Сърдити роднини заради името на детето

• 82 603
  • 853
  •   1
Отговори
# 330
Култово. Надявам се да не се изразява така клиширано.
В Европа е в пъти по- голям шанса за такова стечение на обстоятелствата отколкото тук.

На кого го кръстихте с това ангелско име? От теб очаквах други имена на децата. Съвсем други.

Янечек, само така. И двамата ходят с момичета с хубави имена.
Аз харесвам дълги имена и в моя род са все с дълги и красиви имена.

Последна редакция: чт, 25 яну 2018, 18:57 от Анонимен

# 331
На първия свекър, съвсем традиционно. И даже много ми харесва името.

Ако се прекали с въображението, става смешно. Интересно какви ли имена си очаквала...няма нищо нередно в това да имаш "скучно" име, без прекалени опити за оригиналност. Оригиналността си я запазвам за други случаи.

# 332
На кого го кръстихте с това ангелско име? От теб очаквах други имена на децата. Съвсем други.

Как на кого, на един инструмент за криптовалути: https://bitcoinexchangeguide.com/angel-token-ico/
Семейно име, с пожелание да наследи семейната професия.

Последна редакция: чт, 25 яну 2018, 17:01 от elenna

# 333

Как на кого, на един инструмент за криптовалути: https://bitcoinexchangeguide.com/angel-token-ico/
Семейно име, с пожелание да наследни семейната професия.
Не мога просто. Така се кискам, че ще събудя и съседите. Това беше добро.

Сирен, определено затвърждаваш впечатлението, че реално си Мека Мара и традиционалист, който се прави на интересен зад фасади.
С дъщерите пак ли така избра имената? На бабите и свекъра?

# 334
Имайки предвид, че е замислен 2008 и роден 2009, може би трябваше да го кръстя Биткойн...

На дъщерите имената ги избра таткото. Нямат нищо общо с нищо, просто ни харесват и работят достатъчно добре.

Но иначе ако името на свекъра ми хареса, та защо не. Това, че детето е кръстено така, не значи, че човек е "мека мара". Имам си сто други места, на които да проявявам оригиналност, не държа да се запъна като магаре на мост за името на детето.

Бе разбирам синът ми да беше Стамат, Темелко, Гроздан или Лъкатник, не знам откъде е тоя хейт точно за доста неутрално име с добра конотация. Където е Ангел, там е и Рая, един имен ден имат, от една традиция идват. Все пак не си я кръстила Дхарма, нали?

# 335
А още по-добре още тогава да си беше сменила професията. Сега щеше да си ехееее.

# 336
Сирен, верно, че имат един имен ден и сме били и по площадките по едно и също време. Как не сме се засекли из консултации и паркове още се чудя?!

При мен няма хейт. Просто ми стана неприятно, че би се подиграла на гадже дошло на гости заради името. То детето няма вина за изборите на родителите му.

Какво значи, че ' имената работят достатъчно добре'?

Апропо 'Дарма и Грег' са ми любимци. Толкова сме различни и ние с мм.

# 337
Тъкмо и аз това идвах да попитам, какво означава да работи името добре.
Сирен толкова черна завист не е добре за теб, не мога да разбера откъде идва и то конкретно към Контесата, че чак и какво да не доведе дъщеря и в къщи. Интересно твоите деца ако доведат някой не по твой вкус как ще реагираш.

# 338
И аз туй щях да питам. Какво значи есно име да " работи"?

# 339
Е за какво имам деца, ако не за да ги бъзикам:) много ясно, родителският куц хумор си е част от превръщането в човешко същество.
Играеш си с огъня, Сирено....

# 340
Винаги.

А иначе името да работи - да е звучно с другите имена; в случай на момче да става за презиме, защото модерните момчешки имена произвеждат смешни презимена; да съвпада с физическия вид на детето и да може детето да го "израсте". По-добре с просто име и успехи, отколкото да се казваш Кармелинда Белинска и да нямаш късмета да си поне арфистка с това име.

В тоя ред на мисли, доста е яко това на японците, дето си измислят име според занаята, в който са майстори.

# 341
Кармелинда Белинска е уникум име. Това вече е недомислено от родителите.
Мен ме дразнят типичните български имена завършващи на 'ьо'. Все са ми груби и трудни за презиме и фамилия.
Добре, че съвременните родители все по-рядко ще изберат детето им да се казва Кольо, Ганьо, Жельо и прочие.

Японците са друга бира.

# 342
  • София
Комично и жалко е, но аз съм била пряк свидетел на аналогична, но доста по-крайна и нелепа ситуация. Моя позната се загаджи със селски младеж с дълбоки и непоколебими семейни традиции по отношение на имената. Неговата сестра вече имаше две деца, кръстени на свекървата и свекъра със звучните имена Темелко и Македонка. Та моята позната забременя и настъпи всеобща радост във фамилията- бъдещото внуче ще се казва Стою. Да, ама тя не беше съгласна, ама хич и девет месеца водеше преговори с мъжа си да измислят по-компромисен вариант на името Стою, например Станислав, Стоян, но бъдещият татко не искаше и да чуе друго име. Дойде Денят, Бебчо се роди, баби, дядовци и дядо Стою заклаха телета и купиха златни накити за малкия Стою и за майката. След няколко месеца бащата на бебето тършувал вкъщи за някакви документи и хоп- попаднал ненадейно на Акта за раждане на бебето, където вместо Стою пишело Алекс. Настана война, ама истинска и безпощадна. Златните накити бяха взети обратно, свекитата обърнаха гръб на бебето и снахата, а бащата на бебето подаде молба за развод. Родителите на майката си я прибраха заедно със Стою/ Алекс и разводът стана факт. Няколко години по-късно бащата на Алекс си намери нова булка и тя му роди истински Стою. Това е абсолютно истинска история...

# 343
Ужасна история, но за съжаление е срещана и не малцинство.
Все са едни драми с тези имена. Уф..

# 344
Аз нали ви казах, че е за златото.

Кармелинда Белинска го изгенерирах на случаен принцип от съзнанието си. Може и да има такъв човек.

И сега си го представете с презиме Светлозарова. Модерните имена не правят хубави презимена.

Общи условия

Активация на акаунт