Детската градина - всичко, което ни вълнува - 21

• 66 216
  • 743
  •   1
Отговори
# 630
Ами, извинявам се, но за какво изобщо сте я държала 5 месеца с нощен памперс, като е била без дневен. Направо ми е непонятно. Ако сега очаквате да стане за 2 дни, няма как да стане. Още повече, че вече е травмирана от преживяванията в градината и съвсем нормано да не казва, когато се наака.

# 631
Защо съм я държала едва ли вече е от значение, няма да върна времето, но все пак да отговоря - държах я, защото пиеше мляко преди сън, а и като цяло доста течности и пишкаше много като легне. 2 месеца след махането на дневния памперс т.е юли, пробвах 2 пъти да махна нощния, но се напикаваше, а не се събуждаше и я намирахме подгизнала, някак си не ми се стори нормално да спи мокра всяка нощ и го върнах. Освен това тогава нямаше проблем с акането в тоалетната и не съм предполагала, че ще стане така. Сега млякото го спряхме и махнахме памперса. Иначе памперса за ОБЕДЕН сън е махнат , но тя в нас почти не спи от 2 месеца и нямаше много инциденти по това време и се надявах, че докато дойде време за ДГ ще свикне. Бях оставила само нощния и най - често акаше в него.
Да, грешка е, че съм я оставила толкова дълго време с нощен памперс, факт, но не мисля, че вече има някакво значение, въпроса не е да нищим какво е било, а какво може да се направи от тук нататък.
Очаквам да свикне бързо, тъй като все пак, както казах, преди си ходеше в тоалетнта и не виждам защо сега е решила, че не може...

# 632
Калина, ще ти дам съвет как да махнете нощния. Малко ще ти е зор обаче....
Слагаш я да легне /с памперс или без няма значение/, после я будиш на 2-3 часа и я слагаш на гърне да се изпишка. Всяка нощ по 2-3-4 пъти това, поне месец. После по-рядко, веднъж на нощ. Накрая ще почне да спи без напишкване.

За акането написах по-назад. Преди лягане я слагаш на тоалетна/гърне и докато не се изака, не я слагаш да ляга. Peace

# 633
  • Варна
Ами, извинявам се, но за какво изобщо сте я държала 5 месеца с нощен памперс, като е била без дневен. Направо ми е непонятно.
Защото махането на дневния няма абсолютно нищо общо с махането на нощния. Дневният се маха, когато детето може волево и осъзнато да се стиска. Нощното изпускане обаче става неволно и няма как да му се повлияе, докато самото дете не съзрее. То не се усеща, че се изпуска, и няма начин да се стиска насън, дори всяка нощ да стои мокро. За мен лично буденето по няколко пъти на нощ не е опция. Бих махнала нощния, когато детето започне да се събужда със сух памперс редовно, а не инцидентно.

# 634
Защо не е опция буденето през нощта за пишкане? То детето в полусънно състояние го прави, после си заспива без проблем. Е, за майката е малко зор.....
По-добре ли е до 4-5 години да е с памперс през нощта?

# 635
Ама това изобщо не е вярно. Моите деца първо спряха да пишкат и акат, когато спят. В момента на ставането ги слагам на гърне от шестмесечни, т.е. откакто могат да седят седнали и така свикнаха. Реално бяха със сухи и чисти памперси от 6-7 месечни по време на сън.
Всичко е до навик.
Махнеш ли пампераса, го махаш, без значение ден ли е, нощ ли е. И много обясняваш на детето, говориш му като на голям човек. Те са умни и разбират. Не го оставяй да ти се качва на главата, говори му.

# 636
Дъщеря ми нито веднъж не се е събудила със сух памперс, но не знам дали не го пълни веднага след като се събуди или пишка все още на сън. Снощи беше без, напишка се веднъж, преоблякохме и до сутринта беше добре, но съм навила аларма и я проверявам на 3 часа да не е мокра. Ще видим как ще е следващите нощи, дано не се изпуска много - много.
Аз всъщност нямаше да бързам с махането на нощния ако не беше създала този навик да ака в него...Просто не знам защо го прави в градината и то на обяд, като легне в леглото и решава, че е време за акането. Лошото е, че инцидентите зачестяват и вкъщи, по някакъв начин реши, че не е никакъв проблем да се наакваш в гащите, а не беше така.
Навсякъде се твърди, че не трябва да се караш и т.н. но аз виждам, че тя разбира какво прави и направо не знам как да не й се карам след като действа осъзнато...

# 637
Само новородените пишкат и акат, докато спят. Ако го прави на 3 години, докато спи, то има проблем, който се нарина нощно напикаване и е нещо съвсем различно.
Пишка веднага щом се събуди, затова я слагайте на гърне или тоалетна веднага щом стане.
Навиците не ги създава детето, а вие.

# 638
Ами може да има и нощно напикаване тогава. Това лято както казах пробвах 2 нощи да е без памперс и се напикаваше. Сега не знам дали е било баш по време на сън или се е поразбуждала и го е направила в някакво полусънено състояние и после е заспала пак дълбоко, но е факт, че сутринта беше мокра.
Снощи много скоро след като заспа я пипнах и беше мокра, но освен да се е напикала преди да заспи и да не ми е казала, което пък е доста странно да си заспи така мокра, защото с пишкането нямаме никакъв проблем...
Както и да е, ще стане ясно в следващите нощи дали може да стиска или пишка насън.

# 639
  • Варна
Ами изобщо не съм съгласна, че е навик. Няма как да се стискаш насън, ако нервната система не е съзряла, не знам как няколкомесечни бебета се събуждат сухи. Моят до 2-годишен се събуждаше подгизнал. Ами за мен лично не е опция да будя детето по няколко пъти на нощ. Не е опция и да махна дневния памперс, когато очевидно детето не е готово и да пера по 10 чифта дрехи на ден, а той да ги опикава. Приучването на няколко месечно бебе като кученце да се стиска и да се изпуска, когато го сложиш на легена няма да коментирам. Това е създаване на рефлекс, нямащ нищо общо с готовността на нервната система и за мен е супер вредно. За другите не знам, всеки да си преценява. До 5-годишна възраст се счита за нормално нощното изпускане така или иначе. Моят син отказа нощният памперс на 2 години и половина, дневния на 2 и 1 месец. Но стана съвсем спонтанно, когато той се почувства готов. Пиша си личното мнение и виждане за нещата, това е. Нямам намерение да влизам в спор.

# 640
Има различни начини за махане на памперса. Всеки си избира "неговия".

Калина, защо ставате да пипате дали се е напишкала, а не я вдигнете просто да се изпишка и да не е мокра цяла нощ? Няма как да стане за 1-2 вечери. Консултирайте се и с лекар дали не е нощно напикаване... Peace

# 641
Ставам защото беше първа нощ без памперс и исках да видя дали ще се напишква изобщо. Защото ако не го прави няма смисъл да я будя. Предния път като пробвахме беше преди 2 месеца и може вече да го е израснала и освен това тогава пиеше мляко непосредствено преди сън, а сега не пие. Вече ако се напикава всяка вечер ще мисля какво да правя, вероятно ще я будя да се изпишква, въпреки че доста трудно заспива.

# 642
  • Варна
Дъщеря ми нито веднъж не се е събудила със сух памперс, но не знам дали не го пълни веднага след като се събуди или пишка все още на сън. Снощи беше без, напишка се веднъж, преоблякохме и до сутринта беше добре, но съм навила аларма и я проверявам на 3 часа да не е мокра. Ще видим как ще е следващите нощи, дано не се изпуска много - много.
Аз всъщност нямаше да бързам с махането на нощния ако не беше създала този навик да ака в него...Просто не знам защо го прави в градината и то на обяд, като легне в леглото и решава, че е време за акането. Лошото е, че инцидентите зачестяват и вкъщи, по някакъв начин реши, че не е никакъв проблем да се наакваш в гащите, а не беше така.
Навсякъде се твърди, че не трябва да се караш и т.н. но аз виждам, че тя разбира какво прави и направо не знам как да не й се карам след като действа осъзнато...
Не и се карай!Само ще я травмираш!Може по някаква нейна си причина да е решила да прави просто нарочно.Ей така напук.Ние възрастните няма как да приемем това за нормално поведение,но от гледната точка на  три годишно си е напълно нормално да си разсъждава така.Писах  и за гърнето.Дали няма да е редно да я слагаш на гърне?Примерно през половин час?Или пък,да я питаш през същия интервал от време ''Имаш ли ако"?
По колко пъти ака на денонощие?

# 643
1 път ака на денонощие. Питам я постоянно и гърне предлагах. И за тоалетната говорих, че акото отива там в канала да храни рибки и какви ли не дивотии, каквото не прочетох, това не предложих като стимул. На гърнето не сяда изобщо, само в тоалетната ходи. И награди предлагах, да й купя нещо любимо. Обещава, че ще каже и накрая нищо. Днес е ядосах и й скрих много любима играчка, казах, че ще й я върна когато ака в тоалетната. Не знам дали е правилно, доста плака и обещава, че повече няма да прави така, но реално после не изпълнява. Като дойде време за акане, сякаш изключва.

# 644
  • Варна
Не знам дали е правилно или не,като си и скрила играчката.Ти си знаеш,но няма лошо да пробваш всичко за което се сетиш.
Предполагам знаеш,че трябва да се ограничават течностите след 19.00ч.Това в връзка с напишкването през нощта!
Ако има инцидент с ако в гащите,говориш,говориш и пак говориш.Прегръщаш я,казваш,че няма нищо страшно,че всичко ще мине.Може би няма да стане от първия път,нито от десетия,но ще се случи.Не я обвинявай и не се карай.Може пък и да е решила да си "отмъщава"по този начин.Не знаеш какво и е в главата,а и няма как да узнаеш.Психическата подкрепа,мисля е много важна от твоя страна.Може да измислиш и някоя игра с тоалетната.Примерно:Хайде сега първо аз ще седна на тоалетната,после и ти.Искаш ли да си играем?Или нещо от сорта.

Общи условия

Активация на акаунт