Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 9

• 129 715
  • 722
  •   1
Отговори
# 150
Чудесен първи опит!

Гуакамоле

Кюфтета по чирпански

Яйца по панагюрски

Шоколадов мус /полуготов/

Негърче

Хубава събота и неделя !

# 151
# 152
Помните ли "крекерите на Ксения"? Тези са с пълнозърнесто брашно и сусам.
denyil - може ли рецепта? Благодаря.

# 153
  • Стара Загора
denyil, какъв е крема? Как го правиш?

# 154
# 155
Помните ли "крекерите на Ксения"? Тези са с пълнозърнесто брашно и сусам.
denyil - може ли рецепта? Благодаря.
‎   http://m.bg-mamma.com/?topic=284025 това е темата.Правила съм ги преди(когато бяха "модерни" тук във форума и тъй като листчето ми е почти избеляло...изрових темата)по оригиналната рецепта,а днес:150гр.пълнозърнесто,150гр.бяло брашно,10гр.бакпулвер,150мл.прясно мляко,5с.л.олио,6с.л.сусам,1/2с.л.захар,1/2с.л.сол...малко на око увеличих продуктите,но станаха вкусни.

# 156
denyil, какъв е крема? Как го правиш?
Пълна импровизация с налични продукти:2коф.заквасена сметана(от по 400гр.),1бурканче мое производство сладко от малини(350-400гр.  ) ,малко пудра захар на око.Бишкотите бяха Савоярди в 1пак.дето са 4самостоятелно опаковани-използвах 3 от тях.Топих ги в хладка разтворима напитка "Шоколад"-заради децата,иначе-в кафе.Сметаната с пудрата захар и сладкото ги разбърках.Това е "рецептата"за крема:blush:

Последна редакция: пт, 26 яну 2018, 22:36 от denyil

# 157
  • София
Тази пържолка.. идва ми да изям монитора...   chef

# 158
  • София
Като кажа в месарницата,че искам точно от мястото между вратните и котлетите, месаря вика, добре сте се ориентирали, там са най-добрите,много малко хора знаят точно какво да поискат.  Joy

# 159
  • София
Като кажа в месарницата,че искам точно от мястото между вратните и котлетите, месаря вика, добре сте се ориентирали, там са най-добрите,много малко хора знаят точно какво да поискат.  Joy
М.. да. От тези съм които не разбират и взимат това което е на витрината, показвам и това е. А това м/у вратните  и котлетите нищо не ми говори.  Simple Smile

# 160
Тайна, как ги приготвяш въпросните неустоими пържоли ? Heart Eyes

# 161
  • София
Тайна, как ги приготвяш въпросните неустоими пържоли ? Heart Eyes
Мажа с олио, сол, пипер и пека на нагорещен до пушек грил тиган.По 3-4 минути от страна и обръщам само по веднъж.Това е, нищо друго.Хубави са топли.По желание, може да се слага отгоре и кръгче овкусено с подправки масло.

# 162
Много благодаря за рецептата Flowers Tulip
Ще си я запиша , но у нас ,за жалост ,вече  сме на хранителен режим , за да сме солидарни с детето , и пържоли ядем само на фурна- сухи , сухи Weary Някой ако знае как ди ги правя по-сочни , нека сподели Blush

Салата

Пиле с картофи и гъби

Принцеси с хляб Вита

Последна редакция: сб, 27 яну 2018, 14:44 от Marsia_K

# 163
  • София
[................Мажа с олио, сол, пипер и пека на нагорещен до пушек грил тиган.По 3-4 минути от страна и обръщам само по веднъж.Това е, нищо друго.Хубави са топли.По желание, може да се слага отгоре и кръгче овкусено с подправки масло.
Ми.... това е истината, на горещ тиган, ама пусто много пуши, после ще перя пердета.  Благодаря, Тайна!!

# 164
От мен баница с помощта на детето (стана разкошна)
Много вкусна стана и млечната баница с много карамел

И нещо средно между пица и питка Grinning пак стана супер на вкус

Общи условия

Активация на акаунт