Интериорен SOS /9/

• 121 293
  • 781
  •   1
Отговори
# 330
Ами като складирате неща отгоре, ще е грозно, разбира се. По-добре кухня до тавана в такъв случай.

# 331
В този ред на мисли (но клонящо към офтопика), нали сега са супер модерни рафтовете в кухните

Как аджеба се поддържа това?? Сигурно ставаш роб да бършеш прах ежедневно. И как се ползват тези съдове, дето пак цял ден са събирали прах.. Всичко трябва да миеш преди ползване.

# 332
Когато правихме кухнята не съобразих и не я направихме до тавана сега съжалявам много.И ние сме наредили разни глупости горе, които можеха да са в шкаф.Варианта е да направи по-малки шкафове по-нататък и тия боклуци пак да са вътре.

За мен тия рафтове са наказание.Много са красиви на картинка, но у дома никога няма да си ги причиня.

Моята драма с хола продължава, колкото наближава ремонта толкова си сменям мненията и трябва да реша вече какво искам.Мислех за много светъл паркет сивкаво-бял, сега налитам на естествено дърво цвят, светъл и топъл.То аз съм по дървените цветове по принцип, ама сега исках просто да е различно!

# 333
  • София
При девър ми е сивкаво бял паркета леко като състарен, целия му интериор -   дневна с кухня е в сиво бялата гама, ами не ми харесва седи едно такова студено/стерилно , няма живот , поне за мен .

И аз харесвам цвета на естественото дърво , светло тъмно кафяво, седи ми по топло по уютно .

Вкъщи кухнята ми е от орех и ванилия , пода ми е гранитогрес ванилия и кафяв паркет, в момента чакам оферта за трапезна, холна маса, нещо като скрин и един нисък шкаф от дъб . Всичко ми става доста дървено  Laughing и сега мисля какъв цвят да вкарам малко, че пък става доста еднообразно.
Определено залагам на всякакви цветове за вкъщи без бяло и сиво.
 Сега като се замсиля , вкъщи преобладават всички цветове на дъгата , без бяло , сиво и черно.

Спряла съм се на някакви тютюнени възглавници или нещо в цвят керемида, друг цвят за момента не мога да измисля  newsm78

# 334
Тези рафтове са непрактични за българския манталитет и начин на живот. Едва ли скоро ще видим масово такъв тип кухни у нас, по-скоро само по списанията. За подреждане на красиви предмети и съдове аз мислих, чертах и накрая реших да си взема за трапезарията мебел с плътни вратички в долната част и със стъклени в горната. Така ще има място и за скрито, и за показ,  няма да се прашат съдовете и ще се отразява още светлина в стаята, тъй като ще е до прозореца.

Не слагайте сивкаво бял ламинат/паркет, whatever, сивото няма да е вечно на мода. Ако ще е дърво или имитация на дърво, изберете някакъв по-естествен дървесен цвят. Ако не е червеникав или прекалено жълт, на всичко ще върви.

# 335
Едва ме навихте за естествения цвят на дърво на ламината, че при нас ще е ламинат Simple Smile Не заради модата, просто много обичам този топъл цвят на дърво.

За хола съм замислила точно една такава мебел тип витрина в която да подредя сервизите, но не като едновремешните.Плътни врати с хубави рамки, долу изцяло дърво, горе със стъкло.Просто за момента в кухнята няма къде, а в хола има място.

# 336
  • София
Я покажете една такава витрина, че и аз искам нещо подобно , ама не мога да го измисля  newsm78

# 337
Харесват ми много откритите рафтове, но не мога да си го причиня.

# 338
В какъв смисъл откритите рафтове са непрактични за българския манталитет специално? Според мен за всички са непрактични с непрекъснатото бърсане Grinning

# 339
Мад ни нарече консерви Simple Smile
Шегувам се, разбира се!

# 340
Е, ай ся! Simple Smile И аз нямам такива, значи и аз съм консерва. Wink

В смисъл, че имаме съвсем различно минало, възпитание и начин на живот от хората в развитите страни, където тези рафтове ги има от години. Моята най-близка приятелка във Франция живее в над 130 годишна къща и има такива рафтове в кухнята, за нея не е мода и не е нещо травмиращо за чистене. Тя казва, че така всичко вижда и всичко й е под ръка. И аз обичам всичко да ми е под ръка, но не обичам всичко да се вижда. Ако просто натрупам някакви чашки и чинийки за чай една върху друга на един рафт и това ми е постоянно пред погледа - ще откача, много мразя натурии на показ. Консерва, та дрънка. Grinning

# 341
Да и аз съм като Маделин.Обичам всичко да ми е скрито в шкаф.Не съм подреден човек и това постоянно да трябва да подреждам, пререждам, за да изглежда добре ме побърква.Всичко в шкафа, на мястото си и толкова.Но сестра ми е коренно различна и има рафтове в тях!А и мисълта за чистене на прах ме отблъсква още повече.
Имам от тези старите витрини със стъклени врати и в тях държа разни сервизи.Преди ползване всичко премивам, но не съм бърсала прах от година.Само като се сетя колко време ще замине за това и се отказвам.

# 342
  • Асеновград
Здравейте, правим малко преустройство вкъщи, имахме камина в ъгъла на всекидневната, махнахме я и сега ще сложим масата за хранене там. .

Иска ми се да е визуално отделен къта за хранене от останалото обзавеждане и залепихме тапет на тухлички

Идеята ми е да постигна “близо до природата”-ефект и много искам да тупна едно тревно зелено килимче под масата
Ей това

Според вас добре ли ще се получи? Дайте ми съвет

# 343
Цветово сигурно ще се получи, но аз под трапезарна маса килим не слагам! Не заради трохите от децата, просто познавам себе си, все нещо ще плисна слагайки/махайки чиния!
А това рошавкото как точно ще го чистиш от трохи? Аз съм любител на килими, не мога да си представя стая за живеене без тях, студено и офисно ми изглежда Thinking но пък точно под и около трапезарната маса...
А и столовете напред назад, нали не очакваш всеки да си го хване с две ръце и внимателно да го сложи на място и при сядане и при ставане... слагам филцови тапички и се влачи с чиста съвест по паркета или теракота...

# 344
  • Асеновград
Да, така е, но така ми харесва това килимче, че май ще го прежаля. Сега нямам килим под масата, на паркет е. Може и да го сложа до дивана Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт