Тема за бързи въпроси и отговори - Всичко за нашите деца - Училищен блиц

• 87 154
  • 742
  •   1
Отговори
# 390
Имам следното питане - на някого случвало ли се е да предплати пътуване на детето и в последствие детето да не замине. Говорих с едната ръководителка още в деня на тръгването и тя обясни, че по принцип не се връща цялата сума, а някаква част от нея. Звънях днес и на туроператора, но оттам ми отговориха, че трябва да се обърна към ръководителите на групата. Последните още си правят пас и не са ме потърсили, та затова реших първо да питам, да си посъбера информация и тогава да ги почвам.  Grinning

Зависи за какво пътуване става въпрос. Ако е екскурзия от няколко дни, би следвало да има договор м/у училището и туроператора с посочен срок, в който договорът може да бъде отказан без неустойки. Зависи и в какъв срок сте предупредили (писмено) туроператора или училището, че детето няма да пътува, причините за това и т.н. По принцип, отмяната на пътуване в последния момент от туриста е обект на доброволна туристическа застраховка.

А епикриза от болницата има ли някакво значение в случая?

# 391
Миналата година детето се разболя един ден преди зеленото училище. Разбира се, не го пуснах. Пари не ми върнаха, казаха че такива са условията. Примирих се. Принципно и за почивка ако платиш предварително, има срок до който възстановяват парите, ако е един-два дни преди пътуването - парите не се възстановяват.

# 392
  • Майничка
Досега винаги съм правила застраховка отмяна на пътуване, независимо дали за семейна екскурзия или за пътуване на децата, ако става въпрос за предплатена сума над 150лв.

# 393
Миналата година детето се разболя един ден преди зеленото училище. Разбира се, не го пуснах. Пари не ми върнаха, казаха че такива са условията. Примирих се. Принципно и за почивка ако платиш предварително, има срок до който възстановяват парите, ако е един-два дни преди пътуването - парите не се възстановяват.

Това с примиряването е най-лесно. Имаш ли идея къде се виждат тези условия, за които са ти казали? В договора най-вероятно, който е подписан между туроператора и училището или се бъркам?

# 394
Досега винаги съм правила застраховка отмяна на пътуване, независимо дали за семейна екскурзия или за пътуване на децата, ако става въпрос за предплатена сума над 150лв.

Без каквато и да било застраховка са ми възстановявали пари до последното евро за пътуване в Италия. Ама нали сме Абсурдистан, тук всичко е възможно. Нали с цел застраховка е капарото? Останалата сума на какво основание се задържа и не се възстановява?

# 395

Това с примиряването е най-лесно. Имаш ли идея къде се виждат тези условия, за които са ти казали? В договора най-вероятно, който е подписан между туроператора и училището или се бъркам?
Предполагам, но аз договора не съм го виждала. Виж за застраховка отмяна е добра идея, но поне за училищните пътувания никой не ни е предлагал.

# 396

Предполагам, но аз договора не съм го виждала. Виж за застраховка отмяна е добра идея, но поне за училищните пътувания никой не ни е предлагал.

Тъй като и на мен никой не ми е предлагал аз ще искам да видя договора. Ако ми се опънат ще пиша мейлче до Господарите. Ние сме стари познайници с тях и съм им много благодарна за решаването на тогавашния ми проблем.

# 397
  • София
На вас не ви ли предоставят общи условия при пътуване на ученици?
За всяко пътуване, дори и еднодневно, получавам такива, под които се подписвам, че съм запозната и връщам заедно с капарото, за да приемат заявката ми.
Ето това са част от условията за предстоящото зелено училище на дъщеря ми.

# 398
Подписах една декларация, но не видях тази информация в нея. Може пък и да не съм обърнала внимание. Ще помоля госпожата пак да си я погледна. Благодаря ти за информацията, Mrs Jan.

# 399
Здравейте, майка съм на осмокласник. Интересува ме годишните оценки от осми клас, участват ли при формиране на дипломата във 12 клас ?

# 400
Това с прожектирането всеки час не ми харесва.
Според мен да се използват на таблет.
Вкъщи хартиени учебници.
На училище с електронните. За всеки час си отваря на таблета съответния учебник.
Но при такова ползване не ми е ясно как ще се контролира браузването в час из нета.
P.S. Някой ще каже - не всички имат таблет. Не знам за тях, но аз бих дала 130-150-200 лв., вместо да носи по 7-8-9 кг раница всеки ден.

Това е цена на прилична хубава раница, анатомична и пригодена да понася тежестите на учебниците, Категорично бих дала за таблет 200 лв, а не за раница.

# 401
Към последния пост само да допълня, че като е да дадат пари за последен модел смартфон на отрочето, родителите внезапно се сдобиват с пари, следователно могат да пренасочат тези пари към нещо малко по-смислено.

# 402
А аз съм убедена, че в повечето БГ домове вече има един таблет с лоши за игри характеристики, който си отседява в някой шкаф.. За учебници в PDF, oт които в час ще отваря 2-3 листа , мощността на всеки таблет е достатъчна.
Отностно достъпа до интернет и браузването - ха-ха-ха, в класа на моя петокласник редовно играят под чина на телефоните си, но едва ли биха посмяли да ръчкат в нета в час, когато таблетът е върху чина

Независимо по кабинетна или не система са, то на държавата няма да и дойде свръх разход да купи и по един учебник на двама ученика (на чин), за да не носят учебници в раниците. При кабинетната система дори ще е по-лесно и евтино, защото така ще е достъчно по един комплект на випуск. Примерно по География всички 5 класове карат в 401 стая при един учител, един учебник (или дори един на двама ученикам) ще е предостатъчно за всички 5 класове.. Ама къде ти чак такъв мисловен напън в МОН

Последна редакция: пн, 16 апр 2018, 15:25 от Frosch

# 403
  • Пловдив
Здравейте, майка съм на осмокласник. Интересува ме годишните оценки от осми клас, участват ли при формиране на дипломата във 12 клас ?
Вече не. В дипломата ще са записани тези от 11 и 12 клас. Годишните от 8, 9 и 10 клас ще са записани в свидетелството за завършен първи гимназиален етап.

# 404
  • Бургас
Ааааааа,и кой ще се "нагуши" с парички.Ще оставите толкова хора"гладни" с тези ваши предложения.Един учебник.............ха.

Общи условия

Активация на акаунт