Интериорен SOS /9/

• 120 293
  • 781
  •   1
Отговори
# 690
Всъщност не разбирам от стилове, пуснах търсачката да ги разгледам и от всеки ми харесва по нещо. Може би не съм се изразила много точно, но от 10години хола и кухнята не са освежавани /дори пребоядисвани/ и вече е крайно наложително, дивана е за претапицирване понеже на две места е скъсан, секцията искам отдавна да я махна понеже е малка за телевизора и всичко това налага някакви промени. Съответно трябва да се избере цвят за дивана и някакви модули за секция, цвят на стените и доколкото е възможно всичко това да се съчетае с наличното, защото не ми се дават много пари за ремонт. Холът не е от най-светлите и затова искам цветовете да са така съчетани, че да го отворят и да изглежда по-светъл.
Мисля си ако дивана е със светлобежава дамаска /нещо като възглавниците и столовете/, но пък дали няма да се слее с пода и стените .... и аз незнам иска ми се да съчетая така нещата, че да е уютно и просторно /а и да не си личи всяка прашинка и косъм - имаме джак ръсел/. Затова ми се иска някакво предложение от вас за цвят на дивана и стените, а и съответно нещо друго...

# 691
Аз единствено бих искала с две ръце да се подпиша под съвета на Madeleine за по-хладни цветове. Всичко е според мен много топло в стаята, което носи усещане са претрупаност и визуално смалява стаята. Хладните цветове визуално разширяват помещението, правят го по-светло, леко и просторно. Бих сменила цвета на стените в някакъв стдуден бяло-сивкав нюанс или нещо зелено. Надявам се не те обиждам, но поне на снимката прасковеното на стените и оранжевите щори на мен лично ми изглеждат неподходящи и идват в повече на фона на останалите топли кафяви и бежови цветове. Бих сложила повече бяло в стаята - например секция, пердета.

Понеже и у нас имаме стая, която е доста тъмна, препоръчвам латекс Dulux Light and Space, разликата определено се усеща и за мен си струва всяка стотинка.

# 692
Това, което ми направи впечатление от обзавеждането е, че стаите са доста оскъдно осветени. Помислете и в тази посока. Дивна от кухнята е прекалено ретро.

# 693
Макарон, благодаря за съветите за боята, определено ми харесва.
Холът определено не е светъл, а в кухненската част въобще няма прозорци /просто апартамента е направен от два двустайни в един четиристаен и разпределението му е малко нестандартно/, за сметка на това детската и спалнята са доста светли.
Диванът в кухнята е не само ретро, но  и самото разположение е супер неудобно и честно казано все повече избягваме да се храним там. Затова искам там да обособя удобен кът за хранене за 4човека /имаме две деца на 10 и 8г./. Като цяло и хладилника много ми се пречка и незнам на къде да го разместя, но пък ми е много удобен и не мисля да го сменяме.
Моят мъж твърдо отказва светъл диван от гледна точка на подръжка, така че май пак ще е някакъв тъмен цвят...
Светла секция, но по-точно каква ...

# 694
Дам помещенията определено са слабо осветени, сменете с по-силни крушки, ако няма подходящи ЛЕД, сложете газени, но нека светят по-добре. Особено в кухнята. За боя за тавани и където другаде решите да е бяла - Spirit Impeccable white. Българска е, но има този лилавеещ нюанс, който много освежава.
За стените аз бих предложила светло синьо, но е капризен цвят и не на всеки се харесва. Има разни лилавеещи сиви, маслинено зелени... Все ще увеличат пространството. За секцията... аз съм фен на тъмното дърво, за да тежи и да е акцент. Примерно много тъмен орех, дъб коняк..... Но пък ако не ви харесва, пробвайте с някой ясен или бреза. Розовеещото дърво може би ще се върже с по-студените цветове за стената.
Хубави пердета задължително. И килим, който не е в кафяво и бежово.

# 695
Здравейте! Днес цял следобед четох  и разглеждах снимките. Изключително полезна тема!
Нивиана,  как да скрия този циментен, уж шпаклован и оцветен трегер, както и инсталация на камина с водна риза, която вече е махната? В момента са частично скрити зад бюрото ми. Очаквам в най-скоро време майстори, а още не знам какво да искам от тях.
Освен това искам да променя визуално моята холокухня с разместване на мебелите, смяна на килим, калъфи  на диван и евентуално смяна на щорите с пердета, както и цвета на стените. Ще подхожда ли цвят зелена ябълка на  цвета на кухнята и секцията?  Нямам бюджет за генерална смяна. Само ми се ще да стане по-шик.Единствено бих купила ново бюро, защото сегашното е доста старо ( но много удобно) .
Моля всички , дайте идеи! Ето снимков материал.
Скрит текст:

Последна редакция: сб, 26 май 2018, 19:30 от K.A.G.

# 696
Здравейте дами,
В голяма дилема съм с избор на цвят за детската стая на синът ми-5г.
Стаята е малък квадрат 11 кв. М. Северна и гледа към заден двор.
Той още е малък и не може много да формулира какво му харесва, но определено не желае бяла стая. Като че ли по му харесва дървесен цвят- по магазини и в нета му показвам варианти. А и е в преходен период, нито е за много детска,а от друга стана си е малък още.
Ще бъде изработена от ПДЧ на Егер- и тук идва проблема- нищо не мога да избера. Или са много тъмни цветовете, или пък доста грапави- мисля си че за бюрото не е ок. Или пък сивеят, а стаята като е северна май не е добър вариант, а и паркета е естествен дъб, по жълтеникав топъл цвят.
Голяма дилема ви казвам. Възможно е да понашаря я с малко бяло , я зелено. Но основният цвят адски ме затрудни.
Ако някой скоро е правил с такова пдч и има идея или мнение моля да сподели:-)))
Трябва спешно да реша, че майстора идва във вторник да поръчваме.

# 697
Защо не я направете в бежовата гама. Стените да са цветни и така ще има контраст .
Егер - памук, слонова кост, ванилия . Или комбинирайте два цвята .

# 698
  • Canada
Макарон, благодаря за съветите за боята, определено ми харесва.
Холът определено не е светъл, а в кухненската част въобще няма прозорци /просто апартамента е направен от два двустайни в един четиристаен и разпределението му е малко нестандартно/, за сметка на това детската и спалнята са доста светли.
Диванът в кухнята е не само ретро, но  и самото разположение е супер неудобно и честно казано все повече избягваме да се храним там. Затова искам там да обособя удобен кът за хранене за 4човека /имаме две деца на 10 и 8г./. Като цяло и хладилника много ми се пречка и незнам на къде да го разместя, но пък ми е много удобен и не мисля да го сменяме.
Моят мъж твърдо отказва светъл диван от гледна точка на подръжка, така че май пак ще е някакъв тъмен цвят...
Светла секция, но по-точно каква ...

Не е задължително да е секция. Можеш да сложиш и един бял скрин за телевизора. Холната масичка може да е стъклена, за да създава усещане за лекота, един светъл шаги килим, тъмно сив диван, големи картини на бледо сиви стени. над трапезарната маса едно огледало в 'златна' рамка. Саксията с големия кактус също можеш да я напръскаш със златен спрей и да покриеш пръстта с бели камъчета... Много ми хареса този кактус! Можеш да поразровиш с пинтерест и да постнеш тук как ти самата ги виждаш нещата също.

Кухнята е мрачна наистина. Аз бих сложила едно огледало на късата стена и бих заложила на добро осветление. Хладилникът бих го преместила на мястото на дивана, в ъгъла на кухнята. От диванчето бих оставила само по-дългата част, претапицирана в цвят подобен на плочките и бих му разменила мястото с хладилника. Две декоративни възглавнички отгоре и ще стане супер.

# 699
Polar bear,  благодаря идеите ти ми харесват. Дивана в кухнята и аз го виждам подобно на теб, само че ми се струва, че ако го разменя с хладилника и съответно има маса пред него много ще затвори входа към кухнята. Но ще поразместя и ще видя, лошото е че хладилника трудно се мести, понеже е с разни маркучи свързани към вода, тоест някъде около мивката /даже незнам точно как и къде са прикрити/.
Сега ще ви споделя долу горе как ги виждам аз нещата.
За хола - дивана отново ще е тъмен, може би тъмно сив /харесва ми ето тази дамаска/, вероятно с някакви светли възглавнички за декорация, който да се вържат със светлата част на секцията, точнокакто е на снимката

Стените ще са много светли бяло към сиво, стената, на която ще е телевизора ще е малко по-тъмно сива, секцията ще е може би от два цвята светъл и тъмен /няма как да избягам от тъмния цвят съвсем, все пак цялата кухня е такава, а и вратите/. Може би нещо подобно като на тази снимка

само че секцията ще е нещо по-малко, харесват ми подобни на тези

Холната маса, макар че е голяма ни е доста удобна, понеже на нея си държим лаптопите, а и понякога хапваме на нея, мисля да не я сменя, а отгоре да сложим бял плот, нещо подобно

макар че ако трябва да съм честна точно така както изглежда нещо не ми харесва особено, но това ще го мисля в последствие като видя как ще се получи със секцията и дивана, в крайна сметка може и да я сменим.

За цветята - всичко съм уморила, останал ми е само един бамбук, така че цветя нямам вече Confused

За сега така ги виждам нещата, незнам дали ще е добре така, иска ми се и Нивиана да се включи, преди да предприема някакви действия.

# 700
Здравейте! Днес цял следобед четох  и разглеждах снимките. Изключително полезна тема!
Нивиана,  как да скрия този циментен, уж шпаклован и оцветен трегер, както и инсталация на камина с водна риза, която вече е махната? В момента са частично скрити зад бюрото ми. Очаквам в най-скоро време майстори, а още не знам какво да искам от тях.
Освен това искам да променя визуално моята холокухня с разместване на мебелите, смяна на килим, калъфи  на диван и евентуално смяна на щорите с пердета, както и цвета на стените. Ще подхожда ли цвят зелена ябълка на  цвета на кухнята и секцията?  Нямам бюджет за генерална смяна. Само ми се ще да стане по-шик.Единствено бих купила ново бюро, защото сегашното е доста старо ( но много удобно) .
Моля всички , дайте идеи! Ето снимков материал.
Скрит текст:

Сложете огледала на гредата, ще изчезне.
Ако искате зелена ябълка, давайте.
Сменете дръжките с черни.
Сложете сиви килими да оберат червеното.

# 701
Здравейте дами,
В голяма дилема съм с избор на цвят за детската стая на синът ми-5г.
Стаята е малък квадрат 11 кв. М. Северна и гледа към заден двор.
Той още е малък и не може много да формулира какво му харесва, но определено не желае бяла стая. Като че ли по му харесва дървесен цвят- по магазини и в нета му показвам варианти. А и е в преходен период, нито е за много детска,а от друга стана си е малък още.
Ще бъде изработена от ПДЧ на Егер- и тук идва проблема- нищо не мога да избера. Или са много тъмни цветовете, или пък доста грапави- мисля си че за бюрото не е ок. Или пък сивеят, а стаята като е северна май не е добър вариант, а и паркета е естествен дъб, по жълтеникав топъл цвят.
Голяма дилема ви казвам. Възможно е да понашаря я с малко бяло , я зелено. Но основният цвят адски ме затрудни.
Ако някой скоро е правил с такова пдч и има идея или мнение моля да сподели:-)))
Трябва спешно да реша, че майстора идва във вторник да поръчваме.

Дъб, и хубаво синьо. Нищо , че е север. Топъл дъб и добра гама синьо - сиво.

# 702
Нивиана, благодаря за съветите! Ще  мисля над предложенията ти.

# 703
Здравейте Нивиана , както и всички пишещи в темата. Имам нужда от помощ , изпаднали сме в голяма чуденка  с мъжа ми. Строим нова къща, и сме на етап инсталации и отопление. От тук идва и проблем с подовите настилки, за които не можем да вземем решение и моля за съвет. Къщата е на 2 етажа , 1 етаж е общо помещение с размери 7 на 10 метра , в което има кухна, хол, трапезария, стълбище (открито) , малка баня и антре(има скица).Много искаме в кухнята и баните да пуснем подово отопление , ясно е че там настилката ще е плочки . Проблемът идва в холо-трапезарията , и двамата много искаме да е естествен дъбов паркет (тип дюшеме) , но ако е това , доколкото знам не може да сложим подово , защото ще е не ефективно.
За кухнята имам ясно изградена концепция какво искам  бял ,полиран гранитогрес  и тъмно сиви шкафове. Пода в хола също ще е тъмно сив. В средата на помещението ще има висяща от тавана стъклена камина. Около камината някъде ще е трапезната маса , още не е съвсем измислена , както и как ще е завъртяна камина. Като около камината , задължително трябва да има някаква не горима подова настилка. Мисля си, дали и пред входните врати не трябва да има някаква по-устойчива настилка.

Моята идея 1: Бял под кухня, сиво дюшеме останалото – подово Няма .
https://planner5d.com/editor/?key=b0e9ab9606c6623b441e42d100720362

Моя идея 2: Бял под кухня, сив гранитогрес  останалото – подово Има. Аз не съм любител на плочките , но съм готова на компромис

Идея 1 на мъжа ми. Бял под кухня , холова част сиво дюшеме, трапезна част сив граногрес. Остава проблем стълбището, то с каква настилка да е. И според мен 3 типа настилка ще се бият много, нещо не ми допада , не мога да си го визуализирам. Подово няма в холовата част.
https://planner5d.com/editor/?key=1867b70bf1cf29482eb607b13297176c

Идея 2 на мъжа ми: Бял под кухня, сиво дюшеме останалото, пред вратите (входна, задна и хебе шибе) и камина  сив граногрес. – подово има някакво частично.
https://planner5d.com/editor/?key=c42d85fabb2e9f2982e73dbebb58686b

Белият граносгрес в кухнята с размер 60/60 или 60/120
Скрит текст:

Сивият гранитогрес е нещо подобно с размер 60/120 или по-голям.
Скрит текст:

И нещо такова си представяме паркета в хола.
Скрит текст:

Много се извинявам за дългият пост , приемам всякакви съвети, мнение, опит и идеи. Имам е около 2 седмици да вземем решение.

# 704
  • Sofia
Лично аз бих направила една настилка навсякъде -гранитогрес с подово. Без разлика в цветове и текстури. Дава усещане за простор .

Общи условия

Активация на акаунт