Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 9

• 129 795
  • 722
  •   1
Отговори
# 345
Някой може ли да напише рецептата с Пепси? ММ се заинтригува. Grin

# 346
написана е джанъм Simple Smile http://pep-4o.blogspot.bg/2018/02/blog-post.html

Дара, само със сухо месо не става. По-добре вземи парче врат и с него направи. Тлъстото от него лесно се отделя, след като е готово. Ама атка е Simple Smile с поглед се разпада месото, приготвено така.  И много добре си изглежда на снимката ти Simple Smile твоето е разкъсано вече, нормално.

# 347
Благодаря! Curry

# 348
Пепчо, ще го имам предвид, благодаря. Вече ги няма гърдите, ММ си яде и сланина. Blush
Преди малко извадих и козуначената питка с плънка от локум и халва. Замесих я в хлебопекарната, оформих на ръка и пекох във фурната. Отгоре е по-тъмна, че ми прегоря яйцето.

Има и гъбена супа за голямото сине, макарони със захар и сирене за по-малкото и печена тиква за баба им. Stuck Out Tongue Winking Eye

Последна редакция: сб, 10 фев 2018, 21:38 от Dara888

# 349
Дара, ама при вас е голяма анархия. Кой каквото иска- това си яде! Я ги сложи на еднакво меню!

# 350
Ааа, това само през почивните дни. Лошото е, че готвя различно за всеки, но само аз дояждам на всички. Joy И от празниците насам, не мога да вляза пак в режим - НВ-ВМХ.

# 351
Дара,с теб май сме рода...и у нас най-често има три разл.манджи за четирима ...

# 352
  • иска ми се Варна през лятото

Дайте ми, моля, рецепта за хубав, вкусен козунак за хлебопекарна! Flowers Hibiscus
Освен месенето, правих с рецептата на кифличките, слагам и добавки, но иска още да е по- сладък.

# 353
Пепчо, ще го имам предвид, благодаря. Вече ги няма гърдите, ММ си яде и сланина. Blush
Преди малко извадих и козуначената питка с плънка от локум и халва. Замесих я в хлебопекарната, оформих на ръка и пекох във фурната. Отгоре е по-тъмна, че ми прегоря яйцето.

Има и гъбена супа за голямото сине, макарони със захар и сирене за по-малкото и печена тиква за баба им. Stuck Out Tongue Winking Eye

Dara888, аз от моята Баба знам, че за да не загори жълтъка, се смесва с малко олио.
При мен определено действа! Hands Ok Hand

# 354
  • София
Та, да се намеся в разговора относно прегарянето отгоре, маже се не с цяло яйце , а само с белтъци. Това го споделям  от опит през годините.
........................
Дайте ми, моля, рецепта за хубав, вкусен козунак за хлебопекарна! Flowers Hibiscus
Освен месенето, правих с рецептата на кифличките, слагам и добавки, но иска още да е по- сладък.
Нямам и не ползвам хлебопекарна, но всички рецепти за козунак не стават ли за тази машина, а и защо да не стават, те само измесват, а след това се добавят разни плънки, и се оформят. Няма опит с машината и затова питам.  Рецепти за козунак имам много и винаги бих ги споделила при желание.

# 355
  • София
Моята машина например се мъчи с тежкото, сладко и по-голямо количество тесто.Ама аз като започна на око, все става двойно количество -това да сложа, онова да сложа и стане много.

# 356
Моята машина например се мъчи с тежкото, сладко и по-голямо количество тесто.Ама аз като започна на око, все става двойно количество -това да сложа, онова да сложа и стане много.

Да ти имам "окото" Тайне Smiley - от теб човек не може да си открадне рецепта Sparkling Heart
Момичета и аз ще се радвам да дадете рецепта за сладък козунак в хлебопекарна месен. Че Великден идва - да направиме репетициите.
 У дома - запеканка - броколи, карфиол, зелен фасул и моркови; пиле KFC

за десерт - печена тиква, но нещо май оцапах работата; важното е че беше сладка.

# 357
  • София-Младост
Всяка година замесвам козунакът в хлебопекарна, но си пека извън нея разбира се, най-малкото там форма няма да докарам никаква.
https://albisrecipebook.blogspot.bg/2015/04/blog-post_8.html

# 358
Ето ги любимите ми сиренки - стават и без сирене, и с олио вместо масло (или маргарин),  бързи, икономични, за следобедния чай и кафе Simple Smile

# 359
  • София
Картофени кюфтета

Сиропирани охлювчета с орехи и канела

Общи условия

Активация на акаунт