Тема за бързи въпроси и отговори - Всичко за нашите деца - Училищен блиц

• 86 933
  • 742
  •   1
Отговори
# 120
Това по някой конкретен предмет ли е - или нещо общо , което да касае цялото училище

# 121
  • Ямбол
Иновациите при иновативните училища са в три различни направления. Работя в иновативно училище, но е в управлението и пробно само в три паралелки.

# 122
  • Русе
Това по някой конкретен предмет ли е - или нещо общо , което да касае цялото училище
  Ами не са посочили предмет. Казаха, че ще има проекти извън училището.

" АГ Гео Милев е профилирана гимназия в град Русе с петгодишен курс на изучаване на английски език и задължителен втори чужд език по избор: немски, руски или френски. Основана през 1963 г. в сграда-паметник на културата. Гимназията е асоцииран член към Глобалната училищна мрежа на ЮНЕСКО. С решение на Министерски съвет на България от 2017 година, училището получава статус на „иновативно училище“."

Последна редакция: сб, 20 яну 2018, 17:05 от A m b e r

# 123
  • София
Малният ми син в АК; АК е иновативно училище (признаха го и официално за такова). Раздадоха  хромбуци на всичките си 800 ученици и ги ползват постоянно и за всичко.

# 124
  • Майничка
При нас също тестове не се дават да се носят вкъщи, за да се запознаем с тях и да видим какво му куца на детето. Учителите карат децата да се подписват на теста на мястото на родител, като запознати, което според мен никак не е  редно. Вероятно част от образователната система е да се научат как се фалшифицират подписи. Smile

Според наредбата за оценяване на резултатите от обучението на учениците от 01.09.2016г:
Чл. 19. (1) Контролните и класните работи се коригират и рецензират от преподаващия учител и се връщат на учениците за запознаване с резултатите. С това отпадна изискването за предоставяне на работата на родителя. Той може да се запознае с нея на място - при индивидуална или при обща родителска среща с учителя. От 2018г. влиза в сила изискването за наличие на електронен дневник, така че родителите ще разбират своевременно и за датите на класни и контролни, и за оценките от тях.
(2) Оценяващият анализира и обобщава резултатите от контролните и класните работи, като в срок до две седмици след провеждането им уведомява учениците за направените изводи. Това дава отговор на въпроса за срока на проверката.
(3) Контролните и класните работи се съхраняват от учителя до края на учебната година.

# 125
При нас се дават все още- къде за подпис, къде без подпис.
За мен е много полезно да видя грешките на детето и да го насоча какво да коригира в фбъдеще, върху какво да заостри вниманието си

# 126
Малният ми син в АК; АК е иновативно училище (признаха го и официално за такова). Раздадоха  хромбуци на всичките си 800 ученици и ги ползват постоянно и за всичко.
а пари искаха ли ви от родителите

# 127
Едва ли са искали допълнителна сума. АК е платен Peace

# 128
  • София
Не. Но ние плащаме годишна такса, училището е частно. Хромбуците са дарение.

# 129
Ааа американският колеж имаш предвид

# 130
"От 2018г. влиза в сила изискването за наличие на електронен дневник, така че родителите ще разбират своевременно и за датите на класни и контролни, и за оценките от тях."

Това какво значи? От учебната 2018-2019 ли (следващата учебна година)?
Защото масово ел. дневници няма, дори бих казала в най-иновативните софийски училище няма. Simple Smile

# 131
И мие нямаме в наше село

# 132
  • София
В училището на сина ми няма друг тип. И бележници няма.

# 133
Мисля че така в доста по- удобно

# 134
  • Варна
Имаме Ел. Дневник от 2 месеца. Много добре е измислен и направен. В секцията с оценките ,като кликнеш на всяка една ти дава откога е и на какъв тип изпитване. Има секция за забележки, поощрения, събития( РС) , а най ми харесва статистиката .На кое място е детето по успех в класа, випуска и у-щето, като се дава и по предмети . Само че не всички учители са го възприели и например по История и Гео си седи празно , Wink Постепенно предполагам ще ги въведат навсякъде и ще задължат учителите да нанасят оценките. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт