Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 9

• 129 685
  • 722
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Зелен фасул с наденица.

# 121
  • София
Бананови палачинки,нямат вид ,но станаха вкусни Simple Smile

# 122
  • София
Френски кроасан коктейлни

Бисквитена торта с кафе и шоколадов мус - Таня Донева "Вкусното ми Хоби със Страст и Любов"

Последна редакция: вт, 23 яну 2018, 23:05 от marchеva14

# 123
  • Montana, Bulgaria
Диво свинско със зеленчуци на фурна.

# 124
Пепчо, къде е този магазин във Велинград ?!

# 125

Бул Съединение, на запад от х л Здравец, на пешеходната зона днес се сдобих с плато и купички за крем супа Grinning

# 126
Аз съм изпуснала новата тема. В застой съм все още откъм снимки, но това не значи, че не готвя Simple Smile
Много вкусни неща сте показали. Огладнях преглеждайки страниците.

st. Dobri,
Скрит текст:
не знам дали пробва баничките на тиган, но в нас се харесват, тъй като стават много бързо и на вкус са съвсем различни от баница на фурна.
Видях че са ти дали рецепта, ще споделя и аз как ги правя.
Ползвам тиган с дебело дъно и пека на 7 от 9 степени. Стават и в тънък тиган, но се пекат на доста по-ниска температура. Капак не ползвам. Баничките стават хрупкави.
1 баничка правя с три кори. 2 за дъното на тигана и една накъсана вътре.
За 2 банички разбърквам в купа 2 яйца с около 150 г натрошено сирене. Може да се направят само със сирене. Напръсквам корите с олио, но добавям и бучки масло в плънката.
Две кори се поставят на дъното на тиган, както са ти писали, да се разминават. Напръсква се с олио. Не е нужно да е обилно, за да не стават мазни. Третата кора се накъсва и се слага половината от сместа с яйце и сирене, като се разпръсква тук-там, или просто се натрошава сирене и малки бучици масло се добавят разпръснато. Сгъва се от всички краища към средата и се притиска. Отгоре се напръсква пак с олио, може с масло (въпрос на предпочитания. Слага се на загрят котлон и се пече. После изключително лесно, с едно движение с щипки за грил я обръщам в тигана. Запече ли се отдолу, баничката е твърда и се обръща лесно, без да се разчупва.
Докато се пече баничката, приготвям втора, трета, четвърта... директно върху плота, покрит с найлончето от корите за баница. Импровизирано сгъвам и оставям да чакат ред. После внимателно прехвърлям в тигана,
 защото са по-меки, докато са чакали ред. Пробвала съм после в нагорещения тиган да нареждам втора баничка, но от горещината корите съхнат много бързо и като дойде ред да я сгъна и се начупва. Пак става да се изпече, но варианта с предварителна подготовка ми е по-удобен и после само пека.
Вода не пръскам в корите. Само мазнина и пълнеж.

# 127
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
ако знаете как ме изкушавате ме с тези банички на тиган Simple Smile
 довечера ще взема да  купя едни кори и каквото сабя покаже Simple Smile Simple Smile Simple Smile

ох, те и палачинките си чакат реда....

# 128
У нас вечеря няма(лошото е,че и идея си нямам каква ще бъде...),но има"пишмание курабийките "на Марчева:hibiscus:

Последна редакция: ср, 24 яну 2018, 23:12 от denyil

# 129
  • от точка К до точка С и обратно
И аз се включвам с един лесен и вкусен пудинг с чия и банан

# 130
  • София
У нас вечеря няма(лошото е,че и идея си нямам каква ще бъде...),но има"пишмание курабийките "на Марчева..................
Надявам се , че си ги харесала, за мен са перфекти.

И аз се включвам с един лесен и вкусен пудинг с чия и банан
.....................
Крайно време беше да дойдеш! Разкошен десерт!

# 131
  • Montana, Bulgaria
Пилешки дробчета с лук директно от тавата, че гладен мъж не чака снимки. 😀

# 132
  • Стара Загора
Здравейте, за първи път публикувам тук. Днешната вечеря беше руло Стефани, забравих да го снимам Simple Smile А менюто за утре е  нещо скромно, но много, много вкусно! Heart Eyes По желание на ММ боб със свинско месо от кокал. И за десерт пудинг, с домашно сладко от череши и праскови Simple Smile

# 133
  • София
Набързо бисквитена торта.

# 134
Марчева,на мен "хич не ми харесаха"-не мога да се спра...на домашните им дойдоха малко тежки,но количеството в кутията заплашително намалява...Благодаря!
"Сколасах"и с вечерята:крем-супа(карфиол,морков,картоф,сиврия) прясно мляко нямах,а сипах кондензирано...свинско с кисело зеле

Последна редакция: ср, 24 яну 2018, 22:16 от denyil

Общи условия

Активация на акаунт