ФЕВРУАРСКОТО човече става на 1 годинка вече (Тема 2)

• 65 219
  • 748
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Вашите бебета какво не ядът все още ?

# 586
Прясно мляко, мед, грах, зеле, зрял фасул. Джънк също не съм и давала. Не добавям сол и захар, но яде кекс, примерно, даже торта понякога, но тя сладко не налита. От белтъка май получава някаква реакция и него не го давам често. Ядки също не съм давала, че са дребни и алергоносни. Морски дарове не съм, освен риба. Дреболии, черен дроб, абе много работи излизат май Simple Smile

# 587
  • В средата на времето
От тези, които Мими е изброила не е яла мед, зеле, джънк, ядки, дроб, дреболии (че някой дава ли на бебе дреболии?!), сандвичи с всичко, защото не дъвче, ягоди, киви, портокали, грейпфрут, морски дарове.
Покрай кухнята доста неща опита вече и ги хапва. Предпочита месните ястия през зеленчуковите. Слагам съвсем малко захар в попарата с чай с идеята да я яде, но успехът е много малък.

# 588
  • София
Виждам че споменавате че слагате захар ....нали знаете че до 2години  сладко не се дава !? Не ви налагам мнение а само казвам

# 589
Изобщо не е опитвал: мед, зрял фасул (предстои му), гъби (те са за след 3 г), закачал е по някоя троха от ядка, ял е сирене от ферментирало кашу (това е много яко нещо, аз съм пристрастена). Морски дарове не е ял. Дреболии само пилешки съм правила на супа.
Не е ял пресни ягоди, праскови, череши, пъпеш, диня и изобщо всички плодове, които сега предстоят. Ял ги е под формата на пюрета, но не е точно същото.
Скоро ще му правя копривена супа за първи път, така че и това не е ял. От листните не съм готвила лапад, кел (кейл).
Не съм давала бамя.

Но като цяло май повечето често срещани храни вече е опитвал и ги яде регулярно.

Давала съм джънк-пръчки от тези био-тата, от нахут, от тиква и не знам си какво, лимецови солети също. Понеже съседчето, с което излизаме почти всеки ден, плющи много джънк (пръчици и солети най-често), аз взимам уж по-здравословен (със сигурност е по-малко солен и не толкова мазен), за да мога да му предложа пръчка-две като задърпа и се затръшка за чуждото. Едно пакетче го разнасям по 1 седмица, но ме спасява в разни тъпанарски ситуации. То аз затова най-често сама да си излизам.

Мими, ако не държиш на памперс марката, пробвай нещо друго. Аз не съм им фен. Едните миришат, зелените, другите имат вътре една много глупава мрежичка, която залепваше за д-то. И нямат отзад такова като ластиче, аз много държа на него, някак си по-малко се омазва като има такова. Либеро и Хъджис са моите марки за еднократни, но аз постоянно пробвам и нови Simple Smile, памперс-джънки съм. Многократните... аз се оказа, че не съм гнуслива хич за детето (а очаквах да е драма), ама нямам сушилня и просто няма изсъхване зимата. Както напоселдък се успокоявам за всичко, което не успея: "За второто..."

# 590
Изида, какво значи не дъвче за теб? Моята с тези два зъба и половина, и да иска няма как да дъвче, ама аз не се ограничавам да и давам парчета, пък какво ги прави не знам. Направо ме замисли. Иначе, за захарта ме подсещаш, как аз добавях захар в киселото мляко, ама не и не. Пък сега си го хапва вече и без захар. Явно периоди в предпочитанията.

Михаела, плодовете са с плодова захар, а ако трябва да сме прецизни захарта се прави от захарна тръстика, така че не придиряй много. Защо мислиш, че не трябва да се дава сладко точно до две години? Какво се случва на втората година, което да позволи захарта? Питам, не знам. Подсещаш ме за оня лаф, че в ада има специално запазено място за майки, които ядат тайно шоколада на децата си. Simple Smile

Бона, аз съм консерва, ама консерва. Единственото, което ме изважда от памперс е манията ми да пестя ресурс, тоест използвам всичко подарено до последно - разни рекламни, съседски и т.н. Няма да се прежаля да ползвам други, щото веднага ще им намеря кусур.

Малката я захраних миналата година по ЗВБ с диня, пъпеш, кайсиии, праскови и всичко меко, дето го имаше. Зимата ме домързя и почнах с пюретата и пасирането, ама сега пак мисля да я оставя на воля.  Справяше се удивително добре, хем първи храни, сега да видим. Хем казват, да не захранваме със сладко, че щели после да откажат зеленчуците, при нас точно обратното се получи. Голямото ми дете, което до три не беше опитвало сладкиш, сега може само на сладкиши да живее.

# 591
  • Ловеч
При нас в десертите на кухнята добавят захар.
Аз като му правя кус кус или някое кремче също слагам по малко.
На каката не и давах шоколад до 2 години, когато тръгна на ясла и там ги черпеха с блокчета Kinder за рождените дни на децата. 😳
Сега смятам да постъпя по същия начин.
Солетки му давам, като излизаме на разходка, за да се занимава и да стои мирен в количката. 😜

# 592
Аз не съм се заглеждала, ако трябва да съм честна, но с оглед на това, че казват, че е възможно млечните жлези да са подути, предполагам, че и мъх е възможно да има.

А при нас се получава някакъв обрив от синьо-зеления памперс. Не знам аз ли си втълпявам или е от него наистина, но сега купих премиум и обривът изчезна. Може и да е от някоя по-киселинна храна ли, не знам. Хич не ги долюбвам тези памперси, с тези избелващи препарати и гранулиран талк, ама съм гнуслива за многократни пелени.

Днес малката няколко пъти пи оцет и яде гипс. Ама как може, много се възмутих. Хем и е кисело, хем пак надига бутилката, накрая ще получи някой запек и както отказва круши, ще се видя в чудо Simple Smile
Как така пи оцет и яде гипс? Joy

# 593
Ами, как, и аз това се питам, кой нормален надига бутилка с оцет няколко пъти? Цялата и блуза, боди, всичко се беше напоило в оцет. Бутилката ни стои в един нисък шкаф, тя я взела, отворила и пила, преди да я видя. После чак повтори. Но няма запек Simple Smile

А гипс, докато простирам, набарала някакви парчета изостанали от онези яйца, дето се правиш на каменоделец, за да изровиш динозавърче. А той е гаден гипс, щото много лесно се разтваря и цялата и уста в бяло. Тъкмо го измих и айде следващото.

# 594
И аз избягвах сол и захар, но откакто почнахме кухнята, няма начин, десертите са със захар. Зеле също готвят, къде в супа, а вчера направо пуешко със зеле.
Все още избягвам десерти с прясно мляко и пиша кисел, когато има такъв.

# 595
Захар не слагам специално в някакви храни, но е ял неща приготвени със захар инцидентно. И тези джънковете, в тях сигурно има захар, не ги чета, да не се ядосвам.

Сол слагам понякога много малко, ако готвя само и единствено за него не слагам, ако е общо слагам малка щипка за цялото ядене. След това ние не си добавяме, така и ние ядем значително по-малко сол, което е супер.
И слагам всякакви подправки, разбира се, не по много.

Новото му най-любимо за снак е сушени сливи, аз си ги взимам за мен, да си помагам на чревните проблеми, той ми ги изяжда Simple Smile.

Колкото до дъвченето. Мойто дете, като започнахме захранването, предлагах парченца, но не ги ядеше, лигави, смуче, разкъсва, но не ги сдъвкваше и ядеше или мноооого рядко, ако нещо мекичко като банан. И аз дълго време давах по-скоро намачкани и пасирани, пробвах с парченца понякога, но все същото, поиграе си и ги оставя.
Преди няколко дни си поиска парченце ябълка, дадох - изяде я. Как дъвче без кътници - нямам представа, но факт, че си я изяде, после още едно парче и така, прояде ги.
Супи и манджи вече почти не пасирам, ако има много едри парчета, ги смачкавам, но ако са нормални малки кубчета ги давам директно.

# 596
А леле милото. Този оцет добре че не я е изгорил по кожата. Скоро пренареждах пак къщата в бебешки режим. Всичко опасно горе на високо....

# 597
Мачкат ги с венците, така сдъвкват парчетата...
Аз слагам по малко сол, защото яде от нашата храна. Ако прояви интерес му давам, той е толкова претенциозен, че няма как да не дам, с надеждата, че все нещо ще хареса.. Солети и бисквити яде. Виж, шоколад не мисля да дам скоро.

# 598
  • В средата на времето
Изида, какво значи не дъвче за теб?

Ами гълта направо като гъсок (а има 6 зъба вече). И като има някакво по-голямо парче и се задавя. Примерно фини овесени ядки яде без да ги пасирам, гълта ги направо, но бебешкия кус-кус не го ще, защото явно не влиза така лесно в гърлото. Simple Smile
Вероятно и аз донякъде и улеснявам тази фаза, защото храната, която и взимам от кухнята е пасирана. Мисля след Великден да я метна в света на големите и да започна да и взимам непасирана храна. Тук ще мачкам до колкото мога и да яде. Вчера и дадох един десерт на Хип - мляко с ориз и ябълка...Имаше малки парченца, но го яде. Обаче филия с нещо намазана - не става. Отказва се много бързо. Нали преди време и взех мрежа за плодове - ами нищо не стана. Тя я взимаше, смукваше няколко пъти и после я хвърляше по земята да ми се търкаля. Парчетата плодове, които и давам, ги сполетява същата участ.

# 599
Момичета, току що видях, че на сайта на дг-тата е обявено, че за регистрация до 24.00 часа днес, се добавя една точка бонус за първо кандидатстване.

Общи условия

Активация на акаунт