Против акне/пъпки по лицето 7

• 94 696
  • 762
  •   1
Отговори
# 105

Напоследък забелязвам, че повечето пъпчици, които ми излизат са около линията на косата, така да се каже..Mask

По всяка вероятност или не си измиваш добре лицето в тази област или някой от продуктите ти за коса е виновникът.  Peace

# 106
  • Бургас
Като споменахте Хималая, само да кажа, че този крем НЕ го препоръчвам:
http://www.himalaya.bg/product/117/krem-protiv-akne-i-papki.html
Не знам какви допълнителни съставки са сложили, но този крем е много тежък и мазен и лицето е като шпакловано - хем не може да попие, хем кожата се запечатва и не може да диша. Ползвах го миналото лято и като започнеше да ми се поти лицето, ставаше страшно.
Аз за това вече гледам активните ми кремове да са на водна основа, а не на мазна.

# 107
  • София
Чела съм добри коментари за Акне Аут.

@Exotica, както е писала и Миоки, малки пъпчици около косата се появяват обикновено като реакция от продукти за коса (шампоан, спрейове, лакове); ако отскоро ползваш нов продукт може от това да е.

# 108
  • Sredets/Burgas
Като споменахте Хималая, само да кажа, че този крем НЕ го препоръчвам:
http://www.himalaya.bg/product/117/krem-protiv-akne-i-papki.html
Не знам какви допълнителни съставки са сложили. . .

Ами в сайта са дали съдържание и аз никога, ама никога не бих посегнала към него...
Този крем за кожа с проблеми направо е отврат. . .
Има Stearic Acid още в самото начало, дето така хууубаво запушва пори,
 Glyceryl Stearate SE, Sorbitan Oleate също има...
Изобщо такива благинки, дето са благинки само за суха кожа...
Консервантът пък е върха на тортата...  2-Bromo-2-Nitropropane-1,3-Diol
Крайно остарял и вреден...
Жалко, че има фирми дето още го ползват. . .

# 109
Благодаря ви момичета, в интерес на истината продуктите за лице ги сменям много рядко и винаги използвам такива, за които съм сигурна, че работят за мен и затова си мисля, че няма как да е от козметиката..
Но пък за косата ги сменям по -често и не се бях замислила за тях. До преди 2-3 месеца нямах такива проблеми.
Все си мисля, че може да е и от прекомереното говорене по телефона, но пък него го чистя постоянно с мокри кърпички Thinking

# 110
  • Варна
Извинявам се за натрапването в темата, дано въпроса ми е по нея.
Искам да си закупя вакуум за черни точки. Но незнам на кой точно да се спра.. има и по 100, има и по 20??!! Дали някой от вас ползва, и ако да, на коя марка ? Благодаря многоо Simple Smile)

И аз исках да прочета мнения за този уред но явно не се ползва. Аз купих един модел, в края на седмицата ще го получа и като го ползваме ще напиша впечатленията си. Като разглеждах моделите търсех да не е с батерии а с зарядно/с USB/ и да има регулиране на силата на вакуума, т.е. да може да работи и на по-слаба степен. Харесах едно и го купих. Ще видим какво ще излезе от него.
Следя темата заради дъщеря ми, на 16г е. Аз никога не съм имала проблеми с кожата на лицето си и нямам никакъв личен опит.
С дъщеря ми обаче се виждам в чудо за съжаление. Всичко започна след 7ми клас. На четири различни дерматолози съм я водила. Не говорят за тежко акне, не са предлагали изследване или лечение с антибиотици. Предписват медицинска козметика. Пробвала е какво ли не. Последно отидохме в една клиника за естетична медицина. Първо при тяхна дерматоложка, след това при козметик през 4-5 седмици при тях. Аз лично не виждам кой знае какво подобрение, разбира се, не знам какво щеше да е без тези процедури. Хубавото е, че от там и даваха тестери и пробваха доста кремове, слънцезащитни, измиващи. Та можа да подбере тези които и пасват и с които се чувства най-добре.
Сега реши да прекъсне процедурите/и аз мислех да я посъветвам същото/. Купих и витамини за кожата, опитваме се да променим храненето и. Жалко, че няма никакво желание а и време за спорт. Убедена съм, че ако спортува кожата и ще бъде по-чиста. Но... както и да е.
Сега ще опитаме почистване у дома с този уред. Поръчала съм и ултразвукова шпатула, дано поне едното да се окаже ефективно.

# 111
Звучи ми като уред за мъчения  Laughing + като уред който няма да върши кой знае каква работа. Трябва да засмуква с голяма сила, а ако го прави твърде възможно е да травмира кожата. Не съм ползвала, но ми напомня на лентичките за черни точки, само че под формата на уред

# 112
Извинявам се за натрапването в темата, дано въпроса ми е по нея.
Искам да си закупя вакуум за черни точки. Но незнам на кой точно да се спра.. има и по 100, има и по 20??!! Дали някой от вас ползва, и ако да, на коя марка ? Благодаря многоо Simple Smile)

И аз исках да прочета мнения за този уред но явно не се ползва. Аз купих един модел, в края на седмицата ще го получа и като го ползваме ще напиша впечатленията си. Като разглеждах моделите търсех да не е с батерии а с зарядно/с USB/ и да има регулиране на силата на вакуума, т.е. да може да работи и на по-слаба степен. Харесах едно и го купих. Ще видим какво ще излезе от него.
Следя темата заради дъщеря ми, на 16г е. Аз никога не съм имала проблеми с кожата на лицето си и нямам никакъв личен опит.
С дъщеря ми обаче се виждам в чудо за съжаление. Всичко започна след 7ми клас. На четири различни дерматолози съм я водила. Не говорят за тежко акне, не са предлагали изследване или лечение с антибиотици. Предписват медицинска козметика. Пробвала е какво ли не. Последно отидохме в една клиника за естетична медицина. Първо при тяхна дерматоложка, след това при козметик през 4-5 седмици при тях. Аз лично не виждам кой знае какво подобрение, разбира се, не знам какво щеше да е без тези процедури. Хубавото е, че от там и даваха тестери и пробваха доста кремове, слънцезащитни, измиващи. Та можа да подбере тези които и пасват и с които се чувства най-добре.
Сега реши да прекъсне процедурите/и аз мислех да я посъветвам същото/. Купих и витамини за кожата, опитваме се да променим храненето и. Жалко, че няма никакво желание а и време за спорт. Убедена съм, че ако спортува кожата и ще бъде по-чиста. Но... както и да е.
Сега ще опитаме почистване у дома с този уред. Поръчала съм и ултразвукова шпатула, дано поне едното да се окаже ефективно.

Noreva козметика ползвали ли сте ?
До преди нея използвах Ла рош но сега не я заменям .
Изключително съм доволна !

# 113
Малката лисичка - от серията на SVR ползвам неоцветената слънцезащита от около месец и съм много доволна. Кремът е плътен при разнасянето, но след попиването (2-3 минути) не оставя мазно усещане, матира и не лъсва в следващите няколко часа. За кожа, която постоянно бълва себум и се генерират черни точки е перфектен.  Скоро ще се огледам и за други продукти от серията.

Уред с вакум за лицето ми изглежда като жрсъоко мъчение или пари хвърлени на вятъра. Едно, че според мен вакуума няма да е достатъчно силен за “извади”  нещо от порите, а ако е толкова силен пък поне според мен ще разтегля кожата и в дългосрочен аспект няма да са добре нещата.
Имаше навремето много нашумял масаж на тялото с едни силиконови вендузи.  Вярно, дренажния ефект беше супер, качеството на кожата значително се подобри, но с цената на много хематоми, тук-там спукани капиляри и от гледна точка на годините - малко по-отпусната кожа в третираните области. За справка все пак ще кажа, че на тегло не съм варирала от онези периоди, просто работех и прекарвах повече време седнала. Та тия разтеглящи кожата уреди апарати не бих си ги прилагала на лицето, при никое положение.

Последна редакция: ср, 21 фев 2018, 21:36 от foxy-the infant prodigy

# 114
  • Варна
Уреда ако е наистина жесток, ще чистя носа на моя мъж. И да погрознее, няма да го изгоня.Simple Smile Не знам колко и дали е ефективен, изчетох десетки ревюта и те ме насърчиха.

По някакъв начин все пак трябва да се почиства механично лицето. А ръчно не е лесно та затова имах надежди в тези ми покупки.

Libertad, не, за пръв път я 'чувам' Noreva. Не и е предлагана а и не съм я виждала в аптеките от които пазарувам. Ще я разгледам, видях, че онлайн се продава.

# 115
Какъв е смисълът от тоя уред с вакуум като след баня порите са достатъчно отворени и с леко стискане излиза всичко. А и този уред няма как да "извади" всичко, тъй като действа на повърхностно ниво. Аз носът си го стискам след баня, а за по-дълбоките пори (не черните точки) ходя при козметик. За мен тия уреди са лъжа и измама.

За измиващ продукт бих се придържала към нещо с чист съствав (без парабени, оцветители, парфюми и т.н.) и някои от съставките против акне като БП, салицилова киселина (не по-малко от 2%), масло от чаено дърво, глина, камфор, витамин С и др.

Flash*, промяна в диетата и спорта е задължително. Никакви млечни продукти, ограничаване на захарта, много вода и спорт правят чудеса. От уредите против акне съм привърженик на точно два: ЛЕД лампите и високочестотните вълни (убедена съм, че има друго име Grin) И понеже и на двата уреда не знам точните  наименования, ще сложа по една снимка. Изглеждат безопасни, това с тока е доста неприятно, но се свиква.

# 116
Фокси , благодаря ти  Hug

# 117
Йо, първото прилича на онея лампи за печене на нокти. Bowtie
Вторият линк не се отваря, може би е това:
https://ae01.alicdn.com/kf/HTB1lAJmQpXXXXcRXVXXq6xXFXXXM/High-Fr … n.jpg_640x640.jpg

# 118
  • София
Flash,

А с какво почиствате лицето на дъщеря ти? Изобщо какви продукти ползвате в момента?

Ако нищо няма ефект, или продуктите не са правилни, или може би е нещо вътрешно. Може да поискате направление от личния лекар, да ви насочи към специалист.

Exotica,

Като спомена чистенето на телефона с мокри кърпички, на моето лице ако излизат пъпчици, все избиват точно в долната част на лицето където обикновено си допирам смартфона. Със сигурност има връзка. Confused

# 119

Exotica,

Като спомена чистенето на телефона с мокри кърпички, на моето лице ако излизат пъпчици, все избиват точно в долната част на лицето където обикновено си допирам смартфона. Със сигурност има връзка. Confused

Определено има, всякакви мръсотии се събират там, особено като ти е постоянно в ръцете, както е в моя случай..
Несъзнателно много често си пипам лицето, старая се да се отуча от тоя навик

Общи условия

Активация на акаунт