Сърдити роднини заради името на детето

• 82 547
  • 853
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Изобщо не трябва да ти пука за сръдните на роднините Simple Smile Това дете аз си го нося, аз си го раждам и ако съпруга ми е на същото мнение значи няма какво да се обсъжда. Нашите баби са с еднакви имена, но детето ми носи името на баща ми - свеки беше люто сърдита, но хич не ми дреме. Заради свеки не можах да кръстя детето на майка си - шегуваме се до ден днешен Simple Smile

# 241
Ако имам второ момиче почти сигурно ще е кръстена с вариант на името на баща ми. И хич не ми дреме кой какво ще каже.

# 242
Ако имам второ момиче почти сигурно ще е кръстена с вариант на името на баща ми. И хич не ми дреме кой какво ще каже.
И аз така мислех.
Мм държеше ако е момче да носи пълните имена на баща му, защото от не знам колко си поколения всички мъжки имена били такива. Аха Simple Smile

Името на щерката го избрах аз и мм ми го хареса, но напоследък ми каза, че ако имаме още едно момиче би искал да се казва Грейс. И така.

Последна редакция: ср, 24 яну 2018, 22:13 от Анонимен

# 243
Грейс е много хубаво име. И за второ става.  Simple Smile

# 244
Грейс е много хубаво име. И за второ става.  Simple Smile
Страхотно име е, няма спор.
Но не виждам да имаме още едно дете въобще. Второ е с буквата на баща ми и това го изключва напълно. И третото и не по- малко важно е че не е българско име.

# 245
И третото и не по- малко важно е че не е българско име.

То пък на дъщеря ми е, обаче вече е в топ 50 на имената в САЩ за няколко поредни години и расте по популярност, та може скоро и да стане "кучешко." Simple Smile

А, вече било: https://nameberry.com/popular_names/Dogs

# 246
И третото и не по- малко важно е че не е българско име.

То пък на дъщеря ми е, обаче вече е в топ 50 на имената в САЩ за няколко поредни години и расте по популярност, та може скоро и да стане "кучешко." Simple Smile

А, вече било: https://nameberry.com/popular_names/Dogs
Wink Така ме разсмя.
Не съм проверявала дали името на щерката е в кучешкия лист, но не ми пука особено.
Аз много харесвам дълги и старославянски имена.

Но видях в списъка моето любимо Ава. Ужас.
Но за кучетата е добре да са с кратки и лесни имена и трибуквените имена преобладават там.

Последна редакция: ср, 24 яну 2018, 22:12 от Анонимен

# 247
Брей, моето куче не е с популярно име, язък! Simple Smile

Аз много харесвам дълги и старославянски имена.

И аз. Дъщеря ми е с такова. Peace

# 248
  • Най-красивата страна
Моята кучка е с класическото международно име Сара.

# 249
  • София
Моята котка е Лора.
Ми, питах малката как да я кръстим и тя отсече "Лора". И така си остана Simple Smile

Авторката така  и не се появи да каже дали името Пламен е компромис с буквичката на свекъра или е любимото им име. Защото, ако не е второто, след такова поведение лично бих слязлав аднминистрацията и бих го променила на Д... р (любимото ми име за момче,ако някой ден имам такова ще е това). Всъщност аз бих си го кръстила така независимо кой какво казва и мисли, но това е отделен въпрос.

Любимото ми име като компромис е Пенислав. На баба Пенка и баба Славка.
Оххх, всеки път се хиля като умопобъркана.

Последна редакция: ср, 24 яну 2018, 20:08 от Светулчица

# 250
  • Стара Загора
Надявам се авторката да не пише, защото е решила да се отдаде на бебето си, не на дядо Петко.

# 251
  • Пловдив
Предпочитам хиляди пъти Антъни пред Петко. Ще ме извинявате.😀
Аз пък обратното, ще ме извинявате.  Laughing
И по ханове иначе никак не си падам, но пред Антъни предпочитам дори и Тервел примерно.

# 252
Ами всеки с вкуса си. Хановете и аз не ги харесвам с малки изключения. Авторката зачезна,нищо не каза. Пускаш тема,искаш съвет пък нищо не коментираш. Дано поне сме били полезни с нещо.

# 253
Честито бебче на авторката,да е здраво и щастливо!

За свекъра- ,ненужно се сърди. Родителите са тези, които избират.

Но за мен, както имаше и други коментари по-горе е някакво "замазване на очи" да се кръщава с коренно различно име. Не са искали да го кръстят на свекъра, о.к., по съвпадение са избрали име с еднаква първа буква, о.к., ама да се твърди,че човек в дива радост трябва да изпадне от този факт- не е съвсем о.к. После, има сходни имена- може да се каже, че Цветелина е кръстена на Цветана, Мария- на Мара, Димитър- на Митю и т.н. Но Пламен на Петко, звучи точно като Светльо на дядо си Ламби.

Всеки има право да кръщава както си иска и аз съм избрала име на детето си каквото искам.

Но съвсем друг въпрос е и за мен има нещо комплексарско в това, да казваш, че детето щяло да се срамува от името си, щото не било  модерно.

Мислиш, че ще радва да се казва Стойо/Стойка или Дочо/Дочка? Или Жечка, Запрянка, Грозданка? Или Грозьо, Груйо?
Наистина ли не разбираш, че има неблагозвучни имена? Не говорим само за стари или нови.

Новата мода с ханове не я харесвам. Много грандоманско е.

# 254
  • Пловдив
Какво да каже авторката - свекърът или ще се отсърди бързо, или бавно.
Малко вероятно - никога. Трябва да е пълно куку, за да е никога.
Може да му е криво цял живот, че не са го почели, но ако е нормален, поне силното сърдене ще му мине.
Изцяло тяхно право си е, а не на свекъра, да изберат името, макар че конкретно за буквите и аз смятам като Нофелет.

Общи условия

Активация на акаунт