Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 9

• 129 711
  • 722
  •   1
Отговори
# 135
Картофи с херинга (а в главата ми напира "херния" Joy). Без рибата щяха да са чудесни картофки. Не е нашата храна тя.

И отделно риба, приготвена на уреда с горещ въздух.

Гуинет, може ли рецептата на пудинга с чия?

# 136
  • София
Тази вечер направо избухнах в кухнята (щото срам ме хваща като ви гледам какви ги въртите)
Спретнах една питка- тестото е на памук погача, но формата си е моя интерпретация.

Имам питане към "флиртаджийките" с тестото Heart Eyes, кога мажете с жълтък- преди или след втасването?
Моята питка втаса (удвои обема си) и докато я мажех със смес жълтък- масло се спихна почти наполовина- това не се отрази на вкуса, но видът не беше ОК.

Спретнах и омлети "асорти"- праз, червена и зелена чушка (предварително задушени), бекон, кашкавал, сирене .

И крем- карамел се пече във фурната- утре ще ви го покажа.
Лека от мен!  ,😘

# 137
 AnyHr, аз мажа питките след втасването, лекичко минавам със силиконова четка, не ми се мачкат, тогава и ръся със семена, ако съм решила. Срещала съм в рецепти да се мажат веднага сле оформянето и тогава да втасват. така че пробвай, както ти се получи по-добре, така и го прави по-нататък. Иначе, така ми се прияде питка, като гледам твоята на снимката! Simple Smile bouquet

У нас кюфтета по руска рецепта с малко кайма и повече картофи, моркови и лук. Вкусни станаха, а почти бях сигурна, че няма да мога да оформя ккюфте от тая рошава смес.

И мамината добуш торта в побългарения ѝ вариант, няма нищо общо с унгарския оригинал, но се прави у нас от..... не знам кои времена. Simple Smile

# 138
  • София
Ох, цяла нощ го мислих този крем- карамел Grinning
Страхотен стана- плътна структура, не прекалено сладък и карамелът е точно, колкото трябва. Вече знам градусите и времето за печенето му в моята фурна.

Благодаря, Labrex! ,😘

И пак имам питане към опитните девойки Heart Eyes: как се карамелизира кафява захар? Не ми се получи- направо става на въглен (и темп. намалявах и по няколко капки вода слагах и тц).

# 139
  • Стара Загора
И аз се включвам с един лесен и вкусен пудинг с чия и банан

Скрит текст:
Как се прави?

# 140
Скрит текст:
Картофи с херинга (а в главата ми напира "херния" Joy). Без рибата щяха да са чудесни картофки. Не е нашата храна тя.

И отделно риба, приготвена на уреда с горещ въздух.

Гуинет, може ли рецептата на пудинга с чия?

Скрит текст:
И аз се включвам с един лесен и вкусен пудинг с чия и банан

Скрит текст:
Как се прави?

Dara888, crossfade, клик върху /не/тайните досиета на Гуинет в подписа най-долу на постинга. Peace

# 141
Благодаря, Лабрекс!

# 142
Домашна паста по форумска рецепта с грис и яйца.

Уникален крем карамел!!!

# 143
  • DE
Наденица и панирани джаджи c крема сирене(конфекция)

Пилешки гърди мариновани два дни в пенливо, горчица и лук.
Повити и запечени в сос

# 144
Здравейте, за първи път публикувам тук.
~Happiness~ - Добре дошла в темата Flowers Bouquet
Гуинет - ти също отдавна не беше писала Flowers Hibiscus
MoHu Todorinska - дробчетата са печени във фурната...?

У дома - пилешки бутчета с картофи

*пълнен хляб

Скрит текст:

*каналени кифли - рецепта пеп-4о

мъфини с ябълка и шоколад

# 145
  • Montana, Bulgaria
sem22 да, на фурна са. На моята реликва стават за около 50 мин като съм ги бъркана 2-3 пъти, докато младежа се е занимавал сам.
От мен пържоли на фурна, но без снимка, че ММ се прибра с подарък. Имам си хлебопекарна. 😊

# 146
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
честита да ви е Simple Smile
много да ти помага

# 147
sem22 да, на фурна са. На моята реликва стават за около 50 мин като съм ги бъркана 2-3 пъти, докато младежа се е занимавал сам.
От мен пържоли на фурна, но без снимка, че ММ се прибра с подарък. Имам си хлебопекарна. 😊

Благодаря за отговора. Честита хлебопекарна, да я ползвате със здраве и удоволствие.
Аз имам от 2007 г и толкова съм свикнала с този хляб, че купувания просто ми стои гумен и безвкусен. А колко тесто е омесено.....?! Smiley

# 148
Помните ли "крекерите на Ксения"?

Тези са с пълнозърнесто брашно и сусам.

# 149
  • Montana, Bulgaria
Първи опит. Вкъщи мирише страхотно. 😊

Общи условия

Активация на акаунт