🍒Черешката на тортата🍒 - сезон 10 (Тема 2)

• 117 358
  • 1 364
  •   1
Отговори
# 915
Славена ми напомня на Бри ван де Камп от "Отчаяни съпруги". Една пренавита, много усмихната, всеки детайл да пипне, да нагласи. Такива хора ми се струват неискрени и болно амбициозни.
И аз бих дала 10 точки за вечерята - всичко изглеждаше вкусно.
Май никой вече няма да готви в дома си, вече банални станаха с ресторанти и приятели.
Такива са си.На мен не ми беше приятно да я гледам, въпреки заучената и перфектност.
И на мен!  Simple Smile Бих преживяла неискрена заучена перфектност, отколкото искрена мърлявщина при приготвяне на храна като на прословутото хипи Васьо с рендосаните нокти! Sick Sick

# 916
И за мен тая Славена е изкуствена. И малко се изхвърли според мен. Всички да гледаме и да завиждаме на перфектният й живот. А аз не вярвам, че е толкова пврфектно всичко покрай нея

# 917
Мен единственото, което ме впечатли в тази вечеря беше снежното вино. С дивеч не може да ме впечатли, имам приятели ловджий, не е като да не съм се наяла на дивеч, също и домашни зеленчуци. За домашни питки няма да казвам, свеки е голяма мераклийка. 😁 Но за снежното вино признавам се сефте чух. Ще потърся определено.

# 918
  • София
Аз знам за снежното вино, но у нас не знам да се произвежда.А и доколкото знам е доста скъпо, защото се бере, когато температурите паднат под -7.

# 919
  • София
Не е скъпо, напишете Снежно вино в гуугъл, първият резултат е 15 лева бутилката българско. Но и аз не съм пробвала и бих пробвала.

# 920
Славена ми напомня на Бри ван де Камп от "Отчаяни съпруги". Една пренавита, много усмихната, всеки детайл да пипне, да нагласи. Такива хора ми се струват неискрени и болно амбициозни.
И аз бих дала 10 точки за вечерята - всичко изглеждаше вкусно.
Май никой вече няма да готви в дома си, вече банални станаха с ресторанти и приятели.
Такива са си.На мен не ми беше приятно да я гледам, въпреки заучената и перфектност.
Страх ги е хората ,тук е пълно с разбираши и дипломирани интериорни дизайнери,направо ще ги ракостят😁

# 921
  • София
Не е скъпо, напишете Снежно вино в гуугъл, първият резултат е 15 лева бутилката българско. Но и аз не съм пробвала и бих пробвала.
Това не е истинското, оригиналното немско, австрийско или канадско вино.

# 922
Това не е истинското, оригиналното немско, австрийско или канадско вино.

http://wirwinzer.de/weine/eiswein

# 923
Славена каза, че ще заложи на бг вина, сигурно и снежното ще да е било бг... иначе ѝ се разминава заявката с действителността.
Е, сега снежното вино ще стане бая популярно, от "пия само бело вино, пич", ще минем на "пия само снжено вино, пич".

# 924
Шеф Манчев наистина ли не знае кое е жълт лук, и кое бял? Че снощи на жълтия каза бял.

Не знам какво знае, но аз се втрещих, когато Прея прави пюрето от патата и мачкаше с вилица, той даде съвет да извади пасатор. Този човек дали готви, или само  е притежател на ресторант. Изобщо съветите му са един път, хубаво, че гледам само шоОто, иначе за така рекламираната му книга и стотинка не бих дала...

# 925
И мен съвета за пасирането на батата ме изненада.
А най ме дразни Манчо като започне с поучителния си тон на кое какви подправки се слагат. Допуска ли изобщо, че хората може да предпочитат с други, или да има такива като мен с непоносимост към дадена подправка.

# 926
Може би бататът не става на лепило, като се пасира, нали е по-различен малко? Но не бих пробвала де. Мачка се на ръка пюре и това е.

# 927
  • София
Ако сте гледали Манчев в "Аз обичам България", ще ви стане ясно защо така се държи.

# 928
Никога не съм опитвала сладък картоф, но в кварталния зеленчуков отдавна хвърлям по едно око на едни, та май е време да пробвам Grinning

# 929
Може би бататът не става на лепило, като се пасира, нали е по-различен малко? Но не бих пробвала де. Мачка се на ръка пюре и това е.
Той каза да си го пасира със съответния уред за това, не с пасатор.....върнете и ще го чуете, а съответния уред не е вилицата според него а онзи прибор с дупките, дето го има в набора кухненски големи прибори! Сладкия картоф има същата консистенция и пак би станал на лепило!

"Освен съдържащите скорбяла грудки, като храна понякога се използват и листата." цитат от Уикипедия

Общи условия

Активация на акаунт