Детската градина - всичко, което ни вълнува - 21

• 66 220
  • 743
  •   1
Отговори
# 615
А какво сте се разбрали с госпожите по въпроса, след като ходи само в памперс по голяма нужда би трябвало да сте обсъдили.
Не знам защо е нужен детски психолог, така ще натъртите още повече случката и за детето няма да е добре. Аз бих говорила с госпожите да говорят с нея и да си казва когато са навън, а за спането не знам..моето дете носи нощен памперс много дълго, но само пишкаше вътре. Имаше период в който не искаше да се изхожда в тоалетната от страх от дупката и сложих седалка, с нея дупката изглеждаше малка и склони да сяда на тоалетната.

# 616
  • Варна
Най-вече госпожите би трябвало да обяснят на децата,  че е изключително грозно и невъзпитано да се подиграваш на другите и просто да не допускат подигравки. За мен проблемът е основно там. Другото рано или късно ще се преодолее.

# 617
Махнете изобщо памперса, дори по време на сън и говорете много на детето. Не му се карайте, а му говорете.
Това не е работа на госпожата, щом не го прави само в градината.

# 618
Благодаря за отговорите. Отначало не бяхме обсъждали с госпожите памперса, тъй като се надявах, че там ще преодолее проблема или ще ака вкъщи и първите дни тя действително така правеше, чакаше си нощния памперс за да ака, но явно всеки ден не може да стиска. Казах им, че се изпуска от време на време и те казаха да носим протектори за матрака и дрешки и това е, но не съм предполагала, че ще бъде всеки ден.
Днес говорих с госпожата, разбрахме се да махнем нощния памперс и да я оставя една седмица вкъщи с надеждата да се научи да ака в тоалетната, въпреки че не знам как ще стане за толкова кратко време. Иначе каза, че те обяснявали на децата, че не бива да се смеят, че всичко е наред и т.н. но те просто се чудели и питали. Някакво момченце й викало "бебе", но то май било скоро заради това, че се е разплака след като се наакала...

# 619
Моят син в първа група отказваше да ака в градината, защото нямаха от детските адаптори за тоалетната дъска. Купих един и го занесох, вече нямаше проблеми. Вярно е, че не се ползва само от детето, а от всички, т.е. не знам как е откъм хигиена, ама чак проблем няма....
Като стана по-голям пък отказваше, защото тоалетните им са отворени, нямат вратички, децата се притесняват. Чакаше вечерта да се прибере вкъщи. Не съм го правила на голям проблем.

Та, мисълта ми е, че може да е нещо подобно - да я е страх от тоалетната или да ѝ е притеснено, ако няма врати на тоалетните.

# 620
Адапторна седалка имат. Тя просто е много притеснителна и госпожата каза, че дори за пишането не си казвала никога, а чакала да отидат няколко деца на групичка и тръгвала с тях, но поне не се напишва.
И аз мисля, че е най - добре някакси да си измести режима и да го прави вкъщи, но нямам идея как да го направя...

# 621
Вкъщи ака ли на тоалетната изобщо? Не ѝ давай да ляга, докато не го направи. Опитай се да махнеш нощния памперс.

# 622
  • Варна
Оставете я,малко по-дълго време у дома,2-3 седмици.Памперса го махайте.
Ако не иска и се притеснява от вашата тоалетна,пробвали ли сте на гърне?
Подигравките в градината,особено ако кажат на някой че е "бебе"-изобщо не действат добре на самочувствието.Настоявайте пред госпожите,да не се употребява тази дума в градината.Не ми се вярва да стане,ама пък знае ли се....

# 623
На тоалетната не е акала от месец поне, преди това акаше от време на време. Гърне имаме, с него така и не свикна, директно на седалката започна да ходи, но може пак да й го предложа...

Сега вкъщи пак се наака в гащите и дори не го смята за проблем...а аз вече не знам как е правилно да реагирам. Памперса за сън го махаме от тази вечер и ще я оставя вкъщи за около 2 седмици, дано да има ефект, защото не мога да си позволя да я държа кой знае колко дълго вкъщи, а и не искам...

# 624
Като се прибере от градина, сложи я на тоалетната. Обяснявай ѝ да се напъва и т.н. Все ще стане....

# 625
А не е ли изискването в градината при прием да са без памперс децата? Или не важи навсякъде?

# 626
Искам да те успокоя. Моят син тръгна на детска градина, първа група малко преди да навърши 3 годинки. Бяхме махнали памперс и всичко. Но там явно не му бяха обяснили за тоалетната, не знам, но една седмица го взимах наакан.
 Започна да плаче и вечер, като се прибирахме, искаше памперс, за да ака.
Всичко това продължи около месец. Стискаше в градината, а вечер, в къщи искаше памперс, защото се страхуваше, че ще се нацапа и прочее.
После изведнъж всичко свърши. Започна да си ходи до тоалетната и така.

# 627
  • shumen
Лино,да,при нас ги искат без памперс за градината.

# 628
  • София
Kalina, отидете с детето заедно да купите няколко последни бройки памперси като й обясните, че това са последните и като свършат тя вече ще е голяма и няма да има нужда от тях, направете го така че да е като подготовка за някакво важно събитие, празник. Заведете я в магазин за бельо сама да си избере няколко чифта гащички и потничета примерно, или нова пижамка - които тя да хареса и й кажете, че като свърши последния памперс, вече ще обува тези гащички/пижамка и ще бъдат чисти. Въвлечете я в процеса, да се чувства сякаш тя контролира нещата, нека тя изхвърля наакания памперс, да участва в измиването на дупето, обуването и т.н., останалите последни бройки памперси да са на видно място, така че да следи след колко време вече ще са свършили и тя вече ще е голяма и няма да има нужда от тях. Разбирате идеята ми. И след като свършат, каквото и да става - не купувайте никакви памперси повече. Ако може през това време да не ходи на градина и примерно седмица-две след това, така че да затвърди новия навик вкъщи.
Не говорете пред нея лошо за детската градина, за госпожите или децата.
Честно казано, силно ме съмнява 3-годишни деца да са й се смяли за такова нещо без преди това да са подкукоросани от госпожите. Според мен е напълно възможно, с цел да я научат да не прави повече така, да са представили случката пред другите като достойна за осмиване.

# 629
Памперса за сън го махнахме снощи, подарихме памперсите на едно бебе и вече официално няма памперси вкъщи. Но засега полза няма. Вчера като легна на обяд, 100 пъти повторих, че е без памперс да ми каже ако й се ходи до тоалетна, но тя пак се наака и дори нищо не каза. Днес пак го направи, даже не казва после, че е наакана. Преди не беше така, казваше си, някой път не успявахме да стигнем на време до тоалетната и се изпускаше, но поне се притесняваше и се разстройваше от това, докато сега не реагира, сякаш не осъзнава, че е нещо нередно.

А по въпроса за памперсите и градината - не дават, да, но нашия дневен памперс е махнат от преди около 5 месеца и в началото нямахме никакви проблеми. Оставих само памперса за сън защото се напишваше докато спи. Като е будна си ходи в тоалетната. Просто с времето нещо стана и започна да ака основно в памперса и все по - рядко в тоалетната, докато накрая не спря съвсем и започна да го прави в гащите. Нямам идея каква е причината. Иначе не съм я пращала с памперс на ДГ.
Лошото е, че откакто търгна там проблема вместо да се оправя се влоши. Тази седмица не ходи, но другата нямам идея как ще е. Не мога да я държа месеци наред в нас, ако не свикне...

Общи условия

Активация на акаунт