Брекети – къде, какви, за колко? -тема 10

• 118 403
  • 838
  •   1
Отговори
# 750
Здравейте от мен. Имам брекети от година и два месеца,като горните зъби вече почти са наредени като се има предвид,че не бяха и кой знае колко криви. Както и да е,формата на първите зъби отгоре е различна и десния е с милиметри по-къс,а втория отдясно също доста се различава от този в ляво. Аз лично искам да ми ги залепи на тези три зъба наново по-нагоре леко,за да може с някакви милиметри да слязат надолу и да се оформят така,че да бъдат еднакви. Има ли някой,на когото е правено такова нещо и самите венци падат ли доста надолу. Също така пропуснах да спомена,че долните ми пети зъби не са сменяни,а са си млечни,защото е нямало зародиши. Следователно на тях нямам брекети. Има ли някой със сходна ситуация? Simple Smile

# 751
Здраввйте,налага ми се поставяне  на брекети и имам запазен час за консултация.Вчера си направих панорамна снимка,която показа,че имам рериниран кучешки зъб горе.Какво мога да очаквам като реакция за разрешаване на проблема? Имали нокой със сходен проблем?

# 752
Да се включа и аз с малко нова информация;) С брекети съм на горните зъби от януари и може да се каже, че "песен си пеех"... Никаква болка или дискомфорт, восък ползвах първите 1-2 дни и то без особена нужда. Преди два дни ми поставиха и на долните зъби... Направо съм в тих ужас... Зъбите не ме болят, но цялата ми уста стана в рани:( Пипам с пръст за да установя от къде и какво, но никъде нищо няма "боцкащо" на което да сложа восък... Особено при последните зъби станаха ужасни рани по бузите... Опитах да хапвам както обикновено, но при почти всяка хапка си захапвам бузата... От днес и гърло взе да ме боли... Абе ужас... Имам усещането, че са по-високи (стърчащи) от горните, не знам... може и да е, защото не съм им свикнала... Минах на течна храна... само като си помисля, че трябва да сдъвча нещо и ми изчезва апетита... Жабуря с една течност, която доста успокоява при афти, но не е достатъчна явно... Много моля ако някой е имал подобен проблем да сподели как го е решил - маже ли се с нещо или просто се свиква? С горните до момента беше песен - изобщо не усещах, че нося брекети, но сега... Sad

# 753
Да не те отчайвам, но така ще е. Аз съм така от 1 г. Нощем слагай цяла лента восък, това е спасението.

# 754
Моля, препоръчайте ортодонт в Пловдив. Имам малко време да реша.

# 755
  • No Line On The Horizon
Моля, препоръчайте ортодонт в Пловдив. Имам малко време да реша.
Джуркова

# 756
  • Пловдив
Доц.Светла Йорданова.

# 757
  • Ямбол
Здравейте! Имам син на 17 г. , който със сигурност се нуждае от поставяне на брекети. Нуждаем са от препоръки за добър ортодонт в района на Ямбол-Сливен. Искам да е по-близо до града ни - Ямбол, за да може при честите посещения да пътува сам. Търся в интернет и намирам 2-3 специалиста, но на мен лично нищо не ми говорят имената им. Става въпрос за: д-р Мария Ненчева и д-р Христина Жечкова в Сливен, както и д-р Мариана Дучева в Ямбол. Ако някой може да ми даде мнение за някоя от дамите, ще му бъда благодарна!
Здравей, аз също съм от Ямбол!  Simple Smile
Чувала съм само хубави неща за д-р Ненчева в Сливен. Имам позната от Ямбол, която си постави брекети при нея и беше доволна. И аз обмислям да я посетя в скоро време за консултация, понеже имам нужда от ортодонтска намеса след изникването на мъдреците.
За д-р Дучева не съм чувала добри отзиви като професионалист. Има още един ортодонт в Ямбол, който също поставя брекети, д-р Димитрина Христова, но за нея нямам друга информация.

# 758
Да се включа и аз с малко нова информация;) С брекети съм на горните зъби от януари и може да се каже, че "песен си пеех"... Никаква болка или дискомфорт, восък ползвах първите 1-2 дни и то без особена нужда. Преди два дни ми поставиха и на долните зъби... Направо съм в тих ужас... Зъбите не ме болят, но цялата ми уста стана в рани:( Пипам с пръст за да установя от къде и какво, но никъде нищо няма "боцкащо" на което да сложа восък... Особено при последните зъби станаха ужасни рани по бузите... Опитах да хапвам както обикновено, но при почти всяка хапка си захапвам бузата... От днес и гърло взе да ме боли... Абе ужас... Имам усещането, че са по-високи (стърчащи) от горните, не знам... може и да е, защото не съм им свикнала... Минах на течна храна... само като си помисля, че трябва да сдъвча нещо и ми изчезва апетита... Жабуря с една течност, която доста успокоява при афти, но не е достатъчна явно... Много моля ако някой е имал подобен проблем да сподели как го е решил - маже ли се с нещо или просто се свиква? С горните до момента беше песен - изобщо не усещах, че нося брекети, но сега... Sad

Според мен не би трябвало да е така. Дъщеря ми е със самолигиращи, които по принцип се водят щадящи, а племенниците с обикновени метални. Дъщеря ми няма никакъв дискомфорт нито отдолу, нито отгоре. Когато се появи боцкане и разраняване на краищата на дъгите, ортодонтката го отчита като проблем и прави нещо - скъсява ли ги, слага им нещо на върха - но такива болки и рани не са правило. При племенницата с металните брекети - силен дискомфорт имаше през първата една седмица до десет дни. После не е имала рани и "боцкания". И на нас ни дадоха "кремче за евентуални ранички", също и восък - но това трябва да е много рядко, според мен, и да не става постоянно.

# 759
Здравей, категорично настоявай да се презалят наново, а е възможно и всеки един да се смъква надолу-за което има няколко начина, в зависимост с коя дъга си-кръглите или вече квадратните. За година и 2 месца това трябваше да е постигнато. Аз 4-5 месеца дърпах и свалях, при мен горните зъбки си бяха доста добре подредени, просто смъкнахме мннн леко първите 2-като поставихме дъгата над брекетите за около месец-два. Чак когато се смъкнаха се смениха с нови брекети. Ако искаш ми прати снимки и бих ти дала някои предложения да обсъдиш с од Simple Smile
Поставянето на брекетите на правилните места е ОСНОВНО за правилната подредба. Не се задоволявай с компромисни резултати, така и така си ги сложила 😉

Здравейте от мен. Имам брекети от година и два месеца,като горните зъби вече почти са наредени като се има предвид,че не бяха и кой знае колко криви. Както и да е,формата на първите зъби отгоре е различна и десния е с милиметри по-къс,а втория отдясно също доста се различава от този в ляво. Аз лично искам да ми ги залепи на тези три зъба наново по-нагоре леко,за да може с някакви милиметри да слязат надолу и да се оформят така,че да бъдат еднакви. Има ли някой,на когото е правено такова нещо и самите венци падат ли доста надолу. Също така пропуснах да спомена,че долните ми пети зъби не са сменяни,а са си млечни,защото е нямало зародиши. Следователно на тях нямам брекети. Има ли някой със сходна ситуация? Simple Smile

# 760
На долните зъбки е по кофти. Но със сигурност се свиква. Силната болка и дразнене ще отмине за 5-6 дни максимум. А фъфленето поне след месец-деа-три. Фъфлене има повече, когато има верижка, а ме отделни лигатури.
Слагай восък от..до за няколко дни и ще отмине!

# 761
Минах преглед и ми предложиха разширение на горна челюст- оперативно,като след това ще се носи апаратче за разширение на костта(  WTF?)  И врорият вариянт е вадене на долните два кътника(!) И горе имам едни ретиниран кучешки зъб който не се знаело на този етап какво ще го правим,но ще се извади зъба които е на негово място. Та имали  минали по този път? Това с операцията ми звучи страшничко иска ми се да се размина само с апаратче за челюстта,и това с ваденето на кътници...цът не ми звучи добре.Ще посетя и друг ортодонт за второ мнение,но до тогава кажете при вас как са сестекли нещата.

# 762
Здравейте, няколко бързи въпроса:
При качен на венеца кучешки зъб дали биха препоръчали брекети?
Може ли да се използва ултразвукова четка за зъби, ако има поставени брекети?
Клиника във Варна за консултация и всички последващи дейности?

# 763
Не мога да отговоря на другите въпроси, но относно четката за зъби - даже е препоръчително електрическа/ултразвукова. Всъщност няма значение каква ще е, всички работят по един и същ начин - чистят зъбите, но едни са по-ефикасни от другите. Въпрос на избор е.

Всъщност самата идея на УЗ четка за зъби е, че образува малки мехурчета с вода, които да преминат през зъбното пространство, тоест там където с обикновена четка надали ще стигнеш. Някой да не си помисли, че с подобна четка може да си изчисти зъбния камък например, защото той се чист исъщо с ултразвук, но там вече е друго.

# 764
Не мога да отговоря на другите въпроси, но относно четката за зъби - даже е препоръчително електрическа/ултразвукова. Всъщност няма значение каква ще е, всички работят по един и същ начин - чистят зъбите, но едни са по-ефикасни от другите. Въпрос на избор е.

Всъщност самата идея на УЗ четка за зъби е, че образува малки мехурчета с вода, които да преминат през зъбното пространство, тоест там където с обикновена четка надали ще стигнеш. Някой да не си помисли, че с подобна четка може да си изчисти зъбния камък например, защото той се чист исъщо с ултразвук, но там вече е друго.

Ползвам от 1 година Филипс соникеър даймънд и никога няма да се върна към нормална четка за зъби.
Има 5 режима за почистване, като има и грижа за венците, за чувствителни зъби и други. Според мен почиства и зъбен камък до някаква степен.

Общи условия

Активация на акаунт