Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 9

• 129 330
  • 722
  •   1
Отговори
# 585
  • иска ми се Варна през лятото
ark - Благодаря за обяснението за дребната риба. Само не пишеш дали я размразяваш и дали се реди в студен тиган ?! Че аз при всички случаи чистя дори и риба "цаца" - а тя в този случай трябва да се размрази. Ще съм ти благодарна, ако успееш да намериш клипчето и ми пуснеш линк за него.

* и една снимчица от днес

салатките са в процес на правене
Не я чистя, но размразена, даже леко да са замръзнали, поне да може да се оваля и да не пък да пуска вода, да се варят Blush Спуках се да го търся, не мога да го намеря тоя сладур. А още една риба голяма правеше и аз исках да го видя.
Пълнозърнест хлебец набързо в хлебопекарната, че нямам време от беба.
П. П.  На бебока- пасирано манго с обезсолено сиренце със сухари- снимки изядени Stuck Out Tongue Winking Eye

# 586
  • София
Патешко филе с портокалов сос
Уникално вкусно се получи, благодаря ви за съветите.
.......................................
Перфектно се е получило, перфектно!  chef

# 587
яхния от спанак с глиганско http://pep-4o.blogspot.bg/2010/03/blog-post_18.html

и гюзлеми с пресни одрински  и от Одрин Simple Smile кори  http://pep-4o.blogspot.bg/2017/10/blog-post_15.html

# 588
  • София
Travesseiros ( травешейрош ) - няма точен  превод. Това е бутер тесто  с пълнеж от  паста с бадеми.

За основно кисело зелце с мържолки на фурна. Не е интересно.

# 589
  • София
със сирене са по-добра комбинация и мъжете  тогава възприемат Simple Smile

Сиренцата вместо месцата, нали!? 😘

Вчера ми се готвеше, та резултатът е:
крем супа от тиква (много им била странна, хапвам си я сама, имам си и за днес  Grinning)

Добре, че направих и супа топчета, та нямаше мърморещи...

И едни сини домати напълних и положих върху канапе от домати

Това е другата част от тиквата- с мед, орехи и канела

Леле, направо съм избухнала в кухнята...
Хубава зимна седмица ви желая! 😘

# 590
  • München, Deutschland
Страхотни вкуснотийки видях отвсякъде, харесах си идейки. Simple Smile Направо ви се чудя как смогвате да сте толкова редовни  bouquet. Аз снимам, обаче поствам от дъжд на вятър...

Събрала съм няколко ежедневни нещица, нищо специално.

Телешки рибай (rib eye) стек с пюре от броколи - това ни е бърза вечеря през седмицата, като не ни се готви. Гледам винаги да имам налични броколи за нещо бързо...

Салата - копф и айсберг, круши, сурови слънч. семки, но снимах заради дресинга най-вече - с манго, зехтин и сол - супер вкусно се получи.

Пълнени чушки със сос. Исках да направя от плевенските пълнени чушки със сос, той е един типичен бял сос, но явно рецептата е за друг сос. За пръв готвя пълнени чушки с кайма, отделиха ми се каймата от ориза, като дете ги помня полуслепени, защото беше кръглият ориз, сега са все едно съм пълнила с булгур. Според половинката вкъщи - така било по-добре.  Laughing Имаше и 2 домата пълнени, че остана плънка.

Едно просто ядене, мое свободно съчинение. Комбинация от едно мексиканско ядене с червен боб и наденички и типичното за Германия (или поне за Бавария) Würstlgulasch - т.е. гулаш с наденички. Моята манджичка е с праз и запържени кубчета патладжан, 2 вида наденички, доматен сос, червен боб и люто чушленце.

За десерт правих един сладкиш с круши, канела, натрошени лешници и шоколад. Шоколадът по мое мнение беше излишен. Оформлението при сервирането не е мое, аз нито мога да режа прави парчета, нито мога да правя кафе. И нямам желание да се уча  Crossing Arms, нека ме поглезят и мен, аз само го готвя.  bowuu Не можах да снимам добре, изглежда глетав на снимките, а всъщност е тип мокър и тежък сладкиш...

П.С. Снимките ги качвам в момента, ще се появят след малко. Simple Smile

Последна редакция: пн, 26 фев 2018, 12:41 от chrissy

# 591
  • Габрово / но е чистокръвна старозагорка/
Не я чистя, но размразена, даже леко да са замръзнали, поне да може да се оваля и да не пък да пуска вода, да се варят Blush Спуках се да го търся, не мога да го намеря тоя сладур. А още една риба голяма правеше и аз исках да го видя.

Привет девойки, ето тук има много клипчета ,
разгледайте и изберете кой начин  ви допада най-много.
Успех!     Hug

https://www.youtube.com/watch?v=d2b1XPU1RsI  -   HAMSI TAVA

# 592
  • Русе
chrissy, много интересни неща при теб!
пеп-4o, тези гюзлеми задължително трябва да се пробват!
AnyHr и ти си готвила, готвила!
При мен скромно с едни домашни свински пържоли с гъбен сос. Толкова сос направих, все едно половин прасе на пържоли съм опекла.

# 593
Здравейте, много вкусотии сте показали пак! Аз ще ви почерпя само с едни неделни гофрети:

# 594
tutulina - Благодаря. То било лесно, но кой да се сети?! Flowers Bouquet

# 595
  • SHOOT ME 10 $
Здравейте виртуози на изисканите, апетитни деликатеси!  Благодаря на пеп-4о, че попита за мен до като отсъствах.
Лабрекс, Марчева, Ванката-ипейч, Мацето, све, Добри, Тайнето...не мога всички ви да изброя, това сте хората от които много научих за живота не само в кухнята. Ястията ви са изкусителни, като любовта! А на повечето от вас снимките са убийствено примамливи че чак ароматни.  Углавно престъпление спрямо човечеството!
Мисля си...що не вземете да ме осиновите, така на ротационен принцип...М?
Аз напоследък малко запуснах занимавките си в тая насока, но ще ви покажа едни от последните си (разбира се тестени) шедьоври.

и лесен за разчупване хляб

Последна редакция: пн, 26 фев 2018, 15:35 от midkoo

# 596
midkoo, добре появил се и верно с шедьовър! Тая пита/баница/тутманик ще я сънувам! Разкошна е! Лесният за разчупване хляб и той, както пишеш направо аромат усещам! Heart Eyes bouquet chef
Аз правя едни олади без яйца, ако станат за показване, ще сложа снимка! Simple Smile

# 597
Мидкооо, това не е ли козунак? Аз, нали съм гладна кокошка, та козунак ми се видя, а Лабрекс ме приземи. Тутманик било.. друг път. За мен си е козунак!

# 598
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
а-а да ви покажа качамака от снощи и техниката ме предаде. Sad
майсторлъкът ме беше предал преди това, та не е голяма загуба. Cry

мидко, ще ни осиновяваш на ротационен принцип, нали правилно съм те разбрала?
с тия хубостии, дето ги показваш хич няма да се дърпам, да знайш!
Simple Smile Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 599
Мидкооо, това не е ли козунак? Аз, нали съм гладна кокошка, та козунак ми се видя, а Лабрекс ме приземи. Тутманик било.. друг път. За мен си е козунак!

mariat, за козунак не ми дойде на ум, ама ти хич не си гладна, то гладните кокошки и на трошици се радват, а ти направо на козунак налетя! Simple Smile Може и козунак да е, midkoo си го е запазил в тайна, каквото и да е, направо е.......мммм.........един път! Heart Eyes Peace

midkoo, на осиновяване хич се не надявай, аз от кое време мрънкам, ма никой мЪ нИ ще! Освен ти, ако решиш да осиновяваш........списък ще правим! Grinning

Общи условия

Активация на акаунт