Брекети – къде, какви, за колко? -тема 10

• 118 441
  • 838
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте и от мен!
Днес е 22 ден от ваденето на десен долен в буквален и преносен смисъл си беше много долен 😀
Заради дългото и трудното му измъкване се получи суха алвеола (не се съсири кръв), няколко дена ме болеше, но с 1 аулин на ден се справях,  в последствие хирурга ми поставя някакво мазило и болката изчезна напълно.
Имах леко изтръпване, чувствах се сякаш не ме е пуснала упойката, но днес като по чудо ме отпусна и сякаш се излекувах за секунди 😁
Понеделник мисля да си запиша час и да кажа "сбогом" и на последният мъдър зъб 🤗🤗🤗
Диди, бързо възстановяване!
Аз също се занимавам от ноември със зъбките и съм страшно щастлива, вижда му се края и най-после идва време за поставяне на брекети 😊

# 181
  • Варна
Аз направо се чудя как е възможно да нямам никакви болки на 2рия ден след операцията. Единствено при допир боли и е досадно, че не мога да спя на дясната си страна. Оттокът май  продължава да намалява. Аз за какви неща се подготвих.... А, и ако нося тежко малко ме понаболява.

Левите ще са по-сложни, понеже горният е целият в костта, изобщо не е пробил, и е много нависоко към синусната кухина. Там ако се отвори дупка, какво се прави... не знам. Но каквото и да стане, все ще мине.

# 182
Как почиствате снемаемия прозрачен ритейнър? Ортодонтът ми каза да не ползвам четка за зъби или паста, но само с веро ми се струва, че не се почиства добре.

Киснене във вода с няколко капки лимон им се отразява най-добре.

# 183
Аз направо се чудя как е възможно да нямам никакви болки на 2рия ден след операцията. Единствено при допир боли и е досадно, че не мога да спя на дясната си страна. Оттокът май  продължава да намалява. Аз за какви неща се подготвих.... А, и ако нося тежко малко ме понаболява.

Левите ще са по-сложни, понеже горният е целият в костта, изобщо не е пробил, и е много нависоко към синусната кухина. Там ако се отвори дупка, какво се прави... не знам. Но каквото и да стане, все ще мине.
Моите болки се появиха след петия ден!
И по- скоро беше едно туптене в раната, повече ме болеше ухото и главата.

# 184
  • Варна
Но в крайна сметка ти е минало, нали? И нямаш трайни усложнения? Да не си развила някаква инфекция?

# 185
  • Бургас
В Бургас извадих 3 от мъдреците си. Два от тях (горни - показали се) по здравна каса в Стоматологията при Янакиев - никаква болка по време или след. Един (долен - покрит частично от венеца, не знам полуретинирал ли се води) за 60лв при Буланов. Там процедурата беше бърза, но в последствие се подух - антибиотик и всичко мина, после известно време не можех да си отварям устата, докато зарасне, но мисля, че е нормално.

# 186
Но в крайна сметка ти е минало, нали? И нямаш трайни усложнения? Да не си развила някаква инфекция?
Мина ми да, по назад бях обяснила, понеже трудно го измъкнаха, а след като мина 1 час докато ме чоплиха вече много ме обзе паника, малко си потреперих чак, но това е защото съм много страхлива.
Та заради това че се притесних и заради трудното излизане на мъдреца не ми потече кръв, съответно не се образува съсирек и  болките ми дойдоха от това, че раната е суха. Инфекция не мисля, че съм имала, защото нямах температура.
Моите ги вадят един по един с местна упойка. И изобщо не е толкова страшно, колкото бях чела във форума. Първите 2 мъдреца нямах никакви проблеми, даже и аулин не съм пила.
Дано и последният да мине така лесно 😊

# 187

Забравих да спомена, че оток почти съм нямала. На долният мъдрец имаше леко подуване, но го усещах само когато си пипам бузата. Беше незабележим.

Последна редакция: чт, 08 мар 2018, 19:54 от Stacey91

# 188
Здравейте, много съм объркана. Досега бях при две ортодонтки- едната е за махане на зъби, а другата работи с Деймън и не маха зъби. Но като проучих повече разбрах, че при Деймън (не винаги, но в моя случай, когато зъбите са ужасно струпани) единственият начин да се направи място е да ти ги издадат зъбите напред, което според мен стои ужасно грозно, зъбите стават като на кон.
Бихте ли ми препоръчали още 2 добри ортодонта, един, който е с класически брекети и друг с Деймън? Благодаря ви! Какви са ви мненията от др Грета Йорданова?

# 189
  • гр. София
Здравейте, малко съм притеснена, клати ми се зъб, предполагам сега се намества захапката, но като дъвча, направо виждам как не горния зъб не си пасва с долния и направо си се движи (поклаща). Някой сблъсквал ли са е с нещо подобно, незнам дали да притеснявам ортодонта, въпреки че нз какво може да се направи в този случай, моля ако има минали по този път да споделят 😟

# 190

[/quote]
Здравейте, много съм объркана. Досега бях при две ортодонтки- едната е за махане на зъби, а другата работи с Деймън и не маха зъби. Но като проучих повече разбрах, че при Деймън (не винаги, но в моя случай, когато зъбите са ужасно струпани) единственият начин да се направи място е да ти ги издадат зъбите напред, което според мен стои ужасно грозно, зъбите стават като на кон.
Бихте ли ми препоръчали още 2 добри ортодонта, един, който е с класически брекети и друг с Деймън? Благодаря ви! Какви са ви мненията от др Грета Йорданова?

И аз се интересувам за Грета Йорданова, в неделя сме на преглед. Имам познати, които са при нея и са доволни.
Тя ли е една от двете ортодонтки?

# 191
  • София
С брекети постига ли се корекция на венеца?
Какво трябва да се направи,за да е по-малко видим при усмивка?

# 192

И аз се интересувам за Грета Йорданова, в неделя сме на преглед. Имам познати, които са при нея и са доволни.
Тя ли е една от двете ортодонтки?
[/quote]

Не, аз ходих при Мирослава Динкова(наистина е професионалист, но маха зъби) и Елица Тасева(работи с Деймън, не маха зъби), при Грета Йорданова все още не съм, затова се интересувам.

# 193
Здравейте, аз съм с брекети вече от 3 месеца и вече виждам значителна разлика при долните зъби, които ми бяха доста струпани. Искам да питам, на някой случвало ли се е да му се разлепи пръстен и как се оправя?

# 194
Здравейте, аз съм с брекети вече от 3 месеца и вече виждам значителна разлика при долните зъби, които ми бяха доста струпани. Искам да питам, на някой случвало ли се е да му се разлепи пръстен и как се оправя?
Ами сама няма какво да направиш,звъниш на ортодонта и ти оправя пръстена

Общи условия

Активация на акаунт