Брекети – къде, какви, за колко? -тема 10

• 118 568
  • 838
  •   1
Отговори
# 555
Лечението ми излезе 10000лв, бях при най-добрия ортодонт в града по отзиви, носих дълго и ластици... след лечението отидох при друг ортодонт, която беше на мнение че изобщо не е трябвало да вадя зъби.
Радвам се за теб че си харесваш резултата, но при мен случая не е такъв и причината е ясна.

# 556
  • Варна
Аз лично никого не агитирам. Самата аз съм с извадени 4 здрави зъба, но мъдреци. Просто казвам, че при вадене на предкътници, промяната в лицето е неизбежна. И това не го казвам аз, казват го лекарите. Всеки си има глава на раменете и сам решава какво да прави със здравето си, но за да направи най-правилния избор, трябва да е максимално информиран за всички рискове и последици. И да попадне на професионалист, разбира се.

# 557
  • Варна
Лечението ми излезе 10000лв, бях при най-добрия ортодонт в града по отзиви, носих дълго и ластици... след лечението отидох при друг ортодонт, която беше на мнение че изобщо не е трябвало да вадя зъби.
Радвам се за теб че си харесваш резултата, но при мен случая не е такъв и причината е ясна.

Flushed 10000 лв??? Това в кой град и коя година? Да не би да става въпрос за лингвиални брекети?

# 558
Karlsson , благодаря ти за мнението!

Моля някой с препоръка за ортодонт в София /по възможност източни райони/ за дете. Simple Smile

# 559
Здравейте, искам да попитам тези които носят ластици- на вече подредени зъби ли започнахте да ги носите?

# 560

Flushed 10000 лв??? Това в кой град и коя година? Да не би да става въпрос за лингвиални брекети?

Лингвални Incognito на 3М, преди 4г, Варна.

# 561
Даяна ,  за сега съм доволна от резултата, но на някои зъби имам малки пломби ,които са потъмняли и затова съм решила да поставя фасети.

# 562
Така.... да споделя и при мен, че виждам ,че чекнете ваденето на зъби и захапк
Не сме лекували захапка, не сме вадили нито един зъб ( освен мъдреци), но още преди тяхното вадене лицето ми се промени видимо, за мен и за околните.
Излязоха ми скули, но и по-добре че иначе ми е много топчесто лицето.

Мисля, че съм достатъчен пример, че и без вадене лицето се променя!
п.с. за мен си е плюс ( както една приятелка казва- хората пари плащат да имат такива скули Wink )

# 563
  • Бургас
Надявам се и аз скоро да приключа с лечението и да покажа резултата с 2 извадени зъба. Да, има промяна в лицето, но не е хлътнало грозно, нито усмивката ми е свита като на бабичка, както някой се изказа. Не пренебрегвайте и обратния вариант, когато зъбите излизат напред и изглеждаш като кон.
Затова има ортодонти, да преценят какво е необходимо да се направи, не всеки сам да си слага диагноза дали му е лек или тежък случая, дали е достатъчно само на 1 челюст да сложи брекети или дали да вади зъби....

# 564
Формата на лицето се променя и без вадене на зъби. В повечето случаи, когато има ортодонстски проблем, лицето е по - кръгло, може да има и двойна брадичка. След лечението лицето придобива овал. Виждала съм много снимки преди и след лечение и това е моето заключение.

# 565
  • София
При мен лицето също доста се промени,без вадене на зъби.
Скулите ми определено изглеждат по-големи отпреди(аз си имах и преди това).
Не ми харесва това,че доста се издължи.То и без това е слабо и сега изглежда още по-слабо.
Доколкото знам при доста хора се получава точно този ефект.
За по-кръглите лице е ок тази промяна,но за другите не е.

# 566
  • На острова
И при мен лицето се промени и то за съвсем кратко, без вадене на зъби. И на мен ми е слабо лицето и ми хлътнаха бузите и скулите още повече изпъкнаха.

# 567
Какви корекции правите, че ви хлътват бузите? Аз като дете съм носила, нищо не ми хлътна, защото целта беше да ми се разшири захапката.

# 568
Здравейте, изчетох темата... както и няколко от по - старите теми. Доста противоречиви мнения. Още не съм ходил на преглед ... От Варна съм, на 30 години. Времето за лечение и вида брекети не ме притесняват, носенето на ритейнъри след периода на лечение също - просто искам добър ортодонт който да си свърши работата качествено. Та на въпроса, в Шумен е доста трудно да си запазиш час, звъня от Ноември миналата година и до Юни - Юли ми казаха да не се надявам. Стефанова и се чудя... мн комерс ми се струва по мненията. Иванова съм бил при нея като малък с шини... брат ми беше с брекети при нея... не си струва да я коментирам и нея и сина и. Който иска да си ходи при нея на негова отговорност. Чета сега постове в тази тема за д-р Дамянова, Янева и Стоянова. Както и за Бъчваров. След всички възможни усложнения които могат да възникнат (вадене на предкътници и хлътване на бузи + поява на скули, както и щръкване на предните зъби напред ако не се извадят такива) съм силно притеснен и объркан. Според мен съм сериозен случай и искам да избера най добрия ортодонт. Моля ви за мнения отностно докторите във Варна.

# 569
Здравейте, изчетох темата... както и няколко от по - старите теми. Доста противоречиви мнения. Още не съм ходил на преглед ... От Варна съм, на 30 години. Времето за лечение и вида брекети не ме притесняват, носенето на ритейнъри след периода на лечение също - просто искам добър ортодонт който да си свърши работата качествено. Та на въпроса, в Шумен е доста трудно да си запазиш час, звъня от Ноември миналата година и до Юни - Юли ми казаха да не се надявам. Стефанова и се чудя... мн комерс ми се струва по мненията. Иванова съм бил при нея като малък с шини... брат ми беше с брекети при нея... не си струва да я коментирам и нея и сина и. Който иска да си ходи при нея на негова отговорност. Чета сега постове в тази тема за д-р Дамянова, Янева и Стоянова. Както и за Бъчваров. След всички възможни усложнения които могат да възникнат (вадене на предкътници и хлътване на бузи + поява на скули, както и щръкване на предните зъби напред ако не се извадят такива) съм силно притеснен и объркан. Според мен съм сериозен случай и искам да избера най добрия ортодонт. Моля ви за мнения отностно докторите във Варна.
Препоръчвам д-р Стоянова! След като посетих няколко ортодонта съм категорична, че е възможно най-добрия избор. Но според мен - направи същото - посети няколко и тогава вземи решение, добре е да чуеш различни мнения, да прецениш специалиста, човека... и тогава да прецениш кой е твоят ортодонт;)

Общи условия

Активация на акаунт