Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 9

• 129 294
  • 722
  •   1
Отговори
# 645
  • ВАРНА
Шоколадови блокчета с карамел

# 646
Момичета и момчета, следя ви темата.
Давате ми идеи. Благодарности!
А на Иланг-иланг съм й фен.

# 647
  • Някъде Там
Шоколадови блокчета с карамел

Може ли рецепта

# 648
  • София
Харесвам и обичам да гледам тестените ви творения (правя мн. рядко, защото не ядем)- Labrex и Marcheva са ми фаворити.
А Megansg какви дълги менюта реди (винаги съм се чудила това за един ден ли ви е Heart Eyes)
Тайна с нейните умопомрачителни печени крилца и пържолети...
На Пепчо красотичките Kissing Heart
*Sve*, Sem, st.Dobri, Darra, Midkoo, Matze, i-peych, Ала-Бала Heart (със сигурност пропуснах някого и моля да ме извини).
От всекиго научих нещо, от всекиго откраднах идейка и техника.
На всички благодаря!

Аз съм на вълна царевични (изяждала съм на прасетата храната Blush)- царевична питка

# 649
иланг-иланг - ти срама нямаш ли  Sparkling Heart , че показваш такива неща? Тооолкова апетитно изглеждат тези блокчета, преглът-мляс Smiley - Много обичам такива "приядки", но после дрехите, ах дрехите.....при всяко пране стават все по-тесни  Thinking
Ани - щом си на вълна "храна за прасета" Smirk мога да ти пратя една рецепКа ако искаш (на лс) за гръцка "бобота". Тя е точно за "твоята" диета. невероятна вкуснотия.
MoHu Todorinska- няма страшно с увличането за пиците; мятай по една насам Flowers Hibiscus Но нищо не каза за РД......одобриха и похвалиха ли гостите толкова труд ?!
Марчева , Марчевааа......за теб просто нямам думи.......Gift Heart
** и за още много други тук - въобще ви се радвам от сърце. Не че аз сътворих темата, но..... за един месец ииии вече трябва нова. БРАВО НА ВСИЧКИ НАС! Наскоро имах едно мило писъмце, в което се пишеше че се възхищават от тази тема. Много дружелюбна, приятелка и въобще още много суперлативи. (пу-пу да не ни е уроки).

Днес у дома - пълнени гъби, картофи на фурна(останаха от вчера) и наденица на скара (забравих да снимам)

# 650
  • Montana, Bulgaria
Всичко се хареса и изяде. Аз нямах време да снимам разядките - хумус със сушени домати, гуакамоле и моя си измислица за разядка с люти чушлета, която обра овациите. А чушлетата така ги бях изчистила, че лютивината беше само по ръцете ми. А основното беше от ММ - пържоли и ребра на фурна. Кръстниците  на малкия само казаха, че когато са на гости вкъщи по цял ден не ядат нищо. Хахаха. И помолиха за кексчета за вкъщи.
Като цяло май много добре мина.

# 651
  • ВАРНА
Шоколадови блокчета за кучи студ

Разтопявам на водна баня около 200гр черен шоколад и го разстилам върху силиконова подложка.Изстива.Разтопявам ч.ч. захар с 1/3 вода 30гр. масло до карамел.После добавям 2 с.л. глюкоза и 1/3ч.ч.сметана.Бъркам да стане гъстичък карамел.И той изстива на терасата.През това време врабчета,кардаринки и всякаква летяща гад е проверила,какво е туй нещо.
Върху шоколада разпределям карамела и наръсвам със солети-да се чувства изобилието.Следва още един пласт с разтопен шоколад запечатващ "диетичния" десерт.После се реже и крие.Едно блокче от него гарантира разчистването на 50м2 сняг!

# 652
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
като си знам домашния любимец - половин София ще е почистена!
Simple Smile преди съмване

# 653
  • София
.................Марчева , Марчевааа......за теб просто нямам думи.......Gift Heart
** и за още много други тук - въобще ви се радвам от сърце. Не че аз сътворих темата, но..... за един месец ииии вече трябва нова. БРАВО НА ВСИЧКИ НАС! Наскоро имах едно мило писъмце, в което се пишеше че се възхищават от тази тема. Много дружелюбна, приятелка и въобще още много суперлативи. (пу-пу да не ни е уроки).
............................
Ма, стига моля ти се, не виждаш ли, че свалям само рецепти , а нищо не съм измислила до момента, не че ако измисля ще открия топлата вода..
Казваш за темата ни, че е прекрасна, вярно е,  bouquet  ама бъде рад, че още не сме се изпокарали ... Joy Joy
Момичета и момчета, следя ви темата.
Давате ми идеи. Благодарности!
................
Защо си мисля, че те познавам от една друга тема, която аз напуснах категорично... с много добри впечатления бях от теб.  bouquet Ще се радвам, ако си същата дама, ама не може да не си същата , щото те познах по онова хубаво краче в ляво ... мда.   Simple Smile

Шоколадови блокчета за кучи студ
......................
Благодаря ти, също щях да помоля за рецепта, много са добри!! Записвам!!!!!!!!!

Изобщо днес не излязох, не мога да си изрия колата, а не я прибрах в гаража, че и там много сняг имаше отпред, категорично съм си вкъщи и съответно ще ви покажа какво сътворих, да има нещо сладичко в този кучешки студ
Моля, черпя с" Флан с кафе и кондензирано мляко" -  Spanish flan de cafe y leche condensada Cocina Delikante. Толкова е лесен, че чак се ядосах, че бързо става, няма тръпка...

Обърках цитатите, не се връщам, ще ме прочетете.  Wink

# 654
Сега ако дадеш и рецептата, цена няма да имаш. Аз пък обичам бързите неща.

# 655
  • София
Сега ако дадеш и рецептата, цена няма да имаш. Аз пък обичам бързите неща.
Разбира се, че ще ти я дам, ама чакай малко да се качи за да не пиша. Много е лесно,  ако нямаш кондензирано мляко си купи, онова със захар. В Лидл има много.

# 656
Свинско месо с праз и зелева чорба е за утре Simple Smile http://pep-4o.blogspot.bg/2017/01/blog-post_28.html

чушки бюрек за вечеря http://pep-4o.blogspot.bg/2010/10/blog-post_04.html

и доматена супа топчета http://pep-4o.blogspot.bg/2016/03/blog-post_14.html

# 657
След всички прекрасни вкусотии ,срам не срам ще споделя като идея нашата вечеря

Последна редакция: чт, 01 мар 2018, 00:20 от denyil

# 658
  • София
http://gotvach.bg/admin/r-90943

Пускам рецептата, още не е обработена добре, няма ги всички снимки, но текста е добре, ако има нещо веднага ме питайте, но е лесно.

# 659
  • Montana, Bulgaria
Свинско по азиатски и сирене по шопски. Тази блестяща комбинация май ще върви най-добре с френиско вино..  Joy
Дано на мъжо му хареса, но така е като не мога да преборя преспите с детската количка, за да напазарувам.  Joy

Общи условия

Активация на акаунт