Тема за бързи въпроси и отговори - Всичко за нашите деца - Училищен блиц

• 87 481
  • 742
  •   1
Отговори
# 150
      При нас само се говори за ел. дневник, но не се знае кога.

В старото училище на детето, при всичките му кусури, в тестовете на всяко дете отдолу има таблица , в която е нанесен броят на оценките на останалите- колко отлични, мн. добри и т.н. Така се виждаше къде е детето. Защото едно е четворка сред 20 шестици, друго е сред двайсет тройки.

# 151
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
имаме електронен дневник, нямаме статистика, а ми се струва добра идея.
попълва се сравнително редовно, не съм засичала драстични разлики между бележника и ел. дневник. Simple Smile
сякаш в дневника се нанасят по-късно за едни предмети и още в същия час за други, но не е болка за умиране.
домашните се записват пак там, има и раздел с уроци и тестове за самоподготовка.

# 152
  • София
На нас ни казаха, че от втория срок пробно се въвежда ел. дневник, за да свикнат всички с него преди началото на новата година.

# 153
И в училището на сина ще въвеждат ел.дневник от втория срок.

# 154
  • Ямбол
В училището на сина ми няма друг тип. И бележници няма.
Това означава, че училището нарушава закона.

# 155
Детето е първи клас и имаме ел.дневник, като оценките ги нанася класната+учителите по специалните предмети.
На мен ми е много удобен.
За справка учи в държавно училище, което не е иновативно.
в първи клас по какво имате оценки? ние имаме само личица - къде усмихнати, къде не дотам ..

# 156
  • София
Моят човек е 2 клас и официално няма нито бележник, нито оценки. По новата система е. Има тефтер с печат и подпис на директора, където му слагат оценки само с думи. В някои училища имало система с човечета и знаци (цветенца и т.н.), при нас остана с думи. Още в 1 клас стана драма по повода и сега са само думи. Не знам защо някой смята, че децата са идиоти, които не разбират, че "задоволително" е тройка, а "отлично" е шестица... на всичко отгоре вече отдавна могат и да четат...

# 157
Има ли официално краен срок за въвеждане на ел. дневник?

# 158
  • European Union
Предполага се, че ще е задължителен за всички от следващата учебна година. Аз обаче съм доста скептична.

# 159
  • у нас
В нашето у-ще има ел.дневник от две години, но и все още не се използва.

# 160
  • Ямбол
Има ли официално краен срок за въвеждане на ел. дневник?
Журналистите пуснаха партенката. Ако ни задължат, трябва да предоставят някаква единна платформа, както е с хартиените документи.

# 161
В наредбата за документацията пише това:
§ 4. Министерството на образованието и науката осигурява създаването и внедряването на електронните раздели от модул „Документи за дейността на институцията" от НЕИСПУО, необходими за водене в електронен вид на дневниците, описани в приложение № 2, от учебната 2018/2019 г.
А в приложение №2, за дневниците по класове е записано - формат за водене и съхраняване на документа - електронен/хартиен.
Но пък според BTV:
Според закона от 2018 г. училищата могат да поддържат само електронни дневници, а не паралелно с хартиените, както досега. Дигиталните варианти се въвеждат постепенно във все повече училища в България.
Новината е цитирана от доста електронни медии.

# 162
  • Ямбол
Дидева, благодаря. Това е важно уточнение. Значи, има вариант и то официален.

# 163
  • София
А това, че в училището ще има електронен дневник, означава ли че родителите ще имат свободен достъп до него?
В училището на сина ми имаше електронен дневник и беше много удобно. Виждаш всички оценки на детето по дати, както и по предмети. Виждаха се и забележките.
Единственият проблем беше, че учителите нанасяха оценките рядко - да кажем преди родителска среща или още по-безумното - след края на срока.

Но ако училищата са задължени само да водят електронен дневник, то това ще е за нуждите на МОН.

# 164
  • Пловдив
Разбира се, че имат свободен достъп до дневника по всяко време. Следят се забележки, отсъствия, закъснения...извънкласни заетости  и прочие. Своевременното нанасяне на оценките зависи само и единствено от волята на учителите.

Общи условия

Активация на акаунт