i.e. it cannot be used on its own to make a payment, and must be accompanied by cash and/or a cheque.
Взех да се чудя, дали не са детските, но няма как да са те,защото до миналата седмица още не бяха почнали да гледат нашите документи, а и не мисля, че така правят преводите. Днес ще се обадя в банката да видя какво става, но почетох из нета за други такива случаи. Хората, които са получили такива неочаквани пари по сметката си казват, че след като са се свързали с банката, те им отговорили, че банката не може да премахне превода, ако този които го е направил не го изиска/ако е превод направен по грешна банкова сметка/ Което разбрах това е превод в кеш или чек на гише на банков клон. Преполагам, че някой е искал да преведе пари и е объркал някой цифра от банковата сметка на получателя. Ще ви държа в течение, че днес ще се обадя в банката  Grinning

# 706
  • Оптимист по принуда
Може и детските да са, но би трябвало да ти излиза Child benefit в банкирането, ако са те.

Последна редакция: вт, 27 мар 2018, 11:47 от demmy.

# 707
Bank Giro не е превод, не са никакви детски или нещо подобно. Това са пари внесени в брой по сметка, в клон на банката. Не идват от друга сметка, а кеш. Възможно е и ако си занесла чек на каса и са ти сложили парите в сметката, пак да излиза като Giro.

# 708
  • Варна/UK
Ами нищо не излиза. Има само сума и BGC. Те не се ли плащат по банков път? Този BGC било само за пари в брой или чек от гише на банка.

Не съм депозирала чекове  Simple Smile

# 709
  • Варна/UK
Така, сега се обадих в банката и казаха, че са детските ни  Laughing
И още ми е странно, но поне парите са си наши  Joy

# 710
  • UK
Тъкмо щях да пиша, че и нашите детски пристигат под CHB BGC, и сумата подозрително прилича на два месеца детски за две деца. Simple Smile

# 711
  • Варна/UK
За едно дете е, но предполагам е за периода от декември, януари, февруари + една седмица от ноември/на 18.11.2017 направих три месеца в страната и от тогава се полагат/ По моите изчисления идват толкова.  Grinning

Значи, отне точно 8 седмици от дата в която пуснах документите. Не се наложи да се чака още 20 седмици, както ми казаха, когато им се обадих миналата седмица.

# 712
luska, честито тогава! Предполага се, че и документите трябва да ви върнат тези дни.

# 713
  • UK
А, сега разбрах, това с документите, дето го нищихме от миналата седмица още. Честито! Сега ще си получите обратно и всички документи.

# 714
  • Варна/UK
Благодаря ви!

Да, за онези документи. Аз като се обадих и казаха, че може да отнеме още 20 седмици им завяих, че след месец отново ще се обадя да проверя какво става. Явно не искат да ме чуват вече и затова бързо са пуснали парите  Laughing

# 715
  • На острова
Оо, да, тук трябва да си гониш и интереса и да се обаждаш, да питаш, и да chase-ваш, дето се вика.  Иначе ще си отчакаш до края, пак ще се наложи да звъниш, те ще ти преведат пак парите на другия ден, но някак си, ако не покажеш интерес и не попиташ, няма да си дадат зор. Не само за случая с Чайлд Бенефит, принципно е така, моите наблюдения са такива поне. Винаги са задействали дадено нещо/документ/карта/ след звънене преди края на уречения срок.

# 716
  • София
Luska, тези дни ще ти дойде писмо с решението им от кога ти отпускат сумата.
Не искам да те плаша, но документите ти отдавна трябваше да са ги пратили, още повече, че вече са ви разгледали и одобрили. Съветвам те да им звъннеш и да ги попитал за документите.
Нашите ги бяха загубили.

# 717
  • Варна/UK
Надявам се да ги получа документите тия дни/миналата седмица бяха още при тях/. Ще звъня пак, ако се наложи. Аз освен по телефона, успях да се свържа с тях и на онлайн чата им. Имаха честта да разговарят с мен два пъти в рамките на час  Grinning

Миа, убедих се в това. То поне нещата се случват след звънене, че в България и тогава не ставаха. Сега от НАП ми пускат мейли, че съм дължала здравни осигировки за последните 3 месеца на 2017. Платени отдавна, даже в техния сайт нямам задължения, ама хората искат пак да ги платя и ме заплашват за втори път с публично вземане, ако не се платят. Писах им мейли с доказателства, ама те ми казаха, че само на гише лично мога да покажа, че са платени... Смешници Joy

# 718
  • UK
Аз се канех да питам момичетата, как процедирате спрямо здравните осигуровки в България? Не съм подавала декларации, че заминавам за чужбина и прекратявам плащанията, не сме получавали писма, че дължим нещо, въобще не знам някакви стъпки в тази насока трябвало ли е да предприемем? Нямам намерение да ги възстановявам, докато живеем тук.

# 719
  • Варна/UK
Аз също нямам такава декларация/не знаех, че трябва да се подава/ Но ние с моя мъж си решихме да си ги плащаме, поне засега. Ще ви пратят и на вас я писмо, я мейл, не се знае кога. Аз имам вече три мейла за месец, но както писах горе съм си ги платила. Така, че с тях от НАП нищо не се знае. Плащам ги, че да имам опция като си ходя до БГ да ползвам зъболекар или други изследвания.

Общи условия

Активация на акаунт