Да бягат болестите надалече от октомврийското човече! - Тема 20

• 74 746
  • 741
  •   1
Отговори
# 270
Според мен с плодовете си е до дете.
Аз цитруси не давам и изобщо никакви екзотики / изключая авокадото/ - ще ги дам към три години.
Ние си гледаме домашна арония и боровинки - правим си сироп от тях, става божествен. Много го обича, с вода го пие та се къса.
Ели, тя пропи с плодова вода лятото, която аз постепенно разреждах все повече и повече, докато си почна да си пие чиста вода.
Чайове също не давам никакви, билките са сериозна работа и ще изкачам до следващата зима за тях.
Но това са си мои решения съобразени с нея все пак.
За дъвченето - всичко което могат да гризат резците няма проблем - солети, бисквити и т.н.
Обаче трябва ли да се дъвче нещо с кътниците / които още ги няма/ гълта като мисирка, нарочно дадох по-едри парчета - задави се.
Ще чакаме явно кътниците да си продъвче.

# 271
Моята има само предните четири зъба и ако й дам солета, просто ще отхапе голямо парче и ще се задави. За туй и не давам.
Чай само от шипка за попарата сутрин, не се запича. В яслата си им дават билков чай, не е имала проблеми. То там и пастет е яла и мандарини...

# 272
Значи спокойно мога да давам и аз чай от шипка.Дано го пие де.

# 273
И мойто маймун изяде на баща си пастета тука даже, че то и рибен Stuck Out Tongue Winking Eye
Зъби има девет, проби единя кучешки най-накрая.
Обаче и аз мисля да спретна един сок от нар по идея от Ели Innocent

# 274
  • София
Аз киви дадох да ви кажа. Чисто не го яде, но пасирано с други плодове се одобрява. Давам банани, ябълки, круши, киви. Мандарините и портокалите не ги хареса. Друго май не съм давала от по-екзотичните плодове.

Имам домашни компоти без захар от сини сливи, ябълки и кайсии. Страхотни са и си ги яде с кеф.

# 275
Здравейте, момичета Simple Smile
Много време не съм писала поради липса на време.
Поли, честито  bouquet

# 276
Поли, страхотни новини, да стъпва смело напред Гери!

Киви давам от 6 месеца сигурно, само него трудно да яде, че парченцата са трудни за хващане, но на плодова салата. Кълцам на ситно няколко вида плод, заливам понякога със сок, например портокалов и като е студено от хладилника е много освежаващо. Любима комбинация му (ми Blush) е киви, ягода и авокадо. Може да опитате така за неядящите плодове, вкусно е. В подобна форма давам и зелении на салата (айсберг, чери домат на ситно и разбърквани за спойка с меко авокадо), защото последно като опитах в "свободна" и се задави доста зле.

Таа.. какви салати давате, все се чудя дали зеленото му е достатъчно?

# 277
  • Варна
Добро утро и честит Двоен празник които каквото празнува Heart Wine Glass Gift People Couple With Heart
Мойте диванета обичат :
ябълка и банан предлагала съм други плодове но се мръщят и не искат
Обичат много салата от зеле и моркови, обичат да гризкат Краставичка морков понякога репички,  чушка,
Ии май е това те не са от много яшните но гледам да им давам някакви витамини.

# 278
Фиффи в Бразилия е друга бира, тука Малък Сечко ситно, леко вали на парцали JoyStuck Out Tongue Winking Eye

Зеленчуци се яде това лято от нашата градина, принципно е хубаво да се изчака до година и половина за тях, макар че много дечица си ги ядат и така. Това лято дадох сурова краставица и я повърна с отвращение.
Така, че като наспори градината това лято краставици, черите и други тогава ще яде. Същото ще е с малините, ягодите и другите.

# 279
Чуби, а ако не е сурова краставицата каква би могла да е?
Иначе и моя се е потрисал от краставица, но аз пак предлагам и ако иска яде. Иначе имаме и овощна и зеленчукова градина на село, яде още лятото голяма част от плодовете и зеленчуците, но вече не иска нищо.

# 280
Домат и краставица хапва сурови, давам парченца да си гризка или към обяд/вечеря, или докато приготвям въпросните обяд/вечеря, за да не мрънка много. Обича и на салата, шопска или капрезе, правя на кубчета, за да може и той да яде. Моцарелата много настървено я обира къде с вилица, къде с ръка граби Simple Smile Морков ако дам, само го рендосва и плюе парченца из цялата къща. Обаче зеле и морков е идея, ще направя на ситно и да видим. В яслата редовно има за обяд салата настърган морков или червено цвекло и уж яде, но вкъщи не  е супер фен. Цвекло яде всъщност навън ако има мариновано, ноо цапаницата се досещате каква е.

Чуби а защо зеленчуци трябва след година и половина, за първи път чувам..

# 281
Зелечуците сурови след година и половина се давали щото са трудно смилаеми за детското стомахче, след операцията и на мен ми бяха категорично забранени и то цял месец.
Краси краставицата на пара яде, според мен е адска гняс, но на нея не и пука.
Така или иначе сурово нищо не яде освен авокадо и банан, другите ги повръща или направо плюе.
Ще почакам лятото да израсте още и пак ще пробвам.

# 282
Мойто голям всеядец ще излезе значи, на кой да прилича Bowtie Гризе като заек, е вярно, малко отива в корема, щедро ръси по земята, ама аз пак се радвам, че проявява интерес. С плодовете е малко странен, яде да кажем праскови като невидял и в един момент вече само тръска глава и не иска да опита. Онзи ден ме замерва с любимите си преди това малини. Мисля си все пак, че както на мен не ми се яде всеки ден пиле с картофи, макар и много да го обичам, така и той си има предпочитания. Ето днес за закуска си направих кускус със сирене и масло, на него уж по-здравословно овесени ядки с чия и фурми и седнахме двамата на масата. Е напълно ми отказа овесените ядки и сочи ли сочи кускуса. Ми разменихме закуските, какво да правя Simple Smile

Само много ме дразни, че все маже и мята храна по земята. И то съвсем преднамерено, протегне ръка настрани, погледне ме мръсно и пусне Astonished Понеже не яде по много, досега му се разминаваше, но започнах да го свалям от масата вече. Можем да си вземем една кокошка да кълве по пода Simple Smile

# 283
  • София
Мойто голям всеядец ще излезе значи, на кой да прилича Bowtie

Много ми хареса и е много валидно и при нас! Бузите са се напомпали сериозно. Почти всичко се яде. Само една риба тон и патладжан ми отказа Grinning

# 284
При нас са карфиол и манго, макар че нещо напоследък и манго май прояде Joy Обаче трябва да призная, че не съм го пробвала с трите неща, дето не ям (например домати с ориз) Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт