Брекети – къде, какви, за колко? -тема 10

• 118 512
  • 838
  •   1
Отговори
# 240
Аз да попитам друго. Мислех, че е противопоказано да се използва избелваща паста за зъби по време на лечението...?

Не се препоръчва избелване на зъбите по време на лечение, за да няма жълти следи от брекетите, когато се свалят. Защото ти ще избелваш местата, на които няма брекети, а останалото ще си бъде същия цвят, преди да бъде избелено и ще си личи.

Последна редакция: нд, 18 мар 2018, 14:13 от Drempan

# 241
А избелване веднага след махане на брекетите? Чувала съм, че и това не е хубаво .....  Cry

# 242
А избелване веднага след махане на брекетите? Чувала съм, че и това не е хубаво .....  Cry

Не мисля, че ще е проблем, но няма ли да пречи на ритейнърите в началото?
Зависи какво избелване всъщност. С паста за зъби, лентички, от стоматолог и т.н.

# 243
Стоматолог. Аз ще бъда със сменяем горен, и постоянен долен. Проблем ли ще е, според Вас?

# 244
Стоматолог. Аз ще бъда със сменяем горен, и постоянен долен. Проблем ли ще е, според Вас?

Според мен не е проблем. Ако искаш да си по-сигурна попитай ортодонта си. Simple Smile

# 245
Здравейте!
Да се похваля, мъдрец номер 4 е в историята.
Долен, ляв- ретиниран!
2 часа се бориха с него.
За мой късмет този път се образува съсирек, оток- среден, болки след изваждането му- никакви до този момент. Преди час ме пусна упойката.
Сега чакаме да се възстанови венеца и продължаваме към поставянето на брекетите 😊😊😊

# 246
Честито и скорошно и безпроблемно оздравяване! Защо така 2 часа, беше много навътре ли?

# 247
Супер, браво!!!

# 248
Благодаря ви!
Имаше киста,  не знам дали има общо с дългото вадене...
Също и корените бяха гадни, много криви, под формата на " Г "
Уж не беше изцяло легнал, но много ме измъчи.

# 249
За щастие аз успях да мина само със стрипинг... като чета на вас как ви ги вадят на поразия, леко изтръпвам...Rolling Eyes

# 250
За щастие аз успях да мина само със стрипинг... като чета на вас как ви ги вадят на поразия, леко изтръпвам...Rolling Eyes
За изтръпване си е, но ... на отливката даже и аз успях да преценя, че ясно се вижда, че няма къде да отидат зъбите при изправяне.
Отделно, ако не се бях решила да послушам ортодонта да вадя мъдреците, щях да си живея с кистата, която между другото не се вижда и на 3те панорамни снимки, които си правех. И все някога щеше да създаде проблем...

# 251
  • София
Как се чувствате първите дни след сваляне на брекетите? Simple Smile
Сигурно усещането е страхотно.
Гледате ли често новата усмивка в огледалото? Simple Smile

# 252
  • Бургас
Аз пък не знам как стигнахте до извода, че зъбите се вадят "на поразия". Дори на 10 от 10 пишещи в темата да са вадени зъби, може на 100 други да не са. Най-вероятно това е бил единствения или по-добрия вариант за провеждане на лечение. Не са всички случаи еднакви...

# 253
Аз пък не знам как стигнахте до извода, че зъбите се вадят "на поразия". Дори на 10 от 10 пишещи в темата да са вадени зъби, може на 100 други да не са. Най-вероятно това е бил единствения или по-добрия вариант за провеждане на лечение. Не са всички случаи еднакви...
Такъв е изразът. Какъв е проблемът?

# 254
  • София
Здравейте! Бих искала да се включа в темата ви, като майка на сина ми Дейвид (12г), на когото му предстои да му бъдат поставени брекети! Използвам страхотната ви тема (в която има всичко) да ви попитам за мнения за добър ортодонт в гр.София! Живеем в ж.к.Люлин и локацията също би била от малко значение. Бяхме на преглед и консултация при д-р Луис Керио  в Medicaldent (Лозенец)- 0божаваме го и му имаме пълно доверие за случая Дейвид! Но, за метални брекети стойността на лечението при него в тази клиника ще бъде 6 000лв. За долни и горни брекети (метални). Ужасно скъпо! На 22-ри (сега в четвъртък) ще отидем на консултация при друг ортодонт Яна Пападополу в кв. Надежда! За да видим там как ще е положението финансово. По препоръка от наш познат също добър специалист! Но май няма да е по малко като пари т.к. за консултация ни иска 40лв., после за отливка сто и кусур....и това само в един разговор за записване на час по телефона. Може пък и да е нормално! Мислех да го водя при д-р Иванова на ул.Иван Асен, но при нея било фраш и претупвала пациентите си (иначе пак добър специалист). Ще очаквам вашите мнения, виждам,че доста от вас тук са на финалната си права в лечението и биха имали какво да споделят от личен опит! Благодаря ви!

Общи условия

Активация на акаунт