Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 9

• 129 794
  • 722
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Извинявам се ,преди няколко дни имаше свинско със зеленчуци.  Нещо не мога да намеря публикацията. Моля потребителя ,който я качи за рецепта . Изглеждаше много вкусно  Heart Eyes

# 331
vikonetka погледни Пост # 3227 фев. 2018, 20:21 ч на предишната страница от MoHu Todorinska може би това свинско имаш предвид

# 332
  • София
vikonetka погледни Пост # 3227 фев. 2018, 20:21 ч на предишната страница от MoHu Todorinska може би това свинско имаш предвид

Благодаря точно това е Simple Smile
MoHu Todorinska , би ли споделила рецептата .

Скоро се пробвах да направя свинско по китайски и се получи ужасно . Нооо пък това изглежда супер Simple Smile

# 333
  • Montana, Bulgaria
Разбира се. Около 700 гр свинско се реже на много тънко и се овкусява със соев сос и една подправка за уок от Лидл и се оставя да престои час. 2 Тиквички, 2 моркова и 2-3 чушки се режат на тънки дълги ленти. Месото се пържи на сух уок тиган или обикновен дълбок. Когато месото е готово се изсипва с дълбок съд, в тигана се сипва малко мазнина, когато загрее добре се прибавят зеленчуците. Към тях се добавя подправката и соев сос. Пържат се до леко омекване и когато са почти готови (спрямо вашия вкус, аз ги обичам хрупкави) се добавят кълнове и бамбук. Кълновете и бамбука бяха от буркан пак от Лидл. Но бамбука определено не ми хареса. Имаше тежък аромат. Дозапържва се за около 5 мин и всичко се изсипва в съда с месото и се разбърква добре.  Ако има нужда се добавя още соев сос. В интерес на истината съм правила без тази подправка и вкуса определено не е толкова китайски. Joy
Ето и снимки на подправката и съдържанието и.
Съдържание: лук, моркови, чушки, кориандър, чесън, лимонена трева, рапично масло, люти чушлета, праз, сминдух, кокосово мляко на прах, черен пипер, канела, джинджифил, анасон, магданоз и сусам.

# 334
  • София
Много благодаря Simple Smile
Ще отида днес до лидъл , дано да имат останали неща Simple Smile

# 335
  • ВАРНА
Домашна,прясна паста

# 336
  • София
Телешко - свинско със зеленчуци ^_^

# 337
  • София-Младост
Пилешки хапки с корнфлейкс на фурна

# 338
Свинско със зеленчуци(с подправката за уок-лидълската,за която се спомена) Зелен фасул(замразен,кръгъл,лидълски...)
Вратни пържолки и пикантни картофи на фурна
Домашен хамбургер

Последна редакция: пт, 09 фев 2018, 22:57 от denyil

# 339
  • София
Austrian Germknodel - Home Cooking  Австрийски кнедли.

Скариди сганаки

# 340
страхотни красоти показвате

# 341
Много обичам"сухо"жито,но за съжаление се свързва с неприятни мисли,не е десерт...пудра захар слагам после,да не се увлажнява предварително.

# 342
  • ВАРНА
Кифлички

# 343
  • София
Картофени кюфтета.

Да добавя и фалшивата шкембе-чорба.

Последна редакция: сб, 10 фев 2018, 19:26 от Тайна

# 344
Салата от червено цвекло, морков и круша, със сирене.

Свински гърди по Пепчо, но поради липса на пепси в магазина, ги направих с кока кола. Мъжът ми каза: "това е прекрасно". Пак ще се прави, но с чисто месо (без сланина, че не я ям). Пепчо, голямо благодаря от мен. Не съм ги докарала откъм снимка, но пък месото се разпада от поглед само.

Общи условия

Активация на акаунт