Интериорен SOS /9/

• 121 300
  • 781
  •   1
Отговори
# 345
Да и аз така мисля за килима.Само в кухнята нямам нищо меко.В майка ми има и е пълно с трохи, особено като се съберем с децата там настава "веселба", а и постоянно някой край е загънат от нечии стол.Но това е лично мнение.
Аз днес си харесах едно килимче за бъдещата детска стая и така ме сърбят ръцете да го купя, че и намалено ама мъжът ще ме убие Simple Smile

# 346
  • ...
Здравейте Simple Smile

Чета ви от известно време и всичко ми е много полезно Simple Smile Предстои ми голям ремонт на цял апартамент, включително кухня и баня. Кухнята, трапезната маса и хола ще са на 1, в помещение горе долу правоъгълно 4/6 метра. Проекта на кухнята е готов но имам 2 проблема, които не мога да реша и реших да се допитам и до вас.
1. Какви плочки биха отивали за кухненски гръб?
2. Какъв цвят или цветове (може в кухнята да е друг) да избера за стените. Няколко уточнения:
Ще  запазим съществуващия под, който е еднакъв в цялото помещение (плочки имитиращи гранит в кафяво/червена гама), ще запазим и дивана, който е тъмно кафяв. проекта на кухнята е:

много благодаря!

# 347
По отношение на рафтовете в кухнята да ви кажа, голяма тъпотия са. Едно заради прахта, второ просто си е грозно да гледах натрупани тенджери, тигани, чинии и купички. Правят ги защото да по-евтин вариант от шкафа, ако и да си ги барнали с фотошопа.
Подведена от такива, сложих и аз рафтове на едната част - ей, съсипах се да ги редя - няма и няма и все е грозно.
Сега сложих там едни огромни гювечи, заедно с цветна битова керамика и само така ги понасям.

В кухнята имам килим, там е и масата за хранене / трапезарията, както сега е модерно да се казва/
Памучен е, много шарен и внася нотка свежест и закачка. Трохите се метат от него лесно, лек е може да се тупа също.
Дългокосмест не бих сложила, постоянно ще подозирам, че е завъдил живот.

# 348
Evangeliya - поне от проекта пода изглежда кошмарно грозен. Аз лично бих го разкарала, така и така ще къртите всичко.

Ако го запазите, прочките трябва да са в тъмната гама и едноцветни.
Цвета на кухнята ми харесва, поне на моя монитор се вижда ванилия като цвят.
Цвета на стената също ми харесва много. Една идея към портокаловото спроед мен ще заспи напълно.
Само пода е ужасен, с един ламинат в дървесен цвят ще светне просто.
Тогава бих направила кухнята ванилия и черно, а не ванилия и дърво като е сега.

# 349
Здравейте Simple Smile

Чета ви от известно време и всичко ми е много полезно Simple Smile Предстои ми голям ремонт на цял апартамент, включително кухня и баня. Кухнята, трапезната маса и хола ще са на 1, в помещение горе долу правоъгълно 4/6 метра. Проекта на кухнята е готов но имам 2 проблема, които не мога да реша и реших да се допитам и до вас.
1. Какви плочки биха отивали за кухненски гръб?
2. Какъв цвят или цветове (може в кухнята да е друг) да избера за стените. Няколко уточнения:
Ще  запазим съществуващия под, който е еднакъв в цялото помещение (плочки имитиращи гранит в кафяво/червена гама), ще запазим и дивана, който е тъмно кафяв. проекта на кухнята е:
Скрит текст:

много благодаря!
каква е височината на помещението? Тези шкафове изглеждат долу 85-90, а горните да кажем 80, но... ако между горните и долните е 60, нещо не ми излиза височина на стая (230-240см толкова ли е?) или просто горните са качени по-нависоко (на модела май малко по високо отколкото е широк плота, т.е. повече от 60см. Аз бих сложила гръбче като плота и страницата на долния шкаф, някак по-завършено ми изглежда.  Странно ми е още, че на едни шкафове корпуса изглежда дърво (на поличката под 3те вратички, на страничния шкаф), а на други се вижда като вратичките (полиците долу до фурната и горе странично). Т.е. на едно и също място горен с една страница, долен с друга, странно!
В кухнята не виждам причина да е друг цвета на стените, то там стени свободни почти няма Rolling Eyes
На това кафяво-червено на пода (ръждиво) и кафяв диван абсолютно всички цветове можеш да сложиш, т.е. остава вътрешното усещане кое точно ти харесва и да си наместиш спрямо него допълнителен текстил. Успех!

Ей, Chuby, все те влече да вкараш черно Hands V

Последна редакция: вт, 27 фев 2018, 15:47 от peneva_a

# 350
Според мен, ако решите все пак да запазите пода, сложете плочките /гърба на кухнята едноцветен. Така, както е на снимката никак не си подхождат нещата-нито цветово, нито стилово. Имате ли снимка на пода?

# 351
  • ...
Благодаря ви peneva_a и Chuby за мненията Simple Smile

Чесно да си призная аз държах на рафтове, много ми харесват кухни даже само с рафтове отгоре, но заради трудната поддръжка исках да ми направят проекта с рафтове на някой места не само шкафове.
Височината е 260, но ще се слага окачен таван и сметнахме, че той поне 15 см ще отнеме. Шкафовете реално трябва да са до тавана, но докато не се сложи самия окачен таван не се знае колко точно ще са високи.
Пода и мен много ме тормози, но доста ще ни затрудни (финансово) ако и него сменяме Sad Ако мога да измисля начин да се съчетае с кухнята ще е чудесно.
Иначе плочките са такива:

Цветът на шкафовете ще е много близо до бял, но не от онова искрящото бяло (не знам дали правилно го обесних Simple Smile) Гръбче същото, като плота го мислих и аз, но по скоро ще ми е опция ако не намеря подходящи плочки.

# 352
Аз бих сложила светли и едноцветни плочки за гръб..Някак за да "отпуши" помещението, че пода е ....мамата си джаса.

# 353
Много моля да дадете мнението си за този полилей -
 в спалня мисля да го слагам. Това, което ме притеснява,
 е дали ще осветява достатъчно стаята - платът е по-скоро прозрачен,
 поне така изглежда на снимката /нямам възможност да го видя наживо, харесах го в един сайт/ Има три крушки по 40 W, стаята е към 15кв.
Flowers Rose

# 354
Не знам дали лесно се сменя под след като е монтирана кухнята, но ако не, сигурни ли сте, че сте готови да живеете още 10-15 години с този под? Не може ли някой евтин, но приятно изглеждащ гранитогрес да си сложите? Иначе при тези обстоятелства аз съм за едни светло сиви плочки, струва ми се, че видях в под някакви сиви петна.

# 355
Ох аз не бих изтърпяла пода, личен избор е и вкус, ама тоя цвят ще ме побърка.Гърба трябва да е едноцветен и светъл, да се слива с останалото, защото пода е достатъчен акцент.

Полилея изглежда много красив, но ако можете питайте дали е плътен плата, защото ако е, няма да е светло.И на мен ми беше много трудно да намеря оптимално решение за спалнята и кухнята, аз държа да ми е много светло, ама много.

# 356
Пак ще се върна на пода, честно бих живяла на чист бетон, но не и на тази шарения.
Поорежи от бюджета за друго, но го махни - чудовищен е.
Плочките предложени ви за гръб на кухнята са страшно, ама страшно акцентни - вадещи очите е най-точно казано, но пък са красиви.
Отиват на едноцветни кухни в светлата гама и тъмни кухненски плотове.

На такъв под отива само тъмна кухня, както ми казаха - праскай черно, при него няма лабо    Stuck Out Tongue Winking EyeJoyHug

Значи на такъв под слагам кухня в тъмно кафяво, с плочки за гръб тип ванилия - друго нищо.

# 357
Платът на полилея не е плътен, бяла органза някаква...., ох.....и аз не искам да ми е тъмно, пък било то и в спалнята. Май не става така по интернет да се избира полилей. Друго си е на живо като се види, но го няма близо до мен по магазините.

# 358
  • ...
Ох много ви благодаря! май започнах да се замислям за смяна на пода,защото кухнята си я искам бяла...

# 359
  • In transit
Еванджелия, тези плочки са ужасни наистина. Ако се колебаете и не ти харесват по-добре ги сменете сега, после ще съжаляваш, че не си ги сменила когато е можело. Има много хубав и евтин гранитогрес, който имитира дърво или поне да е едноцветен.

Общи условия

Активация на акаунт