Пубертетът при момчетата

• 123 458
  • 1 293
  •   1
Отговори
# 1 185
Той пак, ако има само една раничка - добре Joy Моите ритат, падат с колелета - целите им крака са в ранички! Да не говорим за разчесването на ухапано от комар... Според мен излишно се шашкаш.
Благодаря, дано си права.
Ако не беше специално разказал за това, че другите са били ухапани, изобщо нямаше да забележа тази раничка. Драскотини по колената, синини по ръцете също има...тях не ги броя...

# 1 186
Дете, което го е страх да признае на майка си за кърлеж... Истерия заради малка раничка?!? Преди време заклейми мастурбацията. И още, и още. Катерица, много си ми си симпатична, но изпадаш в крайности, вредни за детето. Дано се замислиш.

# 1 187
Останала си с погрешно впечатление, нямам склонност да заклеймявам.
Относно кърлежите - знаеш колко много са тук. Ухапани и заразени също. Попитах за съвет, истерии няма. Фобията ми от кърлежи е заради конкретен случай преди 10 години, когато беше починала майка, ухапана от кърлеж. Благодаря за мнението.

# 1 188
Тогава знаеш за какво да следиш около месец - зачервяване около раничката.  Не познавам човек тук, който не е хапан от кърлеж. Намали тревожността, психясваш детето. Поне пред него се дръж по-хладнокръвно.

# 1 189
Тогава знаеш за какво да следиш около месец - зачервяване около раничката.  Не познавам човек тук, който не е хапан от кърлеж. Намали тревожността, психясваш детето. Поне пред него се дръж по-хладнокръвно.
Благодаря много. Ще наблюдавам.
Знам, че болестите са различни и симтомите понякога идват след години. Но никога не съм се консултирала със специалист, нямам опит. Затова попитах тук за съвети.
Скрит текст:
Една моя лекторка беше разказвала, че е стигнала до инвалидна количка, лекарите са мислели, че е с остеопороза, после ревматизъм....докато не откриват, че преди години е била заразена от кърлеж.

# 1 190
FSME ваксина имате ли?
Порови в нета, има купища информация за борелиоза и други кърлежови гадости на немски.

# 1 191
  • Варна
Останала си с погрешно впечатление, нямам склонност да заклеймявам.
Относно кърлежите - знаеш колко много са тук. Ухапани и заразени също. Попитах за съвет, истерии няма. Фобията ми от кърлежи е заради конкретен случай преди 10 години, когато беше починала майка, ухапана от кърлеж. Благодаря за мнението.

Просто наблюдаваш за зачервяване и грипоподобни симптоми.Хубавото е, че знаеш че има вероятност да е това.
Не показвай паниката си пред детето. Сърце ми се свива като видя 18-19 годишен младеж с хипохондрия. Точно във времето когато трябва да лети, той мисли за болести и смърт.

# 1 192
Да, потърси информация за борелиоза и лаймска болест, има кръвни тестове, които могат да се направят. Аз също имам хипохондрия, и ненавиждам кърлежи. Разбирам страхът ти, но е важно и доверието и психиката на детето

# 1 193
  • София
Аз пък на твое място бих го завела до личния лекар. Да погледне мястото и да каже дали всичко е наред. Ако трябва да промие раничката и да му бие една инжекция профилактично /ако прецени/. Проблемите, които един кърлеж може да направи изобщо не са за подценяване, особено, ако не е намерен цял и не е изваден, както си трябва.

# 1 194
Благодаря ви много.Flowers Rose Тази сутрин мястото е все още зачервено, като от раничка.  Ще имам предвид за кръвните тестове.

# 1 195
Ама само раничката, или на кръгове?

# 1 196
И аз имам хипохондрия и се усещам, че я предавам и на детето си.

# 1 197
Прясно от днес.
14-годишният беше на РД на палатки в гората от вчера следобед до преди малко. Лагеруване както си трябва с огън, поход, събиране на дърва, храна печена на пръчка, бране на диви череши и прочие момчешки интересности. Намерих само 1 кърлеж, незабит добре  още. Другите момчетата са имали по няколко още снощи, махали са ги сами. Никой от родителите не беше притеснен, като разбра. Само си припомнихме едни на други да проверим момчетата основно след къпане. Толкоз.

# 1 198
Ама само раничката, или на кръгове?
Четох, че кръгове могат да се появят до 4 седмици след евентуална зараза.
На път и излети вече задължително  ще му слагам  в раницата  да си има картата /пинсета за кърлежи, която я предлагат в аптеките, а не да чопли с нокти.
Благодаря ви много за мненията. Спокойни и слънчеви събота и неделя ви пожелавам.Nature High Brightness Simple Smile

# 1 199
Аз пръскам с репелент, но едва ли има гаранция.

Общи условия

Активация на акаунт