Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 9

• 129 754
  • 722
  •   1
Отговори
# 225
  • DE
Пържола и гъбен сос с копър

Спанак и рибни пръстчета

# 226
  • София
Пържола и гъбен сос с копър
.......................................
Рибните ти ги прескачам, вземи си ги, но пържолата я взимам у дома... мда.  Simple Smile Чудничка е!!

Малко бисквити с  лешников тахан, орехи, лешници, тонка боб, канелка , стафиди и малко поръска със сусам и мак.
Това са сухи бисквитки за кафе.

Последна редакция: ср, 31 яну 2018, 23:10 от marchеva14

# 227
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
може ли рецептата за тахановите сладки?
някой е подарил бурканче тахан на детето (пак!) и така си стои.
да си похваля детето - прави палачинките с едно яйце в кухнята, а аз надничам тук Simple Smile

# 228
Кои са палачинките с едно яйце? Май съм ги пропуснала Thinking

# 229
Добри,ако визираш мойта палачинка-казвам веднага да я пробваш...Години наред приготвям по рецептата на Селма,но стават мн.малко и винаги си спомням как баба ми правеше 30 палачинки само с 1яйце и дори не винаги с мляко...
http://cookingtwentyfourseven.blogspot.bg/2018/01/blog-post_16.html?m=1
Вчера нямах газирана вода и сложих Спрайт.,станаха доволно количество -23

заповядай.

при нас станаха около 15 в чинията, 4 изчезнаха мистериозно между печката и чинията (по някое време и и таткото помагаше Wink та извънземните са извън подозрение ), а 2 трябваше веднага да бъдат изядени, за да не се излага майсторът - не успял да ги хвърли достатъчно високо и се поразкъсали.
Simple Smile и една паднала в кошчето - как точно е станало е загадка, ама на, успяла е някак. Simple Smile

# 230
Благодаря,ще се пробват в най-скоро време Flowers Hibiscus

# 231
Нееее,Добри...хиля се без спирка-децата дойдоха да видят добре ли съм...
Любим обяд за ваканционните

# 232
  • София
Само веднъж съм пробвала с кисело мляко и съжалих, късаха се ужасно, бяха много крехки и изобщо не можеха да се обърнат, хем бяха с повече яйца.Как успявате да ги обръщате, без да станат накъсани на ленти?Аз  не подхвърлям, а отлепвам края с ножче, хващам с пръсти и обръщам.

# 233
В "специалнаия тиган за палачинки на Делимано"и на мен всички видове ми залепват и накъсват,но в обикновения-не.От баба ми си знам-като сложа сместта в тигана,по стените му сипвам олио с ч.л.по краищата(или с пак.масло),така "захващат" и после обръщам с шпатула не мога да" хвърлям".Пробвай с тази рецепта-продуктите не са много.

# 234
  • там където има винаги вятър
Само веднъж съм пробвала с кисело мляко и съжалих, късаха се ужасно, бяха много крехки и изобщо не можеха да се обърнат, хем бяха с повече яйца.Как успявате да ги обръщате, без да станат накъсани на ленти?Аз  не подхвърлям, а отлепвам края с ножче, хващам с пръсти и обръщам.
И не ти ли пари  Sad
Порових се из нета и по обясними причини  слагам снимките тук:
Скрит текст:
в такъв тиган/сач ги печа, сигурно е над 20 годишен, но само за това го ползвам

когато започне да става така

я повдигам по края и после обръщам с тая "лопатка" - в средата на снимката

като преди всяка мажа леко с олио
Моите са с мая и стават на шупли - така ги обичам, да не са дебели, така научих и децата. Е и палачинки без мая правим често, нооооо не са същите  Wink дори само дъщерята и баща й си ги ядат.

А, това са наистина "Най-вкусните мъфини с боровинки" по рецепта на pep-4o. Направих половин доза, моите са с ябълка и останали шоколадови стърготини. Нарочно не ги извадих от хартиените кошнички, че занесох на колежките да ги опитат. Пепи Hug за рецептата.

Определено ще се правят пак - но цялата доза  Wink че колко са 12 броя  Sad Laughing

Последна редакция: чт, 01 фев 2018, 16:29 от mama iasi

# 235
  • София
Не ми пари.Имам и такъв сач, май трябва да го изровя.

# 236
Аз пък даже ги направих с обикновена, чешмяна вода, поради липса на газирано. Едни "мятах" с тигана, други обръщах с ръка. Не са ми се късали.

# 237
По въпроса за палачинките - някога когато бях малка много обичах палачинки (и сега де), а моята майка много мразеше да ги прави. Късали се били, време отнемало и незнам си какво. Тогава моята вуйна ми издаде един секрет за тях и така ги правя и до сега. Няма провал, не се късат и стават много тънки. Реших да споделя и с вас, който иска нека пробва. Ето и самата рецепта Smirk
Скрит текст:
На 1 лт прясно мляко слагам 3 яйца (ако са малки 4 бр.); 1 равна суп. лъж. захар;  1/2 чаена лъжичка - равна сода за хляб; щипка сол; около 500 гр обикновено брашно (тук вече е мааалко на око - зависи от големината на яйцата). Всичко се разбива/разбърква по обикновения начин. Оставя се за 15 мин да отпочине и му се добавя
 150 мл олио
- ето това е тайната. Смесва се хубаво и после тигана се намазва само първия пат!!!! Аз винаги съм правела отначалото в най-обикновен тиган - знаете някога нямаше тефлонови. А после с тефлонов - пак в най-обикновен. Само големината му зависи от желанието на домашните питомци Smiley

Надявам се да съм ви била полезна.
А нес у дома - пилешка супа, панирана червена капия, китайски пролетни рулца и ориз

# 238
  • София
Сем и аз си ги правя с прясно, не ми се късат, стават прозрачно тънки, само където при мен олиото е съвсем мъничко.Но с кисело веднъж опитах и съжалих.

Стискайте палци да стане този измислен сладкиш.

# 239
чушките, рулцата и тиквата Simple Smile Simple Smile Simple Smile

у дома има пълнени чушки с кайма и ориз.
нямам търпение да се върне певецът и да седна на масата Simple Smile Simple Smile Simple Smile
голям мързел съм станала вечерите - готвят ми, обгрижват ме...

Общи условия

Активация на акаунт