НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 120

• 80 479
  • 738
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте добри хора. Надявам се да приемате нови попълнения. Записвам се и направо отивам да чета, че ми се струва малко трудничко. Доста неща трябва да се спазват. Първоначално сигурно няма да успея да съм на 100% стриктна, но се надявам във времето да станат нещата.
Кафето с масло бих го пробвала събота или неделя, че не искам изненади на работа. Гадно ли е на вкус?
??
Това е най-лесния за спазване режим.Ядеш основно месо, риба, яйца, масла, зеленчуци.Колкото по-мазничко, толкова по-добре.
Кафето с масло не е задължително, ако не ти допада.
Аз го обожавам, без масло ми е някак постно, все едно е кафе тип "негърска пот".Нося си масло навън и дори да съм си поръчала късо, силно кафе, пак си слагам 10 гр.

# 496
  • София
Леле, то за нес кафе ставало дума. Щях да си сложа бучка масло в еспресото Flushed
Ха, сега чета Амур, че и за другото кафе става. Ще го пробвам задължително.

# 497
В еспресото...в еспресото....

# 498
Леле, то за нес кафе ставало дума. Щях да си сложа бучка масло в еспресото Flushed
За всяко кафе става дума...аз и чая си пия с масло.

# 499
  • на Мелмак
Много е вкусно даже Simple Smile

# 500
  • Sofia
А ползвате ли бадемово мляко за кафето ? На етикета пише 0% въглехидрати .
За 10 дни свалих 4 кг, после два дни почти не ядох (не нарочно) и вече 5 дни не мърдам, май се вкарах в авариен режим.

Лоана, гледахме алабай докато не нахапа най-малкия ми син. Оттогава живее при други хора, но още ме боли сърцето за него. Сега имаме голдън.

# 501
  • Бургас
Аз пробвах бадемово мляко за кафето. Изобщо не ми хареса. Върнах се на прясно краве мляко.
Сутрин пия нес кафе с мляко, лъжичка кокосово масло и ксилитол. Но и аз да кажа, че мазното кафе изобщо не е задължително.
Аз намалих мазнините, не чак толкова, че да изляза от режима, но спрях да добавям мазнини. Преди го правех от страх, че не ям достатъчно мазнини, но откакто увеличих въглехидратите някак от само себе си мазнините се регулираха. Хубавото е, че спрях да усещам тежест в дясно под ребрата, киселини почти нямам, явно са ми идвали в повече.

# 502
  • София
Да, тежестта в дясно под ребрата и аз я усещам. Понякога си е направо болка. Затова реших да пробвам режима и вярвам, че проблема би се оправил.

# 503
  • Пловдив
Момичета,помагайте-зеления боб замразен от Лидъл режимен ли е?Въглехидратите са му 3,5 гр.на 100 гр.?Реално вътре почти няма бобчета.

# 504
  • Бургас
да, има малко въглехидрати за разлика от зрелия боб

# 505
  • Пловдив
да, има малко въглехидрати за разлика от зрелия боб
Благодаря!Излиза,че киселото мляко е по въглехидратно даже...Сготвила съм го със свински гулаш.заради децата че е по крехко месо,та може да му сложа масло да стане по-мазничко.За няма и месец съм около килограм надолу,но реално съм по стрикта последната седмица-в началото докато влезна в ритъм имах залитания с нережимни храни.

# 506
Авокадо в К на 1.50 има. И свински гърди също на промоция. Гърдите от четвъртък.

Последна редакция: вт, 20 фев 2018, 14:12 от teta75

# 507
  • София
Здравейте! От доста време следя темата, тъй като винаги съм имала интерес към здравословен начин на живот. Не само тук, но попадам и на други източници / тв предавания напр./, в които се говори за ползите от ВМ- НВХ.
Това, което ме подтикна да пиша е, че наскоро прочетох  няколко статии за киселинно -алкалното равновесие на организма / признавам си до този момент не се бях интересувала с подробности/ в които се коментираше, че червените меса, яйцата, кашкавалът, маслините, които са основни за режима, са киселинни храни. А поддържането на това равновесие е ключово, за предпазване от болести /сред които и онкологични, тъй като ракът вирее в кисела среда/. Та, питането ми е, как е възможно да се поддържа ph равновесието в организма, ако човек е на ВМ-НВХ?

# 508
Ракът не вирее в кисела среда.

# 509
  • София
Ракът не вирее в кисела среда.

Напротив, точно това твърдение срещнах в тези статии, а и не само там- потърси в нета - има много информация по въпроса.  Ракът вирее в кисела и безкислородна среда. Има и една ФБ група, в която членувам- за алтернативно лечение на тежки болести- там почти всеки ден се коментира този факт, а повечето от болните там са преминали на храна високо алкална-ядки, плодове и зеленчуци. Питам се ако човек иска да се предпази от болести, какво всъщност трябва да е преобладаващото в менюто му?

Общи условия

Активация на акаунт