Сърдити роднини заради името на детето

• 82 539
  • 853
  •   1
Отговори
# 255
Новата мода с ханове не я харесвам. Много грандоманско е.

А, на фона на тълпите принцеси нищо не е.
Което е още един довод за отпадането на старите "селски" имена. Така де, как си представяте гордите мама и татко да се похвалят във фейса: "Днес се роди нашата принцеска Пенка (или Стойка, или Драганка...)"?
Или лентичка "Принцеска Пенка е на 2 години, 3 месеца и 4 дни"? Много ясно, че щом е принцеса, ще носи чуждестранно име, по-аристократично някак си звучи.
Ето, това вече е грандоманщина – всички селянки си народиха принцеси с надеждата покрай тях и те да минат за кралици.  Laughing

# 256
  • Пловдив
На мен за един момент ми мина през главата да е на двама/две от бабите/дядовците, но пак оставаха други двама пренебрегнати, предвид това, че не планирах други деца. Май единственият вариант, в който бих кръстила децата си на баби и дядовци е, ако са четиризнаци Grin
Аз се надявам на 4-то, да има и за свекървата.

# 257
  • Наблизо
Новата мода с ханове не я харесвам. Много грандоманско е.

А, на фона на тълпите принцеси нищо не е.
Което е още един довод за отпадането на старите "селски" имена. Така де, как си представяте гордите мама и татко да се похвалят във фейса: "Днес се роди нашата принцеска Пенка (или Стойка, или Драганка...)"?
Или лентичка "Принцеска Пенка е на 2 години, 3 месеца и 4 дни"? Много ясно, че щом е принцеса, ще носи чуждестранно име, по-аристократично някак си звучи.
Ето, това вече е грандоманщина – всички селянки си народиха принцеси с надеждата покрай тях и те да минат за кралици.  Laughing
То хубаво когато поне звучи благозвучно на български,иначе тия модерните винаги ще ги има и са различни за всяка епоха.По мое време бяха Кристини,Христини,Радостини и Вероники.
Ама Стивън,Антъни.Майкъл или Кевин са потресаващи и неслучайно в чужбина(освен в англосаксонските) са синоним на ''родителите са глупаци''.

# 258
Цитат на: Как` Сийка
Това е същият синдром, заради който негърките много обичат да си кръщават децата Прешъс, Юнийк и Пърл. А като гледам топ 50 на американските, и там не са наред - Бейби, Шугър, Хъни и Джипси, това имена ли са въобще Joy
От ханските и царските ми харесват Крум, Борис и Симеон.

# 259
  • Пловдив
Дали някоя свекърва ще предложи на сина си нещо такова, за да се уважат родителите на жената. Съмнявам се.
Баба ми, за мен. Казала на баща ми "На тъста да се казва".

# 260
А като гледам топ 50 на американските, и там не са наред - Бейби, Шугър, Хъни и Джипси, това имена ли са въобще

Все пак гледаш кучешките Simple Smile

# 261
А като гледам топ 50 на американските, и там не са наред - Бейби, Шугър, Хъни и Джипси, това имена ли са въобще

Все пак гледаш кучешките Simple Smile

Ако не е Мурджо или Балкан, нещо от тая серия, не го признавам за кучешко аз Simple Smile

# 262
  • Пловдив
Е то и моя кот се казва Въглен. Обаче не е дете, ми котка.

# 263
  • София
Не виждам защо американците въобще трябва да са за пример- с такива идиотски имена си правят децата за резил, особено известните от сферата на развлекателния бизнес..........

# 264
Едната ми котка се казва Чупакабра. Моят свекър, като по-голям, е кръстил по-малкия си брат на семейното куче, Джак. За второто дете може и той да се фръцне да спазим семейните традиции и какво ще правим с тая Чупакабра не знам.

# 265
  • София
Ох, ти ме вкара в размисъл! #Crazy
Кучето ми е Джон, та ако внучето е момче, иди- доди, ама котката е Петрова- как ше стане работата ако се пръкне мома, идея нямам? newsm78

# 266
  • Стара Загора
Ако детето е кръстено на някой, трябва да е наистина от уважение, не заради сръднята на някой. Този човек трябва да означава много за  родителите на детето, човека да е горд, че са кръстили детето на него.  Наистина да се направи с желание, не защото така се подразбирало.
Този човек изобщо не е задължително да е бабата или дядото, има хора, които си кръщават децата на вуйчо, брат, сестра, леля, чинка, стринка, приятелка, комшийка, лекарка и всякакви.
ММ е кръстен на лекаря, който го е изродил, брат му пък е кръстен на Уил Смит Grinning
И като заговорихме за домашни любимци, аз си имам една Троя и една Барабошка.

# 267
Ох, ти ме вкара в размисъл! #Crazy
Кучето ми е Джон, та ако внучето е момче, иди- доди, ама котката е Петрова- как ше стане работата ако се пръкне мома, идея нямам? newsm78
Защо как? -  Петра, а може и Петя.

# 268
Все хубави според мен имена:

Скрит текст:
ПЕРСИЯНА, ПРЕСИЯНА, АBГУCTИHA, АДЕЛИНА-Ади, АДРИАНHА , АЛЕКСАНДРИНА , АНТОАНЕТА, БAГPЯНA, БEЛИCЛAB/A, БEЛOCЛAB/A, БЛАГОВЕСТ/А, БОРИMИP/А, БОРИСЛАВ, БОЯНА , БPAHИMИP/A,  ВАСИЛEHА, ВЕЛИAH/A,
ВЕЛИ3APA , ВЕЛИСЛАВА , ВЕНЦEСЛАВA, ВЕРОНИКА, ВИЛИMИPА , ВИОЛИHА,ВЛАДИСЛАВA, ГАБРИЕЛА, ГАЛEНА, ДАНAИЛ, ДАРИЯ, ДАФИНА, ДEBИНА, ДЕНИCЛАВА, ДЕНИЦА, ДЕСИCЛАВА ,ДЕЯ , ДИBНА , ДИАНА, ДОБРОМИР/А, ЕВГЕНИЯ, ЕВЕЛИНА, ЕКАТЕРИНА, ЕЛЕОНОРА, EЛИЗАРA , ЕМИЛИАНA, ЖАKЛИНА, ЗAРА, ЗЛАТИHА,
ЗЛАТOMИP/А, ИВЕЛИHА, ИГЛИКА, ИЛИЯНА, ИРЕНА, ЙОАНHA, КАЛИНА , КАРОЛИНА, КATPИНА, Клементина, КИРИЛ, КЛАРА , КОНСТАНТИН/А, КРИСТИAНА, КРУM, ЛАЗАР/А, ЛEДA , ЛЮДМИЛА, МАГДАЛЕНА , МАЛИНА, МАДЛЕНА, МАРИETА, МИЛАДИН, МИРОСЛАВA , НАТАЛИЯ, НЕДА, НИКОЛ , ПPЕCЛАB/А, РАДОCBETA, РОСТИСЛАВA, САMУИЛ, СИМЕОН, СЛАВEHA, ТЕЯ, ТРAЯHA, ХРИСТИЯНИЯ, НИЯ, ЮЛИAHA, ЯВОР, ЯСНA и  прочие.

# 269
  • Down south
Грейс е много хубаво име. И за второ става.  Simple Smile
Тъкмо една приятелка си кръсти дъщеричката Ana-Grace. много ми харесва, добавиха и името на баща и - Рангел, получи се Ana-Grace Rangel Harper (Ana-Grace R. Harper)

Общи условия

Активация на акаунт