Сърдити роднини заради името на детето

• 82 584
  • 853
  •   1
Отговори
# 315
Рая и Ада в съчетание е яко, да. Но тя сигурно се е сетила отдавна за това. Wink

Не, прекалено тъпи игри на думи се получават. От рода на "Брат, днес минах през Ада и Рая", или "днес бях и в Рая, и в Ада"Simple Smile абе нещо като кофти комедиен сериал.

Аз като чуя за момиче Рая, всеки път се смея, щото синът ми е Ангел:) и е вече въпрос в колко Рая ще има да влиза:)

# 316
Зълва ми за дъщеря си комбинира имената на свекъра и свекърва си,
но понеже и майка и е със същата буква като свекървата, веднъж кАто се скарали и тя и натякнала, че е кръстила детето на майка си.

# 317
  • Пловдив
Аз съм писала вече, че в нашето училище имаше момиче Мина-Ангела. Или както каза братът на една приятелка и съученичка - "Мина-Дявола". Не че момичето е било лошо, а само заради името, той обичаше този род лиготии с думите.

# 318
Сирен, това беше брутално.
Раят е един Simple Smile. Това да не са ти 7мте кръга на Ада, че да влиза и излиза?

# 319
  • София
Родителите и на двама ни носят имена на цветя. Децата ни също имат цветни имена, но никое не е кръстено с име на баба или дядо. Така си имаме цветна градина. Simple Smile

# 320
Това не значи, че случайно ако синът ми доведе гадже Рая (засега само от детската градина), няма да го спукам от бъзик:) особено като се има предвид, че Райките по многобройност се доближават до Сиянките.

# 321
Kaто се заприказвахте за Ада и Рая, съм чувала и Гея за момиче, как ли ще е за момче...
Гаджетата на моя син се казват Мила и Мая, и на двете имена започват с най-хубавата буква - буквата на Мама.

# 322
Мъжът на Гея е Уран, небето.

Аз се сещам най-вече за оня разказ от Декамерон за монаха, монахинята, дявола и пъкъла.

# 323
На мен Уран по-скоро ми звучи като да е от групата на химичните елементи, а не от групата на боговете. Нещо като Стронций.

# 324
  • София
Мъжки вариант на Гея е Гео (Гео Милев). Доколкото знам, неговото име конкретно е съкратено от Георги.
Определено не е Гей(о). Wink

# 325
Гея е яко също, но не и по нашият език.

Сирен, ти ли ще бъзикаш детето? УаУ.

# 326
Е за какво имам деца, ако не за да ги бъзикам:) много ясно, родителският куц хумор си е част от превръщането в човешко същество.

# 327
Аз пък Уран неминуемо го свързвам с Гутан.

# 328
Е за какво имам деца, ако не за да ги бъзикам:) много ясно, родителският куц хумор си е част от превръщането в човешко същество.
Родителският хумор, а не хумора на лелката, която е решила, че има право да се бъзика с теб заради името, което твоите родители са ти избрали. Дано не води гаджета Сияни и Райки сина ви.

И после що имало сръдни за имена от свекъри и свекърви? Ами те още с гаджетата от детската градина намират кусури на снахата, а камо ли за имената на внуците по- късно. Манталитет.

Последна редакция: чт, 25 яну 2018, 16:43 от Анонимен

# 329
Kontesa, ти мен си ме остави с гаджетата и внимавай с твоето момиче, да не доведе някой Мохамед, Хасан или Юсуф, че тогава Името на розата ще стане бая важно. Е, освен ако не си мечтаеш за внучка Айше.

Но не споря, че синът ми ще има яките pickup lines: "Здрасти, аз съм Ангел, но искам да те обладая като демон."

Манталитет бе, какво да се прави. Просто ми е смешно.

Общи условия

Активация на акаунт