Боледуване на децата ни - тема 59

• 43 982
  • 741
  •   1
Отговори
# 480
Благодаря, май най-добре да пусна, трябва левкоцитите да са паднали нали, црп пада по-бавно сигурно

# 481
  • Варна
Мисля, че ЦРП пада бързо, на моя син за 2-3 дни беше паднало от 56 на 9. СУЕ пада по-бавно май.

# 482
Особено ако сте пускали и в началото кръвни, сега ще ги сравните. Трябва всичко да е вече в норма, мисля...утайката казват че бавно се нормализирала, но пак трябва да е близко до нормата вече...

# 483
Моето сутринта се събуди със замаена глава, после корема го заболя и накрая повърна.Засега веднъж, има сенки под очите, но каза че му е олекнало като повърна. Яде сухари с крема сирене и пи чай.
Сега се чудя при ангини често повръщаше еднократно, но засега играе. Тия стрептококи да ги мисля ли още, минаха 16 дни, от тогава освен еднократни болки в корем и два пъти окото си е бил жизнен и дивееше. Ако е стомашен дали е възможно с еднократно повръщане? А давам вече 2 сед пробиотик...
Ще видим, естествено педиатъра го няма до сряда.

# 484
Някой ползвал ли е гранофурин?

# 485
Аз се чудя да пусна ли контролните пкк и црп,беше с 16 левкоцити и 50 црп след два приема на антибиотика тоест след 1пълен ден аб.ТРЯБВА са поспаднали вече мисля.Обаче исках и имоглобулините да пускам но не знам дали не трябва да е в здраво състояние за да са точни.А още не е здрав! От друга страна днес е по добре с кашлицата и нз има ли смисъл да пускам пкк и црп пак.Щом се подобрява явно антибиотика работи и са поспаднали.Те могат да спадат (и да се качват) и за часове.Та нз хем не искам да го бодат още два пъти отделно за контролата и отделно за имуноглоболините-за тях си мисля че трябва да е здрав .

# 486
  • Варна
щом се подобрява не виждам причина да го бодеш пак.

# 487
Лайт, може само от пръста, но пак си е бодене-да видиш левкоцитите. Ако са се прибрали под 10, от 16....е добре

Грануфорин ползвам аз за зъби и гърло...моите зъби и гърло де. на детето съм мазала веднъж на 3г. като беше, уж афти в устата...

Вирус с повръщане може с еднократно, но по-вероятно е още един два пъти да ти повърне според мен.

# 488
Ами повърна преди повече от 2 часа...аз сякаш клоня пак към гърлото...и стрептококите, ще видим как ще се развият нещата.
От храна може ли чак след 24 часа да повърне?
Лайт искам съвсем искрено да те посъветвам да спреш на своя глава да търсиш причини и пускаш във всички посоки изследвания.
За имунен дефицит си го заведи на хематолог, не са само имуноглобулините като показатели. На моето бяха 3-4 листа изследвания. Лекар знае какво да пусне като опишеш боледуванията. И да трябва да е изцяло здрав поне известно време.

Последна редакция: пт, 09 фев 2018, 15:09 от Lino

# 489
Моето от храна е повръщало веднага - два пъти помня, скоро бяха. Единият път пи на гладно сок от мандарини, другият път беше веберта-някакъв бекон на тиган. И двата пъти дойде след 5 минути, каза, че му е лошо на коремчето и повърна. Първият път легна и дори не сварих да донеса легена, вторият път бях подготвена. Без Т, без нищо...ясно беше на 100 процента, че е от храната. След повръщането си беше тип-топ и двата пъти.

Не мисля, че при вас е от храна в този описан от теб случай...

# 490
Аз съм ползвала при гнойна ангина Грануфорин заедно с компрес от белтък и пудра захар, ако искате вярвайте, но без антибиотик мина точно за 2 дни!
Но !!! Хванахме я в самото начало!

# 491
При нас казаха,че повръщането на Габи било от зачервено гърло,възможно е да е така,нали ?

# 492
За изследванията от пръста нашите педиатри смятат, че не са точни. Лично аз съм засичала и огромни разлики специално при ЦРП- от пръста, 35. Вена- 20 и то в една и съща лаборатория. Лайт, по- добре изчакай до другата седмица и тогава пускай, но ти си знаеш. И още нещо, знам, че при вас са наложителни, но продукти като пулмикорт и вентолин не съдържат ли кортекостероиди? Доколкото знам те са имуносупресори, а в комбинация и с АБ. Просто си мисля, че ти трябва не добър, а супер добър пулмолог. Тук в Пловдив лично аз съм с две ръце за проф. Шмилев. Доколкото знам той може да насочи и към дългосрочна терапия за имунната система.

# 493
ЦРП-то още не е готово,
Според вас неутрофили 69% говорят ли за поддържана бактериална инфекция, те май тогава се повишаваха

Левкоцити(WBC)   10.6
NEU % (неутрофили)   69   %   37 - 80
LYM % (лимфоцити)   24   %   10 - 50
MONO % (моноцити)   6   %   0 - 12
EOS % (еозинофили)   1   %   0 - 7
BASO % (базофили)   0   %   0 - 2.5

Моите левкоцити например са   4.21    и NEU % (неутрофили)   45.7   %, при мен или антибиотикът е подейства по-добре или е било вирус. Малкият пие антибиотик два пъти повече време а температура не е имал от 8-9 дена.

# 494
При нас казаха,че повръщането на Габи било от зачервено гърло,възможно е да е така,нали ?

При моето дете за 7 години такова нещо не се е случвало.

Но съм чела тук да споделят подобни слчуки.

Лично аз си мисля, че когато човек е болен, се разбутва всичко, вкл. и стомах/корем от самата болест, от интоксикацията на организма. Отделно от лекарствата може да се разбута. Аз като боледувам, често ми се и гади на стомаха, боли ме корем и прочее...та така.....

Общи условия

Активация на акаунт