Великобритания - Тема 73 Зимно - Пролетна

• 76 327
  • 725
  •   1
Отговори
# 105
  • Истински се вижда само със сърцето.
БЦЖ слагат в болницата след раждането - моята няма, защото беше на лекарства след раждането и я отложихме, после я отложихме заради другите ваксини от календара и сега така и няма, хепатит Б Се слага срещу заплащане, но и нея не съм.

БЦЖ не оферират на всички тук, защото не са ендемичен район за туберкулоза, както БГ, учудвам се е не са ви я предложили в болницата.

# 106
И при нас дори и дума не е ставало и аз не съм и слагала. Слагала съм само тия които са по календара, за допълнителни незнам кои и какви има, но не съм се и ровила да видя какви има, никой и не ми е и казвал.

# 107
При нас БЦЖ предложиха на мен, като българка, ако не се лъжа и Веджи беше споменала че са и предложили БЦЖ в болницата след раждането. Даже в червените книжки на децата има страница за тази ваксина.

Но явно във вашите райони не го правят.

# 108
Да, предложиха ми тази за туберкулоза, Бг била ендемичен район. Съгласих се, защото родителите ми идваха малко след това. Сега май бих отказала.Няма поставена за хепатит, само тези в календара.

# 109
Oт есента на 2017 хепатит Б е в календара за бебетата в 6 валентната ваксина https://www.nhs.uk/conditions/vaccinations/hepatitis-b-vaccine/?

Моето е 2016 и няма.

# 110
  • След завоя в дясно
БЦЖ- се слага отделно в определени за целта клиники, не се предлага масово защото англичаните имат изграден естествен имунитет през годините (поне така казват). На повечето от нас от Източна Европа тази ваксина се предлага и слага. Понеже си затягат постоянно блюджетите, много много не ти натрапват за нея. В моята община пишеше, че се заплаща ако изкаш да се сложи, но midwife-ката каза, че понеже сме от район в който все още има случаи, ще е безплатно. В съседната община обаче, ваксината е безплатна (там предобладават емигранти вероятно затова). Това е информация, която имам от преди 7год Simple Smile незнам доколко е актуална.
Ако решите да я слагате, мисля че беше до първите 3м.

# 111
Моите деца също са ваксинирани - и за туберкулоза и за хепатит. Малки бяха, но не бебета. Бяха зачестили случаите на туберкулоза в България и говорих със сестрата в нашето сърджери, тя провери и каза, че България е рискова страна и за двете и им ги сложиха ваксините, безплатно. После имаше и бустер, който май трае 10 години.

Бяхте заговорили за ваканции, та да попитам тези, които си пътуват до България с кола, кой маршрут е най-добър и безпроблемен откъм пресичане на граници. Досега все със самолет сме пътували, но моят съпруг е много навит да си отидем поне веднъж и с колата през лятото. Децата се дърпат, мислят, че ще е дълго и скучно пътуване, но ние мислим да не бързаме, а да отделим по 4 дни на отиване и на връщане и да поразгледаме тук там. Благодаря!

Ell, как сте, харесва ли му на синът ти в grammar school? 📚😀

# 112
  • Манчестър
Моите деца също са ваксинирани - и за туберкулоза и за хепатит. Малки бяха, но не бебета. Бяха зачестили случаите на туберкулоза в България и говорих със сестрата в нашето сърджери, тя провери и каза, че България е рискова страна и за двете и им ги сложиха ваксините, безплатно. После имаше и бустер, който май трае 10 години.

Бяхте заговорили за ваканции, та да попитам тези, които си пътуват до България с кола, кой маршрут е най-добър и безпроблемен откъм пресичане на граници. Досега все със самолет сме пътували, но моят съпруг е много навит да си отидем поне веднъж и с колата през лятото. Децата се дърпат, мислят, че ще е дълго и скучно пътуване, но ние мислим да не бързаме, а да отделим по 4 дни на отиване и на връщане и да поразгледаме тук там. Благодаря!

Ell, как сте, харесва ли му на синът ти в grammar school? 📚😀

Нашия предпочитан маршрут е Франция, Белгия, Германия, Австрия, Словения, Хърватия, Сърбия , България. Препоръчвам спирка в австрийските Алпи.

# 113
  • На острова
Аз, не знам защо и Хепатит Б съм писала като тя не ме интересува толкова, конкретно за БЦЖ-то имахме час, ама не ми потвърдиха и аз се ослушвам. В сайта на Nhs пише, че се слага до 16 г, ама пък за пътуванията важало само, ако прекараш повече от 3 м. в конкретната страна.
Значии, въобще не съм го мислела толкова със синът ми, сега с толкова информация и четене...

# 114
  • на малък остров в океана
Като стана дума за ваксините, се сетих да питам - за десетгодишно дете ще ми искат ли информация за направените ваксини до тук?

Отделно, дъщеря ми е с висок диоптър далекогледство и ходи веднъж в годината на контролен преглед. Чудя се като дойде време да отидем в Boots или Specsavers дали ще ми искат някакви документи за прогреса й през годините, за да отида преди да заминем при лекарката й да помоля да обобщи в един документ.

# 115
Здравейте. Имам въпросче. Има ли мами които са учителки в Англия? Накратко: живяла съм там, имам всички документи (NIN, Bank account, JP, паспорт). От няколко години съм си в България, нооооо не ми харесва и искам да се върна. Англия ми липсва и това е. Докато бях тук завърших семестриално Българска филология и сега уча Логопедия и Начална педагогика. Имам още по 1 семестър за да ги завърша. Работя в едно училище с 3ти клас. Та: имам ли шанс да ме вземат в училище да работя? Може и да не е Лондон, а някое малко градче/селце. Мерси много.

# 116
  • UK
didisti, учителските дипломи се признават тук, има една група във фейсбук "БГ учители в UK", прочети всички постове и си задай въпросите, ще ти се изясни всичко.

# 117
  • York
Мен в болницата ме питаха само за "Вит" К, но го отказах.
Нямам проблеми аз с екскурзии и лагери по всяко време на годината. Дъщеря ми ходи на лагер с Браунита-та Ноември месец Simple Smile

# 118
Нашия предпочитан маршрут е Франция, Белгия, Германия, Австрия, Словения, Хърватия, Сърбия , България. Препоръчвам спирка в австрийските Алпи.

Ave, благодаря! А в Словения, Хърватия, Сърбия спирали ли сте да разглеждате забележителности и какви, или минавате транзит? Ще ми се да разнообразим и на връщане да минем през различни държави, но 'по земя', а не с ферибота през Гърция-Италия. На мен се пада честта на направя маршрута и къде ще спим, какво ще разглеждаме, та май трябва да се заема сериозно вече.

# 119
  • Оптимист по принуда
Преди 5г, когато се роди малката, и' я биха в болницата, защото сме от Бя и държавата все още беше в списъка 'рискови'. Сега не знам как е.

Общи условия

Активация на акаунт