Употребявате ли алкохол и ако да – колко често?

• 43 641
  • 389
  •   1
Отговори
# 285
  • MI
Освен битов алкохолик съм и кафеен наркоман, там дори има замайване и силна раздразнителност ако ме закачиш сутрин преди кафето. Joy Всъщност ми е много по-голям проблем ако няма кафе сутрин, отколкото ако вечер липсва вино.

# 286
Освен битов алкохолик съм и кафеен наркоман, там дори има замайване и силна раздразнителност ако ме закачиш сутрин преди кафето. Joy Всъщност ми е много по-голям проблем ако няма кафе сутрин, отколкото ако вечер липсва вино.
И аз обожавам кафето сутрин. Не съм нервна преди него, ама то ми прави началото на деня мнооого по-хубаво. Simple SmileSimple Smile Обичам си кафето от кафеварка, преди си го мелех сама различни видове, няма такъв кеф. Сега съм заточена на обикновено кафе, докато не дооправим кухнята. Чакам с нетърпение, ще си взема и кафемашина да видя дали няма да открия нови хоризонти. Simple SmileSimple Smile

The Catcher in the Rye, аз нямам желание да споря повече и да наливам от пусто в празно едни и същи неща. Освен това не изпитвам нужда да се оправдавам или да оправдавам останалите пишещи в темата. А, ако ти или някой друг ни възприема за алкохолици било то битови или обикновени, това си е негово право. Wink

# 287
  • MI
Кафеварка форевър! Обичам аромата, който се разнася из целия апартамент сутрин. Heart

# 288
Несравнимо е кафето от еспресомашинката. И аз години наред пиех по две кафеварки до обяд, но от машината ми харесва много повече, особено като сложиш хубаво кафе

# 289
Несравнимо е кафето от еспресомашинката. И аз години наред пиех по две кафеварки до обяд, но от машината ми харесва много повече, особено като сложиш хубаво кафе
Още малко и ще видя, после може да досадя малко из темите да разпитам кое е хубаво кафе за машина. Simple Smile

# 290
  • MI
Зависи много от машината, с домашните не става еспресо като с професионална. Пробвах и се върнах на моката, като искам еспресо - в бара.

# 291
Още малко и ще видя, после може да досадя малко из темите да разпитам кое е хубаво кафе за машина. Simple Smile

За мен едно от най-добрите масови кафета е червеното на Давидоф, когато е на промоция е най.добре

# 292
Ние купуваме и от трите на Давидоф. И там се разписваме пак с по чаша-две на ден. Което пък ни прави битови кафеманиаци.
Обаче успях да опитам Ловак. Донесоха ни го от производители от Виетнам. Много интересен мек вкус. На мен малко ми прилича на какао. Ако беше на достъпни за у нас цени, щях да стана ловак-ман'як.
Сетих се и за още мои мании-купувам разни неща всеки ден. Чета всяка вечер. Имам мания по ходенето пеша и по пътуванията. Лишаването ми от последните две ме вкарва в истински делир.

Последна редакция: чт, 08 фев 2018, 09:33 от Judy

# 293
Едно от най-хубавите и ароматни кафета, които съм пила, е  blue bag.
Алкохол пия много рядко вкъщи. Не ми е вкусно. Обикновено наливам 1-2 пръста вино или бира и така остават. Кафето обаче ми е истинска зависимост. Пия едно или две на ден. В кръга на шегата, и аз като писалите по-назад за трезвениците, не разбирам наливащите се с блудкави чайове и непиещи кафе  Mr. Green

# 294
  • в кукувиче гнездо
Какво ли ще кажат горките итаианци или испанци, ако надникнат в темата? Ми те всяка вечер сядат на вечеря задължително с вино. Че и на обед! Цели  нации алкохолици начи. А това сърби, турци, македонци... И те сецкат от обед.

# 295
А, пука им на черупката за няколко лели, които си чешат пръстите и трепят комплекс, сочейки обвинително с пръсти кого ли не за какво ли не, раздавайки квалификации, базирани изцяло на личните им становища.
 Laughing
Нищо горко им няма!
...
Едно от най-хубавите и ароматни кафета, които съм пила, е  blue bag.
...
Ти кое би препоръчала от дадените? Можеш ли да ги поопишеш на вкус?
С кафемашина ли го правиш?

Последна редакция: чт, 08 фев 2018, 09:44 от Judy

# 296
  • MI
За кафето, ние сме на Кимбо.
Пролетен дъждец, и аз не ги разбирам тези с чая. Grinning

# 297
И аз съм кафехолик ,освен алкохолик ,разбира се Grin От две години пием само Давидоф на промоция на седем и нещо от Кауфланд -взимам по 20 пакета,като пуснат.Дълги години ползвах кафеварка ,но не може да се сравнява с кафемашината,заради налягането ,предполагам.

# 298
Аз пия алкохол, само когато излизам вечер да разпускам в някое заведение, а това става на месеца по веднъж. Иначе не пия, някак си не ми е нужно. Когато излизаме да вечеряме навън си взимам водичка и толкова.

# 299
  • MI
За кафеварката, ще си позволя да дам непоискан съвет как да стане добро кафето. Първо кафеварката трябва да е хубава, разбира се, и първите 2-3 кафета след като дълго време не е ползвана се изхвърлят. Вода се слага само такава, която бихте пили - ако не пиете тази от чешмата, не я слагайте и в кафеварката. Слага се само до клапана (тази дупчица която се вижда вътре) водата. Кафето се слага без да се притиска с хубаво хълмче отгоре, нищо че ще изцапате като се затвори кафеварката. И най-накрая, вари се на много слаб огън и се спира веднага като започне да шуми много (малко преди да е пълна) - иначе изгаря. Така се получава наистина добро кафе от мока. Ето, пролича си че съм болна на тема кафе. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт